(P) Expozom – ce trebuie să știm despre factorii interni și externi care dăunează pielii noastre.

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman și joacă un rol extrem de important - cel de barieră de protecție împotriva agresiunilor mediului înconjurător.

Te-ai întrebat vreodată care sunt factorii care dăunează sănătății pielii și ce ai putea face pentru a o proteja cu adevărat?

În 2005, medicul epidemiolog Christopher Paul Wild a publicat un articol despre Expozom – un concept nou ce face referire la legăturile directe dintre apariția unor afecțiuni și mediul înconjurător. El susținea că pentru a descoperi principalele cauze ale bolilor cronice se recomandă o analiză detaliată a impactului mediului asupra organizmului. Iar pielea este primul organ afectat de Expozom.

Acești factori sau agresori externi și interni pot contribui la apariția diverselor boli cronice. Printre agresorii externi se numără: radiațiile UV, poluarea, schimbările climatice, iar ca agresori interni a identificat o serie de modificări hormonale, stresul, fumatul și diete dezechilbrate.

Acțiunea nocivă a Expozomului diferă de la persoană la persoană și are strânsă legătură cu mediul de viață și cu factorii la care suntem expuși zilnic. Pentru cei care locuiesc în aglomerații urbane acțiunea factorilor nocivi este evidentă, pielea fiind agresată zi de zi.

Pielea trebuie să funcționeze ca o barieră protectoare în mai multe privințe: pentru a asigura sănătatea pielii, pentru a reține apa în piele, pentru a rezista la atacurile radicalilor liberi, pentru a menține o microfloră echilibrată și pentru a proteja împotriva bacteriilor patogene și pentru a limita penetrarea UV și pentru a filtra radiațiile UV.

Ce trebuie să faci concret pentru a-ți proteja pielea?

  1. Încearcă să limitezi efectele poluării – dacă se poate evită zonele și orele cu trafic intens, petrece cât mai mult timp în natură. Și nu uita să îți aerisești camera și biroul cât se poate de des
  2. Mănâncă echilibrat – lipsa unei nutriții adecvate dezechilibrează metabolismul și influențează negativ structura pielii. Hidratează-te și consumă multe fructe și legume. Și dacă poți, limitează consumul de cafea în exces.
  3. Dormi mai mult – somnul ajută la combaterea stresului și ajută la încetinirea îmbătrânirii pielii.
  4. Nu te expune la soare în afara orelor permise. Și atunci fă-o doar folosind o cremă de protecție solară adecvată pielii tale.

În plus, pentru a stimula funcția de bariera protectoare a pielii, parametrul cheie pentru o piele puternică, este nevoie de curățare și îngrijire zilnică adecvată. Pentru îngrijirea tenului îți recomandăm produsul MINERAL 89, de la Vichy, ce repară bariera de protecție a pielii! Îmbogățit cu 89% apă vulcanică Vichy și acid hialuronic, gelul booster MINERAL 89 hidratează, calmează și fortifiază tenul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty