(P) De ce este ficatul atât de important? Află care sunt funcțiile și cum îl putem proteja.

(P) De ce este ficatul atât de important? Află care sunt funcțiile și cum îl putem proteja.

Ficatul, un organ esenţial în sănătatea organismului prin rolul acestuia. Acesta este poziţionat în partea dreaptă, are o formă glandulară, asimetrică, de dimensiuni variabile în funcţie de construcţia corpului, greutatea acestuia este în medie de 1,5 kg, fiind al doilea organ ca mărime din corp. Culoarea ficatului este de un roşu-brun, cu o intensitate care variază în funcţie de cantitatea de sânge pe care îl conţine.

Un lucru extrem de important este faptul că ficatul este singurul organ din corp care are capacităţi de regenerare. Atunci când acest organ suferă de probleme şi nu mai există şanse de vindecare, se recurge la eliminarea porţiunii bolnave şi urmarea cu stricteţe a unui regim alimentar sănătos în urma căruia, ficatul se regenerează la forma iniţială a acestuia. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie avut grijă de el, acesta are mai multe roluri extrem de importante pentru organism.

Ficatul are o paleta variată de funcţii esenţiale organismului, le voi enumera pe cele mai importante . O funcţie a ficatului este producerea sucului biliar care ajută la procesul de digestie a alimentelor, în special a celor ce conţin grăsimi, fără acest suc biliar digestia este aproape imposibilă doar cu ajutorul sucului gastric din stomac. Ficatul ajută la absorbţia vitaminelor, proteinelor, glicidelor şi lipidelor care sunt esenţiale în sănătatea organismului, fără acestea ne-am simţi lipsiţi de putere. Având în vedere glucidele, ficatul menţine un nivel optim de glucoză, prevenind astfel diabetul zaharat, transformând glucoza în glicogen ce are în vedere energia ce susţine metabolismul. Tot acesta sortează ce e bun şi ce e rău pentru organism, toxinele le elimină din corp prin redirecţionarea lor către sistemul excretor. Are rol important şi în vederea unui sistem imunitar ridicat prin producerea de anticorpi care ajută la eliminarea bacteriilor şi virusurilor din organism. În sistemul circulator este la fel de important prin ajustarea cantităţii de sânge în cazul unui exces sau diminuări de volum al sângelui. Produce un procent semnificativ esenţial de colesterol în valoare de 75% necesar formării membranei celulare, a vitaminei D şi a anumitor hormoni.

Ca urmare, ficatul are multe roluri de indeplinit pentru organism şi totodată este necesar să îl ajutăm prin a avea grijă de el. Cele mai importante lucruri pe care le putem realiza pentru el este să ne odihnim suficient, să nu consumăm alcool şi grăsimi într-o măsură ridicată. Cu siguranţă aţi auzit de hepatită, şi un lucru important de exprimat aici este că această boala omoară mai mulţi oameni decât cei care suferă de SIDA. Hepatita se poate lua prin contactul realizat la internarea în spital, tatuajele, contactul sexual neprotejat şi asministrarea de droguri intravenoase. Nu există protecţie maximă în urma unui vaccin pentru această boală. De asemenea, odată, această boală contactată se transmite la făt.

De reţinut faptul că ficatul nu dă semne de durere, printre principalele semne reprezentate de un ficat bolnav sunt balonarea, constipaţia, senzaţia de oboseală, senzaţie de greaţă, respiraţia urât mirositoare şi cel mai sigur semn este îngălbenirea pielii. Din cauza faptului că ficatul nu doare, de multe ori nu se află imediat de unde provine problema din cauza căreia suferim.

Vedem astfel, cum ficatul este esenţial pentru organismul nostru, funcţiile sale au grijă de multe dintre sistemele corpului, precum sistemul digestiv, sanguin, imunitar, energetic şi totodată ajută la detoxifierea organismului, lucru esenţial în menţinerea sănătăţii. Ficatul este organul fără de care nu putem trăi, oferind totodată şansa la reluarea activitatii organice prin regenerarea completă a acestuia. Este un organ care face multe lucruri bune pentru fiecare dintre noi însă noi la rândul nostru trebuie să avem grijă de el prin adoptarea unui stil de viata sănătos.

Se stie ca suplimentele naturale ajuta la buna functionare a organismului, iar pentru acest lucru Dr. Acad. Farm. Ovidiu Bojor a creat cea mai inovatoare formula pentru protectia si refacerea ficatului. Este vorba de Megaliv, un remediu extraordinar din plante , ce vine in combaterea afectiunilor hepatice si sprijina functiile organismului la cel mai inalt nivel.

Bogat in ingrediente 100% naturale cum ar fi armurariu, anghinare, papadie, sunatoare, radacina de kutki, curroa, rostopasca, phyllantus niruri, fiecare capsula Megaliv va contribui la restabilirii sanatatii ficatului si functionarea optima a acestuia.

Mai multe informatii si comenzi pentru acest produs revolutionar pe www.megaliv.ro sau la telefon 0723.269.701

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet