(P) De ce a purtat Prințesa Diana două ceasuri la mână la scurt timp de la logodnă

Chiar dacă a dispărut dintre noi în mod prematur și tragic, Prințesa Diana rămâne una dintre imaginile puternice feminine din secolul trecut, amintită și lăudată foarte des și astăzi pentru atitudinea și hotărârile sale.

(P) De ce a purtat Prințesa Diana două ceasuri la mână la scurt timp de la logodnă

 Dacă acum Catherine, ducesă de Cambridge (cunoscută popular sub numele Kate), soția Prințului William de Wales și probabil viitoare regină a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, este considerată o influență puternică în materie de modă și stil, cu transmiterea de mesaje și simboluri la nivelul populației, cu decade în urmă pe această poziție era chiar Prințesa Diana, mama Prințului William de Wales.

Interesant este că o fotografie cu Prințesa Diana purtând două ceasuri la o mână a devenit populară destul de recent, grație internetului. Este vorba despre o imagine din anul 1981, când prințesa își însoțea logodnicul, pe Charles, la un meci de polo la Guards Polo Club din Windsor, în Anglia. Evident, fotografia a atras atenția publicului, care s-a întrebat care era motivația gestului ieșit din comun. 

Potrivit mai multor articole publicate în mass-media din Marea Britanie, inclusiv în revista Marie Claire, se pare că purtarea unui ceas de mână în plus, în mod evident, era un gest de omagiu adus logodnicului său, pentru a-i purta noroc. La acel moment cel puțin, relația celor doi era foarte fericită, plină de dragoste, din păcate istoria anilor următori a adus o despărțire neașteptată a prințului și prințesei.

Se știe că Prințesa Diana, deja sub lumina reflectoarelor, era supusă multor obligații protocolare, iar a avea două ceasuri la mână este surprinzător. După cum se poate observa în fotografie, unul dintre ceasuri, cu o curea aurie, este un ceas de damă ce i-a aparținut chiar prințesei. Celălalt ceas, cu o curea din piele maro, s-a aflat că i-ar fi aparținut de fapt lui Charles, fiind astfel un model de ceas bărbătesc.

Prințesa Diana, care și-a câștigat o reputație foarte bună inclusiv grație apropierii sale de oamenii simpli, era adepta unor astfel de gesturi simbol și atitudini poate în afara protocoalelor clasice. În ziua nunții, Lady Di nu a purtat tiara primită de la regina Elisabeta, ci a preferat-o pe cea care a aparținut familiei sale (parte din nobilimea britanică) și pe care sora sa la rândul ei a purtat-o în cadrul ceremoniei de nuntă.

Conform revistei Vanity Fair, Prințesa Diana purta adesea la gât un lanț gravat cu numele prințului William, bijuterie primită de la Charles la scurt timp după nașterea copilului în iunie 1982. Această tradiție este continuată acum de Prințesa Kate, care poartă un colier inspirat de Prințesa Diana, mama soțului său. Bijuteria i-a fost oferită lui Kate de sora sa, Pippa, în onoarea nașterii Prințului George în anul 2013 și are gravată pe un disc de aur inscripția George Alexander Louis. În plus, există o inimă de aur cu litera W de la William și un contur al unui băiețel.

Iată așadar povestea celor două ceasuri de mână purtate de Prințesa Diana, un ceas bărbătesc și un ceas de damă, ambele foarte elegante, clasice. Ceasul de mână rămâne la modă și astăzi, purtat de orice persoană, indiferent de statutul său social.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle