(P) Cum să alegi un element de mobilier pentru nevoile tale?

Pentru că îți dorești să te bucuri de o locuință funcțională și elegantă, trebuie să alegi cu grijă elementele de mobilier.

Alegerea mobilei reprezintă una dintre cele mai dificile etape din amenajarea casei, astfel încât să fie conform așteptărilor și nevoilor tale. Ține cont de sfaturile din articolul următor, pentru a-ți transforma locuința în spațiul mult visat!


Criterii de care să ții cont în alegerea mobilierului

Achiziționarea mobilierului potrivit nu trebuie să țină cont doar de aspectul estetic, ci și de durabilitate. În plus, elementele de mobilier reprezintă o investiție importantă, care să fie la modă chiar și peste câțiva ani. Înainte să alegi mobilierul, gândește-te la stările pe care vrei să ți le ofere fiecare spațiu. În dormitor ai nevoie de o stare de relaxare, livingul trebuie să-ți ofere confort, în timp ce bucătăria trebuie să fie o încăpere funcțională. Un rol important în achiziționarea mobilierului îl au și culorile. În funcție de preferințe, poți asocia culorile neutre, precum crem, bej și maro cu nuanțe calde de roșu, galben sau oranj. În încăperile menite relaxării, poți opta pentru culori reci de albastru și verde, indicate pentru dormitor sau baie. Pentru fiecare încăpere din casă trebuie să ții cont de dimensiunile spațiului de care dispui, astfel încât să alegi mobilierul esențial.


Mobilierul pentru dormitor

  • Când cumperi mobilierul pentru dormitor, asigură-te că piesele pe care le cumperi se potrivesc spațiului și nu aglomerează încăperea.
  • Alege un dormitor cu mobilă clasică sau modernă, în funcție de stilul de amenajare a locuinței. Mai mult, poți găsi un echilibru între cele două stiluri prin alăturarea obiectelor de mobilier clasice cu cele moderne.
  • Evită culorile tari și apelează la culori calde, în nuanțe neutre, care să ajute la senzația de mărire a spațiului. Dacă ți se pare că încăperea este monotonă, optează pentru accesorii viu colorate, care să anime spațiul.
  • Mobila pentru dormitor trebuie să includă și spații de depozitare, atât pentru obiectele vestimentare, cât și pentru restul obiectelor din casă. Dressingul reprezintă o variantă potrivită, dacă dispui de un dormitor de dimensiuni generoase.

Mobilierul pentru living

  • Mobila pentru living trebuie să fie aleasă în funcție de utilitatea spațiului. Dacă livingul este folosit mai mult pentru primirea oaspeților, poți alege piese de mobilier elegante, care oferă un aer elegant încăperii. În schimb, atunci când livingul este folosit de întreaga familie și este destinat unui trafic intens, achiziționează mobilier practic și rezistent.
  • Verifică spațiul din living și alege doar obiectele de mobilier esențiale, care să nu aglomereze încăperea. Stabilește un punct central, în jurul căruia se desfășoară activitățile din living, lăsând spațiu suficient pentru trafic.
  • Alege modele de canapele extensibile, practice și comode, care dictează gradul de confort dintr-o încăpere. Modelele de canapele extensibile îți sunt utile pentru că noaptea poți transforma livingul în dormitor, iar ziua în camera de zi. În alegerea mobilierului pentru living, va trebui să pui înainte funcționalitatea pieselor și abia apoi aspectul.
  • În living se poate integra și o bibliotecă, ce îți servește atât că spațiu de depozitare, cât și ca suport de televizor. Poți opta pentru o culoare care să se potrivească cu restul elementelor din living, precum draperiile, canapeaua sau covorul.

Mobilierul pentru baie

  • Piesele de mobilier din baie trebuie să fie adecvate nevoilor tale și stilului de amenajare ales. Chiar dacă îți dorești câteva etajere, două dulapuri, rafturi sau seturi de suporturi pentru accesorii, probabil că nu le vei putea pune pe toate într-o baie mică de apartament.
  • Cel mai important aspect de care să ții cont atunci când alegi obiectele de mobilier pentru baie este acela al materialului. Astfel, piesele de mobilier trebuie să fie rezistente într-un mediu umed, confecționate din MDF sau lemn tratat.
  • Pentru baie, trei spații de depozitare ar trebui să fie suficiente: alege un dulap pe care să-l montezi sub lavoar, un dulap cu oglindă de deasupra chiuvetei și un model vertical, ideal pentru depozitarea cosmeticelor.

Mobilierul pentru bucătărie

  • Pentru că mobilierul de bucătărie este supus în fiecare zi unei utilizări intense, trebuie să investești în piese de calitate. Poți să alegi o bucătărie în stil minimalist sau modern, însă culorile trebuie să fie în armonie cu cele ale faianței și gresiei.
  • Achiziționarea mobilei de bucătărie trebuie să corespundă nevoilor tale. Gândește-te la spațiile de depozitare de care ai nevoie și alege mobilă formată din corpuri principale și suspendate, atâta timp cât îți permite spațiul.

Ține cont de sfaturile de mai sus și mobilează locuința după bunul plac, ținând cont de spațiul disponibil și de paleta de culori dintr-o încăpere. Atunci când cumperi mobilă pentru casă, axează-te pe calitate și confort!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle