Un păr frumos, dar mai ales corect îngrijit se vede de la distanță. Strălucirea și vitalitatea sa te va ajuta să te remarci în orice tip de eveniment. Te vei simți mai frumoasă ori de câte ori podoaba ta capilară va arăta bine.
Îngrijirea părului necesită urmărirea câtorva etape importante, dar și puțină atenție. De aceea, fie că este vopsit, fie că nu, fie că prezintă un exces de sebum, ar fi bine să ții cont de câteva aspecte importante.
Spălarea părului se face o dată la trei zile atunci când părul este firav, subțire. Dacă vei respecta acest obicei, părul tău nu va arăta niciodată neîngrijit, nu va tinde spre îngrășare și nici nu va fi murdar. De asemenea, atunci când părul tău este unul cât se poate de sănătos, nu este uscat, subțire și nici nu se îngrașă repede, ar fi bine să îl speli mai rar, chiar la o săptămână. După spălare, mai ales în cazul părului uscat sau subțire aplică balsam și lasă-l să acționeze o perioadă de timp. Alege întotdeauna produse de bună calitate și astfel părul tău va fi îngrijit și va avea un aspect cât mai plăcut.
Tunsul părului se va face o dată la 6 săptămâni. În acest mod vei reuși să tai vârfurile despicate și astfel să eviți ruperea sa. Un păr sănătos se va tunde cu regularitate pentru a avea un aspect frumos și de aceea nu ezita să te programezi la salon la acest interval de timp.
Nu folosi ondulatorul sau placa de păr foarte des. Uneori, fără ele nu ne putem coafa, așa că ar fi bine să optăm pentru folosirea lor de două ori pe săptămână, eventual după spălare. Folosește un spray termoprotector pentru a proteja firul de păr.
Vopsește-te ori de câte ori trebuie! Nu este cazul să ne vopsim lunar, ideal ar fi să ceri sfatul unui hair stylist și atunci când observi că părul nu mai are aceeași strălucire sau o culoare frumoasă să optezi pentru vopsirea în totalitate sau pentru vopsirea rădăcinilor.
Cele mai multe femei caută remedii pentru mătreață? Aceasta este o afecțiune cunoscută sub numele de dermatita seboreică ce se manifestă prin apariția unor mici cojițe albe, piele descuamată, mâncărime, usturime, într-un cuvânt scalp afectat. Și ce este și mai neplăcut este că mătreața se vede și astfel aspectul de păr îngrijit dispare.
Intensificarea activității glandelor sebacee din adolescență, folosirea în exces a fixativelor sau a altor produse pentru coafatul părului, dar și pielea prea uscată de la nivelul scalpului – toate acestea pot determina mătreața.
Cum poți scăpa de mătreață? Iată o întrebare la care toți cei afectați și-ar dori să îi afle răspunsul. Mătreața nu este o afecțiune gravă, așa că poate fi tratată cu ușurință și acasă. Doar atunci când formele mătreții par să se accentueze, se recomandă un consult de specialitate.
Pentru tratarea mătreții se vor folosi șampoane cu rol antiinflamator, ce acționează împotriva punctual acestei dermatite seboreice. Cele mai multe produse eficiente au în compoziție mai multe ingrediente, precum zinc, ciclopirox, sulfură de seleniu, ketoconazol. Nu folosi un timp lung același șampon împotriva mătreții întrucât scalpul se va obișnui cu el și nu va mai avea efect. Ai putea să schimbi din când în când șamponul. Pentru a preveni aceste dezechilibre ce determină apariția mătreții ar fi indicat să eviți pe cât posibil situațiile stresante și să speli părul ori de câte ori constați că s-a îngrășat. De asemenea, se vor evita produsele pentru coafat părul și alimentația ar trebui să fie bogată în fructe, legume ce conțin vitamina B, dar și calciu sau zinc.
Îngrijirea părului este foarte importantă și de aceea este bine să acorzi cât mai multă atenție acestui aspect, pornind de la spălat și până la coafat.