În continuare subiectul care ține prima pagina a ziarelor și nu numai este Sars-Cov-2 cu noile sale tulpini, mult mai contagioase și cu simptomatologie mai dură, atât în rândul copiilor cât și al adulților deopotrivă
Mai mult ca niciodată, măsurile de igienă nu trebuie să fie neglijate, de la distanțarea socială, purtarea măștii de protecție și până la spălarea mâinilor de mai multe ori pe zi și igienizarea acestora cu un dezinfectant de calitate.
La baza unor mâini fără bacterii și microbi stă, cu siguranță, apa și săpunul care trebuie folosite în mai multe situații:
Există situații, foarte multe chiar, când nu avem la dispoziție apă curentă și săpun iar un dezinfectant de mâini este mai potrivit. Mai ales atunci când suntem în deplasare, în mijloacele de transport în comun, în parc etc. Atâta timp cât mâinile nu sunt vizibil murdare, cu grăsime sau pesticide și alte chimicale, un dezinfectant de mâini este exact ce ne trebuie pentru a distruge patogenii.
Ce trebuie să știm despre dezinfectantul de mâini:
Câte tipuri de dezinfectanți de mâini există
Deși piața este generoasă în această perioadă, oferind tot felul de geluri dezinfectante, trebuie să știm că există două tipuri:
Cum trebuie să alegem dezinfectanții de mâini?
Pe o piață cu o ofertă foarte generoasă, este dificil să facem cea mai bună alegere. De aceea, atunci când alegi un dezinfectant pentru mâini, trebuie să ții cont de câteva aspecte:
După ce mâinile au fost corect igienizate, la fel trebuie să procedăm și cu obiectele personale, precum telefonul, laptopul, biroul, masa, aparatura electrocasnică și cam tot ce ne înconjoară în casă și la locul de muncă. Utilizarea unor dezinfectanți de cea mai bună calitate ne poate lua o povară de pe umeri, asigurându-ne astfel că avem o casă curată și îngrijită și că suprafețele pe care le atingem sunt perfect igienizate. Alege dezinfectanți de la producători de renume, ce activează în domeniu de mulți ani și de la furnizori de încredere precum IgienaPHS.
Atenție:
Depozitează corect orice tip de dezinfectant, fie pentru mâini sau suprafețe, astfel încât cei mici să nu ajungă la ele. La fel și în cazul animalelor de companie. În cazul în care animalul de companie a ingerat o substanță periculoasă se va anunța veterinarul iar dacă blana acestuia a intrat în contact cu un dezinfectant se va clăti cu apă din abundență.