Infertilitatea este o problemă de cuplu. Rezolvarea ei implică ambii parteneri. Regula generală este aceea că dacă după un an încercările nu au dus la rezultatul dorit, trebuie făcută o evaluare a infertilității. Există excepții la această regulă, dacă femeia are peste 32 de ani investigațiile privind infertilitatea trebuie începute după doar 6 luni, iar dacă are peste 40 de ani investigațiile încep după 3 luni. Ideea este aceea că nu se dorește întârzierea începerii investigațiilor și tratamentului privind infertilitatea. Mai este și o altă excepție, care are legătură cu starea de sănătate a partenerilor. Dacă partenerii au probleme care pot constitui o cauza de infertilitate (ovar polichistic, vasectomie) investigațiile și tratamentul trebuie începute de îndată.
Medicul nu are nevoie doar de istoricul medical al celor doi parteneri, ci trebuie să înțeleagă și obiceiurile sexuale ale cuplului. Pe baza acestor informații poate face recomandări. De asemenea, este posibil ca infertilitatea să nu aibă o cauză identificabilă.
Un alt aspect important ține de faptul că diagnosticarea și evaluarea infertilității nu reprezintă o garanție că va apărea sarcina. Evaluarea infertilității se poate face la o clinica de fertilitate din București, dar procedura presupune timp și multe frustrari. Din acest articol afli care sunt analizele și investigațiile care pot diagnostica infertilitatea.
Există mai multe investigații pentru a determina infertilitatea la femei.
Este important să știi că nu toate aceste investigații trebuie realizate. Medicul este cel care stabilește care este strategia de urmat și ce teste sau investigații trebuie făcute. După realizarea unor teste, în funcție de rezultatele obținute, medicul va face recomandări de tratament sau va solicita și alte analize de care are nevoie.