(P) Cele mai bune soluții pentru amenajarea camerei copilului

Camera copilului este locul în care micuțul tău își va petrece primii ani din viață și pe care îl va considera multă vreme propriul său univers.

Aici va face primii pași va crește și va începe să deslușească tainele lumii, așa că trebuie să aibă parte de toate condițiile și tot confortul necesar. Până la vârsta adolescenței, când trebuie să îi lași libertatea să-și amenajeze camera așa cum dorește, această sarcină își revine ție,  iar pentru asta își oferim câteva sugestii.


Aspecte de care trebuie să ții cont

Camera copilului trebuie să fie suficient de spațioasă pentru a-i lăsa acestuia loc să se desfășoare, mai ales în primi ani de viață, atunci când este foarte energic. De asemenea lumina este foarte importantă, și trebuie să faci în așa fel încât camera să beneficieze de cât mai multă lumină naturală.

În general, camera copilului include patru zone distincte, reprezentate de spațiul pentru joacă, zona de lucru, locul pentru dormit și spațiile pentru depozitarea jucariilor, rechizitelor, cărților și obiectelor de îmbrăcăminte.


Amplasarea spațiului de joacă

Cea mai bună zonă pentru amplasarea spațiului de joacă este cea din mijlocul camerei, care îi oferă copilului suficientă libertate de mișcare. De aceea, parul și celelalte piese de mobilier se amplasează pe laturile camerei, lăsând cât mai mult spațiu liber în mijloc. Pentru pardoseală, este recomandat să folosești un covor special pentru camera copilului cu caracteristici diferite față de covoarele pentru celelalte camere. Acesta trebuie să fie din materiale rezistente, să se poată curăța ușor și să aibă suprafața moale, având în vedere că va fi folosit ca „teren’ de joacă.

Cum amenajezi zona de lucru

Necesitatea acestui spațiu apare atunci când copilul începe să meargă la școală, și va avea nevoie de un loc în care să își facă temele și să învețe. Trebuie să ții cont de asta de la început, pentru a-ți fi mai ușor să faci schimbările necesare la momentul respectiv. Spațiul de lucru trebuie amplasat într-o zonă în care lumina naturală să bată din partea stângă, iar dacă acest lucru nu este posibil trebuie să faci în așa fel încât zona să fie cât mai bine luminată. Copilul va avea nevoie de un birou, un scaun ergonomic, un calculator și un dulap în care să își țină cărțile și celelalte materiale de lucru.


Spațiul pentru odihnă

Elementul central al acestui spațiu este patul, care trebuie să fie adaptat vârstei copilului. Evident, Vei începe cu pătuțul, după care vei trece la un pat pentru copii, amplasat, de preferință, pe una din laturile camerei, după cum am precizat mai sus. Trebuie să ții cont că cel mic crește repede, iar în scurt timp ar putea fi nevoie să îi schimbi patul cu unul mai mare. Poți alege însă un pat cu cadru extensibil, căruia îi poți ajusta dimensiunile pe măsură ce copilul crește. În acest caz, nu va trebui să schimbi decât salteaua și astfel vei fi scutită de niște cheltuieli.


Dulapul și celelalte spații pentru depozitare

Ca principală piesă de mobilier destinată depozitării, dulapul trebuie să fie unul generos astfel încât să poată fi utilizat pe o perioadă mai îndelungată, pe măsură ce lucrurile de care are nevoie copilul se diversifică. Un dulap de 1,80 de metri 90-100de centimetri lățime ar trebui să fie suficient. Alături de dulap pot fi folosite ca spații de depozitare cutiile sau lădițele pentru jucării, rafturile pentru cărți sau un dulăpior mai mic în care copilul să-și țină lucrurile de strictă necesitate.


În magazinele fizice și online vei găsi  diferite modele de dormitoare pentru tineret și copii, care te vor ajuta să își faci o imagine mai exactă a felului în care dorești să arate camera copilului tău.  

Sursa foto: https://pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle