(P) Ce înseamnă să fii skater în Iași?

Odată cu venirea verii încep să iasă pe străzi tot mai mulți pasionați de skateboarding pentru a exersa trickuri din ce în ce mai complicate.

(P) Ce înseamnă să fii skater în Iași?

Însă acțiunea de a te da pe skate nu reprezintă tot ce ține de pasiunea pentru acest sport, îmbrăcămintea, atitudinea și locațiile frecventate fac parte din stilul de viață unic, care definesc un skater. 

Care sunt trăsăturile care dau de gol un pasionat de skateboarding?

  • Îmbrăcămintea

  • Ca skater, hainele trebuie să te ajute în mișcările pe care le faci, motiv pentru care nu trebuie să fie prea lipite de corp, dar nici exagerat de largi. De obicei vestimentația lor este casual, cu influențe din zona vestimentară a hip-hop-ului. 
  • Multe dintre tricourile de bărbați simple sau cu imprimeu minimalist, se regăsesc la pasionații acestui sport, iar vara sunt preferate și maieurile, ambele pentru libertatea mișcării dar și pentru look-ul la modă. Multe dintre acestea pot fi găsite pe Boarders.ro, un site dedicat pasionaților de plăci. 
  • În ceea ce privește pantalonii, skaterii îi preferă pe cei mai largi. Pantofii sport trebuie să aibă o talpă mai subțire pentru a ajuta la mișcările realizate cu placa. 
  • Atitudinea

  • Skateboardingul îi atrage pe cei care au răbdare să învețe, care nu se dau bătuți și care caută să atingă progresul și performanța. Este un sport în care trebuie să fii autodidact și să înveți de pe stradă, de la skateri mai avansați sau de pe internet, pentru că nu există școli în care să înveți și apoi exersezi.
  • Skaterii au în general o atitudine degajată, sunt prietenoși mai ales între ei, pentru că pe asta se bazează învățarea și mai apoi cultura lor. Sunt persoane cărora le place să atragă atenția mai mult prin ceea ce știu să facă, adică prin trick-urile realizate cu succes.
  • Cele mai frecventate locații

  • Parcul de skateboard Copou: Înainte de renovare cât și în prezent, acesta era unul dintre locurile în care pasionații își puteau arăta talentul și tehnica pe rampe din ce în ce mai înalte. Intrarea în parc este gratuită, iar accesul este permis pasionaților de peste 6 ani.
  • La Rossini este numele dat locului din fața sălii de evenimente Rossini/Verdi din Palas Mall, unde multitudinea scărilor dar și a zonelor de teren drept, pavat, asigură un spațiu de exercițiu și antrenament potrivit pentru pasionații de placă. 
  • Piața Unirii reprezintă un alt loc frecventat de skateri, tot pentru multitudinea scărilor, care constituie o bună rampă pentru sărituri. Ea este completată și de parcul cinematografului sau cel de lângă Starea Civilă, unde tinerii skateri preferă să stea de vorbă și să petreacă timp în pauzele dintre trickuri. 
  • Alte locații din Iași, des frecventate de skateri, sunt tot cele centrale precum Parcul Guliver, Parcul Expozitiei și zona de lângă Cub

Skaterii sunt persoane cu un stil unic, motiv pentru care au nevoie de cât mai multe surse pentru a-și alege hainele potrivite, placa potrivită și accesoriile. A fi skater în Iași înseamnă să trăiești mult afară, alături de alți pasionați, să te antrenezi constant în locurile menționate și să te plimbi prin oraș pe pistele amenajate, cu skate-ul. 

Sursă foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle