Familiile care doresc să se bucure de natură, pot veni la Slănic Moldova, pentru că ea este una din cele mai atractive stațiuni ale țării noastre. Din București se poate ajunge la Slănic Moldova doar în 5 ore, sunt aproximativ 322 km. Din alte zone se circulă cu mașina pe DN 12B sau DN 12A.
Denumirea de „Perla Moldovei' exprimă frumusețea naturală a acestei stațiuni, ea fiind asemănată și cu stațiunea balneoclimaterică Karlovy Vary din Cehia, renumită pentru izvoarele termale cu proprietăți vindecătoare. În Slănic Moldova se află Sanatoriul Balnear unde se fac tratamente cu ape minerale și terapii eficiente pentru afecțiuni gastrice și duodenale, constipații, boli metabolice gută și diabet, colecistită cronică, boli de ficat și boli la tractul biliar.
Stațiunea Slănic Moldova a fost întotdeauna apreciată pentru climatul plăcut, culmile montane, aerul ozonat și priveliștile foarte frumoase, completate de pădurile de conifere și foioase. Dacă ai nevoie de un sejur confortabil, alături de familie, în această vară, cea mai bună destinație este Slănic Moldova.
Atracțiile turistice sunt interesante, așa că nu este de mirare că turiștii români vin aici în fiecare an. Nu doar tinerii sunt încântați de un sejur aici, chiar și persoanele în vârstă apreciază zona, vin pentru a se bucura de peisaj, aer curat și liniște. Familiile care au copii pot petrece întotdeauna o vacanță liniștită și confortabilă la Slănic. Puțin oameni își pot imagina, însă în stațiune și împrejurimile ei, te poți distra alături de copii, fără îndoială.
De exemplu, principalele atracții turistice, ce merită cunoscute sunt:
-
- Parcul stațiunii cu „Foișorul vechi' în care, cu mulți ani în urmă, la vârsta de numai 9 ani, George Enescu a dedicat primul lui concert în folosul săracilor
- Traseul „300 de scări„, poiana Pufu, platoul Dobru, panorama Slănic
- Cheile Slănicului unde poți admira acest defileu al râului și frumoasa cascadă din zonă
- Catedrala catolică și Cazinoul Slănic Moldova, denumit și „Cazinoul Regal'.
Există izvoare cu ape minerale în Slănic Moldova, acestea pot fi văzute pe Aleea Izvoarelor. Acestea sunt folosite în tratamentul oamenilor care suferă de afecțiuni metabolice, hepatobiliare, alergii alimentare, ulcer, afecțiuni gastrice, inflamații cronice oculare, boli hepatice și altele.
Iubitorii de locuri liniștite pot merge și în alte zone turistice, din apropierea stațiunii, cum ar fi:
- Barajul „Poiana Uzului' situat pe râul Uz, unde se găsește și lacul de acumulare Poiana Uzului
- Casa memorială „George Enescu' de la Tescani, construită în anul 1880, care a devenit „Casa Memorială Rosetti-Enescu'
- Mănăstirea „Ștefan cel Mare', la numai 10 km de stațiunea Slănic Moldova
- Monumentul Eroilor de pe Măgura care are o arhitectură impresionantă și este amplasat la altitudinea de 504 m
- Mănăstirea Măgura Ocnei și schitul Măgura Ocnei care datează din anul 1665
- Parcul Doftana și Mina Salina „Târgu Ocna'.
În ceea ce privește masa și cazarea, există numeroase hoteluri, vile și pensiuni în această stațiune. Un loc liniștit și plăcut, ideal pentru iubitorii de natură, unde te poți relaxa după o zi de drumeție, este unitatea de cazare Moldavia Best Slănic Moldova.
Aici, totul este așa cum îți dorești. De exemplu, bucătăria este complet echipată, ca într-un apartament, acesta fiind un avantaj suplimentar. Cazarea se face rapid, fără probleme, camerele sunt elegante, frumos mobilate, iar baia este de asemenea la un standard ridicat. Totul este curat, confortabil, există mult spațiu. Echipamentele sunt grozave, nu lipsește nimic. Ai Internet wireless și televizor cu ecran plat.
Această vilă Slănic Moldova este perfectă pentru oamenii care vor să se relaxeze în vacanța de vară, departe de freamătul orașelor aglomerate. Familiile apreciază în special locația acestei proprietăți, dar și confortul și serviciile de calitate. Vila oferă o priveliște uluitoare asupra culmilor montane care înconjoară stațiunea și un spațiu în care orice familie chiar și cu 2-3 copii se poate bucura fără griji de vacanță.
Cei care vin aici sunt încântați de natura curată, de această stațiune care este și mai atractivă de fiecare dată. Statiunea Slănic Moldova este o destinație de vacanță care merită menționată. Pentru români, stațiunea este extrem de spectaculoasă și vara și iarna, mai ales în ceea ce privește drumețiile în sezonul cald și sporturile de iarnă pe Pârtia Nemira.