(P) Ai un job nou? Felicitări! Însă mai întâi trebuie să obții fișa medicală pentru angajare!

Entuziasmul pe care îl simți când obții jobul mult dorit nu se compară cu nimic. Emoții, curiozitate, puțină teamă, dar mai multă încântare – toate acestea sunt sentimente pe care le trăiești de fiecare dată când ești pe punctul de a începe o nouă etapă în viața ta.

Dacă ai trecut cu brio de interviuri și de procesul de angajare și acum ai obținut jobul mult visat, meriți doar felicitări! Înainte însă, mai este un aspect care trebuie îndeplinit, și anume obținerea unui certificat cunoscut drept fisa medicala pentru angajare.


În cazul în care nu știi prea multe despre acest document, nu trebuie să te îngrijorezi! Ai ajuns exact unde trebuie pentru a afla mai multe despre acest certificat medical, obligatoriu atunci când te angajezi!

Ce este fișa medicală pentru angajare?

În certificatul medical sunt incluse analize medicale complete, relevante pentru angajați, care confirmă faptul că aceștia din urmă sunt apți pentru locul de muncă desemnat. Medicina muncii (denumirea specializării care eliberează fișa pentru angajare) monitorizează modificările survenite în starea fizică și psihică a angajaților.


Fișa medicală pentru angajare trebuie prezentată de către persoanele care urmează să intre în câmpul muncii, de către cei care își schimbă jobul ori de către cei care își reiau activitatea după o pauză. De asemenea, există cazuri în care este nevoie de autorizare pentru exercitarea anumitor profesii ori când trebuie susținut un examen, caz în care acest certificat medical este obligatoriu.

Care sunt analizele medicale necesare?

Investigațiile cuprinse în fișa medicală pentru angajare variază în funcție de domeniul de activitate. După caz, analizele medicale pot fi următoarele: examen clinic general, examen oftalmologic, EKG, glicemie, examen psihiatric, spirometrie, hemogramă, examen psihologic, audiogramă și altele.

Fișa medicală pentru angajare poate conține și examen VDRL, examen coproparazitologic, precum și alte investigații, efectuate la solicitarea angajatorului.

În ce constă controlul medical periodic?

În funcție de profilul activității companiei la care lucrezi, este necesar să efectuezi în mod regulat un control medical. Acesta este similar cu examenul medical efectuat la angajare și atestă faptul că starea ta fizică și psihică este optimă și compatibilă cu noul job.


Care este prețul și de unde poți obține fișa?

Cea mai bună metodă de a obține certificatele medicale de care ai nevoie este de a apela la o clinică profesională, cu experiență în domeniu. Pentru a îndeplini acest aspect, trebuie doar să accesezi platforma online a clinicii Standard Med, fisamedicala.info, unde vei avea parte de servicii de top.

Aici poți efectua toate consultațiile necesare întocmirii și eliberării certificatului, inclusiv avizul psihologic. Prețul pentru serviciile de medicina muncii variază între 60 și 100 de lei pentru un angajat, iar costurile sunt suportate integral de către angajator. Explicația constă în faptul că toate aceste analize sunt extrem de importante atât pentru angajator, cât și pentru angajat. 


În funcție de profilul domeniului de activitatea, acestea delimitează nivelul de expunere la factorii nocivi și reduc riscul de îmbolnăvire la locul de muncă. Apelează acum la Standard Med și vei beneficia de servicii de calitate, rapide și profesionale! Astfel, vei putea începe o nouă etapă din viața ta și te vei putea bucura de toate provocările și reușitele aduse de jobul tău!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle