(P) 7 mituri despre fațetele dentare. Ce trebuie să știi despre fațetarea dinților

(P) 7 mituri despre fațetele dentare. Ce trebuie să știi despre fațetarea dinților

Ce sunt fațetele dentare?

Tratamentul cu fațete dentare este o soluție rapidă și eficientă pentru a obține un zâmbet estetic și sănătos, care-ți redă încrederea în sine.

Potrivit unui sondaj realizat de Academia Americană de Estetică Dentară, 89% dintre cei care au optat pentru un tratament de estetică dentară au dorit să-și îmbunățească aspectul fizic și să-și redobândească încrederea, iar 50% au vrut să se simtă și să arate mai tineri.

De-a lungul anilor, au apărut numeroase mituri cu privire la fațetarea dentară. Unele dintre ele nu au o bază reală și sunt generate, de cele mai multe ori, de lipsa de informații cu privire la acest tip de tratament și a beneficiilor pe care le oferă pe termen lung.

Fațetele dentare sunt elemente protetice realizate din ceramică sau zirconiu, extrem de subțiri, care se aplică pe dinți cu scopul de a le oferi un aspect îmbunătățit estetic și funcțional, prin corectarea diferitelor imperfecțiuni, precum:

  • mici spațieri interdentare;
  • diastema (strungăreața);
  • culoarea dinților;
  • forme diferite și dimensiuni inegale ale dinților

Medicul dentist specializat în estetică dentară este cel care poate recomanda fațetarea dinților, în funcție de problemele cu care se confruntă pacientul.

Fațetele dentare, o decizie care îți poate schimba viața?

Procedura de fațetare dentară este ușor de realizat și în doar două vizite la cabinetul stomatologic poți obține zâmbetul mult visat. Pentru că este vorba despre un tratament permanent, este important să cunoaștem care sunt avantajele și dezavantajele fațetării dentare.

Dacă îți dorești să începi un tratament de reabilitare a zâmbetului cu fațete dentare, iată mai jos 7 mituri despre fațetarea dentară, demontate de specialiști.

Aspect nenatural, artificial.

Stereotipul Hollywood style', în care vedetele prezintă un zâmbet alb, strălucitor, nu ar trebui să fie un impediment pentru tine. Tehnologia de astăzi permite tehnicienilor dentari să realizeze fațete dentare cu un înalt grad de estetică, în culori naturale. De multe ori, persoanele din jur observă schimbarea, dar nu își dau seama de unde provine. Împreună cu medicul dentist, îți poți alege culoarea, forma și dimensiunea fațetelor dentare.

Smalț șlefuit și dinte natural distrus.

Evoluția tehnologiei în stomatologie a adus numeroase beneficii, inclusiv în estetica dentară. Astfel, pregătirea dintelui pentru fațetare nu mai presupune șlefuirea agresivă a dinților, ci permite montarea acestor lucrări protetice cu o șlefuire minim-invazivă sau chiar fără șlefuire.

Fațetele dentare No Prep pot fi puse direct pe dintele natural, fără șlefuire prealabilă. Pentru a afla dacă ești un candidat compatibil cu acest tip de tratament, medicul stomatolog va face o serie de măsurători la nivelul dinților. Cu ajutorul scannerului intraoral și a tehnologiei Digital Smile Design, medicul va putea decide ce opțiune de fațetare dentară ți se potrivește și îți va oferi posibilitatea previzualizării noului zâmbet înainte de tratament.

Sensibilitate dentară.

Fațetele dentare Emax sau No Prep pot chiar să împiedice apariția sensibilității dentare. De exemplu, în cazul în care există o eroziune a smalțului, aceasta poate contribuie la apariția sensibilității dentare. Fațetele rezolvă această problemă, protejând dintele natural de atacul acizilor și al altor factori externi care au generat fenomenul.

Rezistență în timp.

Potrivit studiilor, durata de viață a fațetelor dentare este de aproximativ 10 ani. Recomandarea noastră este să ieși din tipare, căci printr-o îngrijire adecvată și vizite periodice la medicul dentist, la fiecare 6 luni, fațetele dentare pot rezista și peste 20 de ani. Totul ține de tine!

Biocompatibilitate.

Fațetele dentare, asemenea coroanelor dentare, sunt realizate din materiale biocompatibile cu organismul uman. Astfel, ele sunt metal free și sunt realizate doar din ceramică de înaltă calitate (E-max) sau zirconiu, ceea ce le oferă și aspect translucid, similar dintelui natural.

Fragilitate.

Cu siguranță, gândindu-ne la cât de subțiri sunt, asociem acest aspect cu fragilitatea lucrării protetice. Dar, deoarece sunt lipite direct pe suprafața dinților naturali, fațetele dentare nu sunt atât de fragile pe cât credem. Evident, pentru o durată de viață mai mare trebuie să acordăm atenție, ca și în cazul dinților naturali, igienei dentare zilnice, controalelor periodice, obiceiurilor vicioase și alimentației.

Numeroase restricții.

Da, un subiect destul de dezbătut. Viața cu fațete dentare nu este atât de complicată pe cât pare din exterior. Sigur, trebuie să ne asigurăm că respectăm reguli de bază și că încercăm să limităm sau să eliminăm obiceiurile vicioase, precum rosul creioanelor sau ronțăitul constant de alimente dure, spre exemplu.

Medicii dentiști recomandă pacienților cu fațete dentare să consume alimentele dure (inclusiv legume și fructe cu structură dură) tăiate în bucăți, pentru a evita deteriorarea fațetelor frontale, sau să le mestece pe molarii anteriori. Deși, la prima vedere, pare un inconvenient, fațetele dentare pot avea o durată de viață chiar și de 20 de ani, păstrându-și estetica impecabilă.

Așadar, este important să te gândești la noul tău zâmbet ca la o investiție pe termen lung în tine. Unul dintre cele mai mari avantaje ale tratamentului cu fațete dentare este acela că, odată montate, acestea îți pot îmbunătăți aspectul feței, redefinind linia surâsului și expresivitatea chipului prin simetrie, accentuarea pomeților sau amplitudinea zâmbetului.

În clinicile DENT ESTET pentru adulți din București, Sibiu și Brașov, echipa de medici specializați în protetică și estetică dentară utilizează cele mai noi tehnologii digitale pentru a oferi pacienților soluțiile optime de reabilitare orală estetică și funcțională.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet