(P) 6 elemente care NU trebuie sa lipsească dintr-o gradină amenajată în stil englezesc

Toată lumea cunoaște faptul că englezii pot fi considerați unii dintre cei mai buni grădinari de pe glob, mai ales că, în Anglia, amenajarea grădinii a devenit un obicei încetățenit încă din secolul al XVIII-lea.

 Printre caracteristicile sale definitorii poate fi amintită atmosfera ușor romantică, pastorală și misterioasă, care a reușit să inspire ani de-a rândul pictori și artișți de tot felul. 


Dacă vrei să creezi o grădină în stil englezesc, atunci trebuie să șții că, aici, verdele trebuie să crească sălbatic, pentru a-ți permite să te conectezi cu natură. Florile multicolore, arbuștii, plantele perene, culorile în armonie cu restul obiectelor, spațiile scăldate de soare și zonele umbroase, mobilierul din lemn sau piatră, decorațiunile și statuile sunt doar câteva trăsături de care trebuie să tii cont.

Iată ce elemente nu ar trebui ți lipsească dacă vrei ți decorezi grădina în stil englezesc!


  1. Înainte de a demara proiectul de amenajare în acest stil, ai nevoie de o planificare atentă a tuturor detaliilor, indiferent de dimensiunile grădinii. Nu uită trebuie creezi un mic „living’ în aer liber și ai nevoie de piese comode. În acest sens, poți vezi oferta pentru mobilierul de exterior pentru a obține look-ul regal care caracterizează spațiul. Site-ul Homelux.ro pune la dispoziție produse cu design modern, în diferite culori, texturi și modele, rezistente la intemperii.

     2. Iarba obișnuită trebuie scoasă și înlocuită cu un gazon verde, fără goluri, care acopere de la 20 până la 70% din suprafață. Gazonul este considerat o caracteristică a acestui stil de amenajare exterioară. Indiferent de anotimp, el trebuie fie bine îngrijit și tuns, în așa fel încât și păstreze verdele strălucitor. Deși este tentant se tundă scurt iarbă obișnuită, ea nu va arată niciodată precum gazonul.

3. Pentru a obține un aspect ordonat, poți amenaja câteva poteci de diferite dimensiuni. Ele pot avea o lățime de 1,5 – 2 metri, pentru a permite plimbarea la braț a două persoane. Din loc în loc, se pot crea mici puncte de interes: o bancă din fier fojat sub un felinar, o pergolă cu trandafiri sau zorele, o statuetă sau o fântână arteziană.


4. Grădinarii englezi apreciază prezența gardurilor vii, care vor delimita spațiile cu flori și vor fi tunse scurt pentru a oferi acel aer specific. Nu sunt, totuși, obligatorii, așa că se poate renunta la ele, mai ales atunci când spațiul nu este unul generos. Este important de reținut faptul că dezordinea trebuie să fie una studiată, nu una reală.

5. Din grădina englezească nu pot lipsi plantele, putând fi cultivate chiar și legume aici. Trandafirii pot fi plantați pe lângă alei sau pot fi agățați de pergole. În diferite zone, poți plasa plantele aromatice, florile și plantele impozante, dar și cele           tradiționale. Plantele mici vor fi așezate în centru, iar cele înalte spre margine. Buruienile trebuie fie plivite permanent, pentru totul arate îngrijit.


6.Un mic element de decor ar putea să completeze întregul. O idee bună ar fi amplasarea unei statuete în centrul grădinii, poate la intersecția aleilor principale, însă nu trebuie omisă arhitectură locuinței, pentru că este nevoie de armonie și în acest  sens.

În concluzie, o grădină amenajată în stil englezesc trebuie să arate fresh, ordonat și îngrijit, astfel încât să poată duce privitorul cu gândul la o operă de artă, în care totul este într-o armonie perfectă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro