(P) 5 activități pe care să le faci împreună cu cei mici

Imaginația copiilor o întrece cu mult pe cea a adulților. Pentru ei, întreaga lume este un teren de joacă, obiectele banale se pot transforma în imaginația lor în micuțe unelte de luptă împotriva personajelor rele, fenomenele meteorologice prezintă reale aventuri ale călătoriilor în spațiu, iar fiecare zi petrecută în compania copiilor este o provocare care pune la încercare imaginația părintelui și strădania acestuia de a găsi noi activități care să contribuie la buna dezvoltare a celui mic.

(P) 5 activități pe care să le faci împreună cu cei mici

Timpul pe care îl petreci în compania celui mic este factorul cel mai important pentru consolidarea relației părinte-copil și se dovedește a fi decisiv în dezvoltarea emoțională a acestuia. Pentru a-ți ajuta copilul să își dezvolte cunoștințele de cultură generală, să dobândească independență în executarea anumitor sarcini și pentru a-i facilita procesul de cunoaștere al lumii înconjurătoare, îți prezentăm câteva activități pe care să le faceți împreună, astfel încât timpul pe care îl petreceți să fie unul plin de beneficii de ambele părți:

  • Citește alături de cel mic

Copiii învață cel mai rapid prin puterea exemplului, astfel că dacă îl vei obișnui încă de la vârste fragede cu noțiunea lecturii, îi vei oferi suportul de care are nevoie să devină el însuși un pasionat al cărților. Această activitate este potrivită pentru copiii de toate vârstele, fie că acesta poate citi singur, fie că îi citești tu. Aveți la dispoziție o varietate de povești pentru copii din care tu să te inspiri să creezi activități educative, iar cel mic să ia astfel contact cu lumea magică a basmelor și cu personaje fantastice alături de care poate învăța și descoperi noi moduri de a-și folosi imaginația.

  •   Pictați opere de artă unice

Arta, asemenea lecturii, îl ajută pe copil să ia contact cu diferitele moduri de exprimare a creativității și vă oferă șansa să petreceți timp de calitate împreună, contribuind atât la dezvoltarea personală a celui mic, cât și la consolidarea relației voastre. Pictura si coloratul sunt activitati potrivite pentru orice categorie de vârstă, iar pentru copiii mai mari îți recomandăm și cărți din categoria artelor, astfel încât să descoperiți întregul univers creativ.

Alături de micul tău artist poți crea picturi pe care să le înrămați, iar acestea să dăinuie de-a lungul anilor devenind amintiri de neprețuit, sau le puteți face cadou celor dragi vouă, oferindu-le o parte a recunoștinței pe care le-o purtați. Prin această activitate îl vei obișnui pe cel mic să dăruiască și să fie conștient de emoțiile sale și ale celor din jurul lui, un exercițiu util pentru dezvoltarea empatiei.

  •  Faceți exerciții de relaxare împreună

În programul tău dar și în al celui mic este recomandat să introduci activități fizice și de relaxare, iar mediul online îți vine în ajutor cu multiple tutoriale în funcție de ceea ce alegeți să faceți. Printre activitățile benefice pentru o dezvoltare armonioasă, se numără: yoga, prin intermediul căreia vă puteți obișnui și cu meditația, coregrafia unui dans pe care să îl învețe cel mic și gimnastică ușoară cu ajutorul căreia să îl inveți pe copil mișcările ușoare de încălzire. 

  • Construiți propriul colțișor de spațiu verde

Relația cu natura este una foarte importantă și îi va dezvolta celui mic un simț și o apreciere față de aceasta, se va obișnui să fie responsabil pentru ceea ce îl înconjoară, de asemenea, îl va ajuta să își dezvolte coordonarea când realizează diferite activități. Timpul petrecut cu cel mic în natură, pe lângă faptul că îl va ajuta pe copil să fie răbdător și grijuliu, îl poate determina să recicleze și să ocrotească mediul înconjurător. În plus, poți crea un mic colțișor de spațiu verde pe balcon sau în exteriorul casei, și astfel vă veți putea bucura de noi descoperiri și de răsplata pe care natura v-o poate oferi. 

  • Compuneți propriile povești

Una dintre cele mai importante activități care îi solicită imaginația copilului în mod direct este să îl ajuți să compună propriile povești. Dacă ești un părinte creativ, îi poți confecționa chiar o carte din coli în care să incluzi și ilustrații. Cel mic va putea astfel să vadă cum prinde viață personajul pe care el și l-a imaginat, iar în viitor, această activitate îl va ajuta să își dezvolte vocabularul, creativitatea și exprimarea.

  Alături de copilul tău, fiecare zi poate deveni una plină de aventuri, iar tu îl poți ajuta să învețe prin joacă dacă veți pune în aplicare toate acele activități care vă sunt pe plac. Încurajează-l să-și descopere pasiunile și să fie super-eroul care poate învinge plictiseala în fiecare zi. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle