(P) 4 stiluri de design interior, mereu, în vogă

(P) 4 stiluri de design interior, mereu, în vogă

Designul interior a suferit multe modificări de-a lungul timpului, iar locuințele s-au transformat așa cum au dictat tendințele modei. De la un an la an, trendurile se schimbă și ele și aduc accente pe care, uneori, ni le dorim în casele noastre. Dacă te interesează stilurile de interior actuale, iată câteva detalii foarte importante. 

Stilul clasic


Stilul clasic va rămâne mereu preferat de către majoritatea persoanelor datorită liniilor fine pe care le impune. Un parchet elegant, mobilier de calitate, elemente decorative din lemn, toate acestea fac din stilul clasic un adevărat câștigător. Dacă vrei să îți amenajezi casa astfel, pune accent foarte mare pe stil, mobilier și pardoseală. Poți folosi orice tip de parchet, dar, ai în vedere exploatarea acestuia pe termen lung. De aceea, nu ar fi rău să achiziționezi pentru el folii pentru parchet, plinte și toate accesoriile necesare, astfel încât el să reziste, indiferent de ideile tale de renovare. De asemenea, alege un mobilier potrivit stilului, mergând foarte mult pe elemente clasice, pe decorațiuni fine și feminine și pe combinații de culori în tonuri calde. 

Stilul modern

Stilul modern aduce puțină ordine în casa ta, fiindcă impune, cumva, ideea de organizare. Firește, nu vorbim despre o organizare excesivă, ci despre a amenaja cu gust, utilizând mai puțin spațiu. Stilul modern pune accent pe libertate, pe spații cât mai ample și pe culori cât mai deschise, care să creeze impresia că locuința este foarte mare. Albul, bejul, rozul pal sau nuanțele deschise de gri sau albastru sunt cele mai potrivite pentru acest stil. Aceste nuanțe se pot reflecta în perdele, pereți și chiar mobilă. 

Mobila stilului modern este simplistă și fără decorațiuni. Sunt preferate liniile puternice, fără modelări de formă, care ar putea, chiar, lăsa impresia de stil rece și impersonal. Muchiile sunt cele care dau tonul acestui stil, îndulcit puțin de elementele textile din interiorul locuinței. Sunt preferate draperiile în culori tari, apropiate, ca nuanțe, de elementele de interior.

Stilul rural

Mai puțin cunoscut poate, stilul rural implică folosirea elementelor realizate din materiale naturale, cum ar fi piatra sau lemnul. Lemnul este punctul de plecare pentru mobilier, pardoseală și elemente de decor. La rândul său, piatra poate fi folosită pentru placările diferitelor elemente, cum ar fi, spre exemplu, șemineele sau, de ce nu, un perete. În scop decorativ, dar și pentru un plus de confort, se poate folosi lâna și bambusul pentru a evidenția apartenența la natură. Ca și în cazul stilului clasic, este foarte important suportul întregului ansamblu, și anume pardoseala, care poate fi realizată din parchet uzual, acoperit cu diverse covoare.

Stilul minimalist

Acest stil începe să fie adoptat de foarte multe persoane, îndeosebi, datorită potențialului organizatoric pe care îl aduce. Minimalismul aduce ideea de mai puțin care înseamnă mai mult. E oare posibil? Ei, bine, da! Atunci când ai mai puține lucruri, te poți bucura de mai multă libertate, de mai mult spațiu și de mai multă organizare. Minimalismul înseamnă, adesea, să folosești strictul necesar, care, uneori, înseamnă schimbări și la nivel de mobilă, garderobă sau stil. Cu toate acestea, stilul minimalist nu înseamnă să trăiești la limita subzistenței, ci este o alegere a simplității și eficienței, care îți vor pune, cu siguranță, și ordine în viață. 

Indiferent de stilul ales, este bine să te gândești la elementele comune pe care le au acestea și să încerci să definești, în primă fază, acest suport, pentru ca, ulterior, să poți hotărî ce te definește cu adevărat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro