Pentru că foarte mult din timpul liber îl petreci acum în interior, este mai important decât oricând să te bucuri de o atmosferă relaxantă și de o casă decorată după bunul plac.. Totuși, înainte de a începe să renovezi, trebuie să îți alegi un stil de design caracteristic personalității și modului tău de viață.
Iată care sunt cele mai nonconformiste stiluri de design interior!
-
Stilul Boem
Dacă ești o persoană căreia îi place să iasă din normele amenajărilor interioare sau ești o fire artistică, romantică și visătoare, stilul boem este perfect pentru tine. O locuință amenajată astfel emană originalitate și creativitate. Camerele au un aspect foarte aerisit și minimalist, însă decorațiunile potrivit alese fac din orice spațiu o adevărată operă de artă.
În primul rând, ai nevoie de parchet laminat de la Hornbach, într-o nuanță albă sau brună și pereți care imită diferite texturi, precum cărămida și lemnul, dar nu este o greșeală nici dacă îi lași cât mai simpli. Mobilierul trebuie să aibă un aspect vintage, dar ferește-te de modelele care par mult prea uzate. În ceea ce privește decorațiunile, joacă-te cu diferite texturi și imprimeuri, alege perne decorative colorate, piese de iluminat cât mai originale, oglinzi somptuoase de dimensiuni mari și tablouri care te inspiră.
2. Stilul Art Deco
Dacă ești o persoană rafinată și îți place să trăiești în lux, stilul Art Deco este exact ce ai nevoie, datorită faptului că denotă opulență și delicatețe. Designul pe care îl vei obține dacă alegi acest tip de amenajare va fi elegant și sofisticat, datorită elementelor de decor extrem de originale. Alege o pardoseală cât mai clasică, într-o nuanță neutră și optează pentru pereți în culori contrastante, precum verde smarald, vișiniu, gri închis sau albastru azur. În ceea ce privește mobilierul, alege unul cu forme rotunjite în nuanțe închise. Pentru decorare, folosește elemente și forme geometrice, țesături de lux precum satin, voal, catifea și ornamente aurii, din metal sau cupru.
3. Stilul Eclectic
Femeile nonconformiste, care apreciază culoarea și bunul gust vor avea o atracție imediată față de stilul eclectic. Exact cum îi spune și numele, are în componența sa o mulțime de nuanțe contrastante, de texturi multicolore și ornamente inedite. Mobilierul nu trebuie să fie ales dintr-un set complet, ci este important ca fiecare piesă în parte să aibă caracteristici diferite. Toate lucrurile care, la o primă impresie, par că nu se potrivesc între ele, vor transforma cu ajutorul simetriei orice spațiu banal într-unul de mare impact. Pereții sunt încărcați cu tablouri, postere și poze de diferite dimensiuni și culori, iar plantele nu trebuie să lipsească. Poți alege să pui într-o cameră orice elemente de decor îți dorești, atât timp cât nu lași spațiul să pară neîngrijit și supraaglomerat.
Așadar, dacă și tu simți că este timpul pentru o schimbare radicală în ceea ce privește designul locuinței tale, ia în considerare sfaturile și ideile de mai sus și începe chiar acum să îți creezi casa de vis!