(P) 10 trucuri de amenajare a unei bucătării moderne

(P) 10 trucuri de amenajare a unei bucătării moderne

Pentru cele mai multe persoane bucătăria este „inima' unei case. Aici se petrece magia, fiind locul în care se pregătesc cele mai delicioase preparate, iar faptul că mâncarea unește oamenii este un lucru bine-cunoscut. Chiar și cei care nu gătesc mult, tot petrec timp în bucătărie, fie la micul dejun, fie atunci când vor să servească o băutură și să stea la povești cu cei din familie. Indiferent de caz un lucru este sigur, o bucătărie aranjată cu gust va da viață unei case și va oferi un plus de confort. 

Pentru amenajarea unei bucătării nu sunt necesare acțiuni complicate sau obiecte extrem de sofisticate. Un design modern se poate baza pe câteva direcții simple și un decor de efect. 

În acest articol ne vom axa pe două stiluri moderne care sunt la mare căutare: minimalist și shabby chic, iar pentru fiecare dintre acestea vă oferim 5 trucuri pentru amenajarea bucătăriei. 

5 trucuri pentru o bucătărie minimalistă

Acest stil se axează pe păstrarea unei linii simple, însă în același timp rafinată. Iată de ce trebuie să țineți cont dacă vă doriți un astfel de stil: 

  • Culoarea pereților să fie una neutră. Puteți păstra un alb clasic sau să alegeți un gri șobolan sau negru. Pentru culorile închise vă recomandăm să vă rezumați la unul sau doi pereți, altfel riscați să închideți extrem de mult încăperea. Dacă alegeți un alb simplu îl puteți scoate din anonimat cu ajutorul unui print geometric negru, iar dacă preferați o bază neagră, printul poate fi auriu. 
  • La capitolul electrocasnicelor vă propunem să vă îndreptați spre cele gri sau negre, cu linii drepte și un design futuristic. În această categorie nu intră doar frigiderul și aragazul, ci și centrala care de cele mai multe ori se află în bucătărie. O centrală neagră, cu panou frontal din sticlă și panou de comandă electronic, așa cum este Alteas One va completa perfect acest stil. 
  • Mobila va trebui să păstreze aceeași linie de design și culori. Puteți alege ca dulapurile suspendate să fie albe și cele de jos să fie negre. De asemenea, pentru un efect care să atragă privirile, acestea pot avea un aspect mat sau texturat. 
  • Alegeți corpuri de iluminat într-un design industrial, cu elemente de metal în forme geometrice și în culori precum bronzul. 
  • În cazul bateriilor sanitare puteți opta pentru un design simplu sau unul cu accente industriale, asemănătoare corpurilor de iluminat. 

5 trucuri pentru o bucătărie shabby chic

Opus minimalismului, stilul shabby chic este sinonim cu romantismul și pune accent pe confort. 

  • Pentru culoarea pereților se potrivesc culorile calde precum galbenul, lavanda, rozul sau verdele prăfuit. În acest stil nu vom întâlni culori tari precum roșul aprins sau magenta. Un tapet cu elemente inspirate din natură așa cum sunt florile sau păsările va întări delicatețea specifică shabby chic. 
  • Electrocasnicele cu forme rotunjite și în culori temperate precum cremul sunt ideale pentru a întregi stilul. 
  • Mobila care este cel mai ușor de ales pentru acest stil este cea cu elemente vintage. Culorile să fie ușor estompate și imperfecte pe la colțuri, ca și cum peste ele s-a format patina timpului, iar mânerele să fie în forme unduitoare.
  • În ceea ce privește corpurile de iluminat, cele clasice cu abajur sunt foarte potrivite. 
  • Bateriile sanitare vor fi și ele într-un stil vintage, în culori precum argintiul sau auriul. 

Indiferent de stilul ales, trebuie să acordați atenție fiecărui element în parte și să nu uitați că detaliile fac diferența. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial