Outdoor living: De la concept la realitate. TOP 4 sfaturile utile pentru casa ta

Conceptul de outdoor living a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani și pe bună dreptate.

Conceptul de outdoor living a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani și pe bună dreptate. În acest concept de design se integrează funcționalitatea spațiilor interioare cu farmecul celui exterior, creând un mediu ideal pentru relaxare de la viața cotidiană. Amenajarea casei urmând regulile acestui concept te poate ajuta să creezi un spațiu de care să te bucuri zi de zi și care să te ajute să te conectezi și mai mult cu natura. Așadar, dacă vrei să descoperi câteva sfaturi utile, citește acest articol în continuare!


Iată ce idei poți pune și tu în aplicare

  1. Alege spațiul potrivit

Spațiul în care vei dori să integrezi conceptul de outdoor living trebuie să fie unul spațios și luminos. De ce? Fiindcă așa este și în natură, după cum știm cu toții. Deci dacă stai la casă, dar totuși vrei să aplici acest concept, este și mai bine. Cu siguranță ai destul de mult spațiu de care dispui. Dacă stai la apartament, nu dispera, este posibil și în spații mai mici să faci o asemenea schimbare.

  1. Plantele sunt un must-have

Când zici outdoor living de gândești automat la natură, plante și tot ce este în exterior. Astfel că, nici din casa ta nu trebuie să lipsească acestea. Plantele sunt un must-have pentru orice casă! Plantele nu doar că aduc un strop de natură în interior, dar contribuie și la purificarea aerului și la crearea unei atmosfere relaxante. Dacă dispui de spațiu, plantele mari, cum ar fi palmierii sau ficușii, pot umple colțurile goale și pot adăuga un aspect luxuriant.

  1. Iluminatul este important 

După cum am menționat și anterior, iluminatul este esențial. Acesta poate fi de tip natural, mai ales dacă vei alege un spațiu aproape de un geam sau de balcon. Dar nu uita că ai nevoie și de un iluminat ambiental pe timp de seară. Iluminatul ambiental contribuie la crearea unei ambianțe plăcute și invită la relaxare. Utilizează lămpi de podea sau lămpi suspendate cu abajururi din materiale naturale, cum ar fi ratanul sau bambusul.

  1. Ține cont și de preferințele tale

În final, este important să ai în vedere personalizarea spațiului cu elemente de decor care să reflecte stilul și preferințele tale. Decorul inspirat din natură, cum ar fi coșurile din ratan, vasele din ceramică sau sculpturile din lemn, aduce caracter și continuitate între interior și exterior, mai ales dacă aceste îți plac. De asemenea, un covor mare, care poate avea textura ierbii sau măcar o culoarea apropiată cu natura, poate fi opțiunea bună. Numeroase modele de covoare găsești pe homevista.ro, la prețuri foarte bune! Dacă nu, alege elemente de acest gen, dar care să fie în ton cu stilul tău și care să se completeze cu restul de alegeri.


În concluzie, crearea unui spațiu de outdoor living în interiorul casei tale îți permite să te bucuri de beneficiile naturii și de confortul specific spațiilor de exterior, chiar și atunci când ești în casă. Așadar, nu mai sta pe gânduri și fă primii pași către o casă mai îndreptată către natură!

Sursă foto: Unsplash

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial