Minte sănătoasă în corp sănătos: 3 pași pentru a avea grijă de corpul tău în fiecare zi

La rândul său, o stare bună de sănătate poate reduce riscul de a dezvolta anumite afecțiuni, printre care bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale, precum și unele tipuri de cancer.


Menținerea unui sistem imunitar puternic este o primă măsură pe care ar trebui să o iei pentru a avea grijă de sănătatea ta. De la o alimentație echilibrată până la practicarea exercițiilor fizice, sunt numeroase măsuri pe care le poți lua, astfel încât să ai grijă de corpul tău în fiecare zi.

Urmează o dietă echilibrată

O dietă echilibrată reprezintă un factor cheie pentru menținerea unui sistem imunitar puternic. Ce înseamnă o dietă echilibrată? Să consumi suficiente legume, fructe și leguminoase, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Micronutrienții care se găsesc în alimentele sănătoase susțin sistemul imunitar, care astfel poate lupta mai bine cu virusurile și bacteriile. De pildă, vitamina B6 se găsește în carnea de pui, în somon și ton, precum și în banane, legume verzi și cartofi, iar vitamina C este conținută de citrice (portocale, grepfrut), roșii, broccoli și spanac. Și vitamina E, care se găsește în migdale, unt de arahide, ulei de floarea soarelui și spanac, este un micronutrient care susține sistemul imunitar.


Susține organismul cu ajutorul suplimentelor alimentare

Organismul absoarbe mai eficient vitaminele din surse alimentare decât din suplimente, însă și cele din urmă pot fi de folos când aportul necesar nu este obținut doar din dietă. Un exemplu în acest sens este vitamina D, denumită și „vitamina soarelui, care este mai greu de obținut în sezonul rece. Suplimentele alimentare cu vitamina D3 2000 contribuie la buna funcționare a organismului, sprijinind sistemul imunitar, sistemul osos și muscular, sistemul nervos și sistemul cardiovascular.

O dietă echilibrată, împreună cu suplimentele alimentare potrivite nevoilor tale, sprijină funcțiile organismului și oferă protecție împotriva factorilor nocivi, precum poluare, stres și stil de viață dezorganizat. De exemplu, suplimentele alimentare care conțin extracte naturale de silimarină și fosfolipide esențiale au proprietăți antioxidante, detoxifiante și antiinflamatoare și oferă protectie ficat. Este important însă ca suplimentele alimentare să fie recomandate de un medic specialist, pentru a fi adecvate nevoilor tale.


Nu lăsa factorii de stres să devină dominanți

Stresul este unul dintre principalii dușmani când vine vorba de menținerea sănătății corpului, având un impact negativ asupra sistemului imunitar. Stresul afectează nu doar starea fizică de sănătate, ci și cea psihică.

În timpul unei perioade de stres, în special stres cronic (frecvent și de lungă durată), organismul acționează prin a iniția „răspunsul la stres. Acesta este menit să te ajute să faci față unor situații stresante. Însă, în același timp, suprimă sistemul imunitar, ceea ce duce la creșterea riscului de infecții sau boli.


Stresul se manifestă diferit, de aceea și modul în care ne eliberăm de stres diferă. Însă, având în vedere modul în care afectează sănătatea, este important să înveți să identifici factorii de stres și să te familiarizezi cu activitățile care pot ajuta la detensionarea organismului: de la meditații și exerciții fizice la vizionarea filmelor și citirea cărților.

Un stil de viață sănătos înseamnă, printre altele, o dietă echilibrată, practicarea exercițiilor fizice, eliminarea factorilor de stres și efectuarea controalelor periodice la medicul specialist. Astfel, vei putea sprijini mai bine sistemul imunitar în lupta împotriva infecțiilor, reușind, totodată, să previi dezvoltarea unor afecțiuni grave ori să le tratezi în faze incipiente.

Sursă foto: Unsplash

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial