Menopauza și terapia hormonală – Descoperă secretul unei vieți active, la orice vârstă!

Pentru a avea o viață mai lungă, mai activă și sănătoasă, secretul este să ții cont de 6 factori: să ai o dietă sănătoasă, să ai o greutate corporală adecvată, să faci mișcare zilnic, să dormi suficient, să nu fumezi și să eviți excesul de alcool.

Pentru a avea o viață mai lungă, mai activă și sănătoasă, secretul este să ții cont de 6 factori: să ai o dietă sănătoasă, să ai o greutate corporală adecvată, să faci mișcare zilnic, să dormi suficient, să nu fumezi și să eviți excesul de alcool. Acești factori ai stilului de viață sunt importanți și te pot ajuta să fii mai sănătoasă, mai plină de energie la orice vârstă, chiar și în perioada de menopauză și perimenopauză. 


În ultimii ani s-au înregistrat progrese în cercetare, astfel terapia hormonală pentru menopauză a devenit mai eficientă și de actualitate. Studii recente ale oamenilor de știință au evidențiat importanța alegerii anumitor hormoni, cum ar fi între estradiol și estrogen, sau între progesteron micronizat și acetatul de medroxiprogesteron. Estradiolul este forma cea mai activă de estrogen. 

Există studii care arată beneficiile terapiei hormonale (ex. ajută în prevenirea bolilor cardiovasculare, stărilor depresive), dacă aceasta este aplicată din timp, respectiv după ultima perioadă menstruală. Un studiu de pe NCBI arată că femeile care au urmat un tratament cu pastile orale, sau cu geluri cu estradiol, au avut un risc redus al mortalității prin cancer de sân. 


Terapia hormonală se aplică în cele mai bune condiții la clinica medicală Sphera Care, unde se fac și alte tratamente de specialitate care combat simptomele menopauzei și perimenopauzei. Aici se fac terapii personalizate, cum ar fi: 

  • Terapie de substituție hormonală 
  • Tratament non-hormonal
  • Tratament alternativ și complementar
  • Tratament de ginecologie estetică.

Terapia de substituție hormonală joacă un rol important și în combaterea depresiei

La menopauză, femeile au simptome fiziologice precum bufeuri, probleme genito-urinare, dar și stări depresive, care le afectează calitatea vieții și bunăstarea. Conform unui studiu recent de pe NCBI, terapia hormonală reduce simptomele depresive în timpul perimenopauzei și în primii ani de postmenopauză. Terapia hormonală atenuează simptomele vasomotorii, bufeurile și stările de depresie, îmbunătățește starea de spirit în timpul menopauzei.


Pentru a avea o longevitate sănătoasă, contează și greutatea corporală. Indicele corporal este un element de care orice femeie trebuie să țină cont, mai ales dacă se confruntă cu simptome specifice perioadelor de perimenopauză sau menopauză. Dacă indicele corporal este normal, atunci se obțin beneficii. Dacă este crescut, atunci pot apărea riscuri și complicații.

În ziua de azi, eliminarea kg în plus nu mai este dificilă dacă se aplică metodele oferite de medicii de la această clinică. Aici există specialiști în nutriție care pot găsi soluții pentru pierderea în greutate rapid și eficient, pentru a preveni sau a combate obezitatea. Aceștia prescriu analize, investigații, planuri de nutriție, meniuri, suplimente alimentare și tratamente în funcție de starea de sănătate și  necesitățile fiecărei persoane în parte.


La Sphera Care, sănătatea femeii este o prioritate absolută pentru echipa de medici de aici, specialiști în domeniul endocrinologiei, dermatologiei, cardiologiei, patologiei sânului, ginecologiei, diabetului, etc. Femeile care se confruntă cu perimenopauza sau cu menopauza pot găsi aici sprijin din punct de vedere medical și pot primi tratamente personalizate.

Femeile care trec prin menopauză pot avea probleme și cu colesterolul și cu sănătatea inimii. Un studiu recent sugerează acest lucru. La menopauză, corpul femeii trece prin anumite schimbări și asta include și o scădere a nivelului de estrogen. Consecințele deficitului de estrogen sunt mari asupra sănătății. De exemplu, estrogenul poate influența nivelul de colesterol, metabolismul lipidic, sensibilitatea sau rezistența la insulină. Un nivel scăzut de estrogen poate fi cauzat de menopauză, bolile autoimune (lupus, boala Addison), anovulație, stres, stilul de viață sedentar, dezechilibrele hormonale, sau de tratamentele oncologice (chimioterapie, radioterapie ce pot afecta funcția ovariană).Deficitul de estrogen produce simptome precum depresie, transpirații nocturne, tulburări de somn, bufeuri, oboseală, dificultăți de concentrare, modificări de dispoziție și altele. Pentru diagnosticare se fac anumite analize și investigații la această clinică, cum sunt: analizele de sânge, investigația imagistică la glanda hipofiză, la hipotalamus, dar și investigații genetice. Tratamentul poate fi abordat prin terapia de substituție hormonală sau prin administrarea de suplimente naturiste.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial