Într-o lume în care timpul și spațiul se împletesc într-un dans al senzațiilor, există o oază gastronomică care te invită să îți împlinești cele mai îndrăznețe fantezii culinare.
Într-o lume în care timpul și spațiul se împletesc într-un dans al senzațiilor, există o oază gastronomică care te invită să îți împlinești cele mai îndrăznețe fantezii culinare. Te-ai gândit vreodată că un preparat, dintr-un meniu mediteraneean-asiatic, te poate purta nu doar prin amintiri, ci și prin destinații exotice din întreaga lume? Este o experiență cu adevărat specială de care te poți bucura în cadrul unui restaurant deosebit, alături de cei dragi.
O călătorie în trecut
Este binecunoscut faptul că simțul gustului este legat de cel al mirosului iar acest lucru ne poate declanșa amintiri gustative ce sunt asociate adesea cu nostalgia deoarece ne transpun înapoi în timp, într-o perioadă din trecutul nostru când am experimentat o anumită aromă, făcându-ne efectiv să retrăim anumite sentimente plăcute. Interesant este că aceste amintiri gustative ne pot inspira și să creăm noi experiențe, să explorăm noi arome și bucătării, chiar din cele cu specific culinar internațional. Astfel, ne extindem orizonturile culinare. Întorcându-ne puțin în trecut, oamenii de știință cred că legătura dintre mâncare și memorie a apărut inițial ca o tactică de supraviețuire umană. De exemplu, atunci când strămoșii noștri mâncau pentru prima dată o plantă care le făcea bine sau îi vindeca, își aminteau apoi pentru totdeauna că acea plantă e benefică pentru sănătatea lor. Această memorie a preparatelor sau alimentelor care ne fac bine, s-a păstrat și s-a transmis din generație în generație pe măsură ce omenirea a învățat ce alimente trebuie să consume sau să evite, după caz, pentru a supraviețui.
O călătorie în spațiu
Dar călătoria noastră nu se oprește aici. Trecând granițele timpului, ne aventurăm în spațiu, explorând teritorii gastronomice neumblate. Studiile spun ca o amintire a unui fel de mâncare preferat din copilărie sau a unuia dintr-o vacanță recentă, ne pot strârni dorința de a încerca lucruri noi, asemănătoare celor experimentate. Astfel că pentru te putea bucura de o experiență cu totul aparte, poți alege un restaurant cu o bucătărie de tip fusion', în cadrul căreia se prepară rețete din diferite zone ale lumii. Combinațiile de preparate pot fi cu adevărat surprinzătoare, cum ar fi, cele mediteraneene cu cele asiatice. Așa a apărut conceptul de bucătărie cu specific mediteraneean-asiatic. În timp ce bucătăria mediteraneeană este nu numai una dintre cele mai populare și mai îndrăgite din lume, ci și una dintre cele mai sănătoase, cea asiatică este pe cât de diversă, pe atât de delicioasă, incluzând o gamă complexă de arome și stiluri de gătit.
O experiență ce merită împărtășită
Amintirile gustative sunt deseori influențate de mediul nostru cultural și de alimentele cu care am crescut, însă, cel mai plăcut este că ne ajută să ne conectăm unii cu ceilalți. Servirea mesei alături de o persoană dragă sau pur simplu în cadrul unei întâlniri de afaceri creează de obicei amintiri ale gustului și timpului petrecut împreună, ceea ce duce la consolidarea conexiunii cu persoanele respective. Mâncarea este practic limba universală care aduce oamenii împreună, întărind legătura dintre aceștia, indiferent de naționalitate, mediul lor cultural sau social. Amintirile gustative pot crea o legătură puternică între oameni, permițându-le să împărtășească experiențe și emoții care depășesc barierele lingvistice și culturale. Suntem ființe emoționale, iar simțurile noastre, printre care și cel al gustului, ne permit să experimentăm împreună lumea într-un mod unic.
Și dacă tot am vorbit de o călătorie în spațiu, cum ar fi să servești preparate variate într-un restaurant cu specific mediteraneean-asiatic, al cărui ambient pare că te transpune într-o altă zonă a lumii – în inima pădurii amazoniene? Restaurantul KONG, aflat în parcul Herăstrău, îți oferă o experiență interstelară a gustului. Aici, plăcerea culinară se împletește cu atmosfera exotică a pădurii amazoniene iar meniul mediteraneean-asiatic este servit atât în zona de restaurant de zi – Kong by Day, cât și în zona de lounge – Kong by Nite. Preparatele din cadrul meniului à la carte, cu specific MediterrAssian, se prepară întotdeauna pe loc pentru ca tu să ai parte de o experiență cu adevărat specială. Fiecare preparat este o aventură pentru fiecare dintre simțurile tale, pregătit cu migală și pasiune, pentru a te purta într-o călătorie de neuitat.
Experimentează și tu universul KONG în această primăvară, rezervă-ți propria masă aici!