Maria Culescu, fondatoarea și președinta asociației M.A.M.E.: „În 2023 îmi doresc să fim cu toții mai bine„

Dar sunt optimistă. Oamenii ajută și sunt mult mai implicați. Am înființat organizația în urmă cu 15 ani, după ce m-am luptat cu această boală gravă.

Maria Culescu, fondatoarea și președinta asociației M.A.M.E.: „În 2023 îmi doresc să fim cu toții mai bine„

În 2023 îmi doresc să fim cu toții mai bine. Din păcate, sistemul sanitar din țara noastră
este în colaps. Văd constant situațiile grele cu care foarte mulți oameni se confruntă, cum nu reușesc să găsească tratamentul necesar în timp util. Iar asta reprezintă o mare problemă.

Tocmai de aceea, asociația M.A.M.E. va continua să deruleze proiecte în beneficiul copiilor și tinerilor diagnosticați cu cancer și alte boli grave. Am înființat un centru de recuperare psiho-medicală, în cadrul căruia oferim ședințe gratuite de psihoterapie, kinetoterapie, logopedie, consiliere nutrițională și alte terapii care completează tratamentele medicale. În noul an, ne dorim să mărim paleta de servicii pe care o oferim, să ajutăm cât mai mulți copii și să creștem numărul de specialiști din echipa noastră. De asemenea, vrem să înființăm și un cabinet stomatologic. Curele de chimioterapie afectează de multe ori dantura copiiilor, iar părinții nu au posibilitatea financiară de a-i duce la un cabinet privat. Așa că scopul nostru este de a oferi aceste servicii în mod gratuit. Dar toate acestea înseamnă o nevoie mai mare de resurse, motiv pentru care încercăm să ne conturăm foarte clar un plan strategic, de funcționare și de fundraising.

Dar sunt optimistă. Oamenii ajută și sunt mult mai implicați. Am înființat organizația în urmă cu 15 ani, după ce m-am luptat cu această boală gravă. Din fericire, eu am avut posibilitatea financiară de a pleca din țară la momentul respectiv, am putut beneficia de servicii medicale performante, iar acest lucru a însemnat șansa mea la viață. Tocmai de aceea mi-am dorit să îi ajut și pe ceilalți. Însă lucrurile nu au fost ușoare la început. A fost foarte greu să îi conving pe cei de lângă mine să se implice, să doneze, să facă voluntariat, să vină. Îmi spuneau că ar trebui să las statul să se ocupe de asta. Însă eu am vrut să schimb lucrurile. În primii trei ani de existență am făcut tot ceea ce am putut pentru a îmbunătăți condițiile în care sunt tratați copiii bolnavi de cancer. Am renovat secția de pediatrie a spitalului Fundeni, am donat aparatură medicală performantă, am făcut tot ce am putut. Acum, însă, lucrurile sunt altfel. Văd pe masură ce trece timpul, de la an la an, că oamenii sunt tot mai implicați. Fie că e vorba de donații, de voluntariat, de a oferi din expertiza sau din timpul lor. Lucrurile se schimbă în bine. Noi, societatea, românii facem tot ce putem. Oamenii au ajuns într-un stadiu în care nu mai așteaptă ca statul să facă lucruri. Fiecare îmbunătățește cum poate în jurul lui și face lumea mai bună.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro