Invenții din cărțile de Jules verne care au devenit realitate

Invenții din cărțile de Jules verne care au devenit realitate

Mai multe inovații din cărți de Jules Verne, pe care autorul și le-a imaginat și le-a transpus în scrierile sale au devenit realitate cu ajutorul oameniilor de știință care au reușit să le facă să prindă viață. Jules Verne a prezis călătorii spațiale și nave spațiale alimentate cu energie solară și multe altele. Iată cum a reușit celebrul scriitor francez să influențeze progresele lumii moderne!

Invenții din cărți de Jules Verne: primul submarin electric și arme cu electroșoc

Douăzeci de mii de leghe sub mări', publicat în 1870, continuă să uimească cititorii din întreaga lume cu complotul său fantastic și predicțiile incredibile. Căpitanul Nemo călătorește în uriașul submarin electric Nautilus. Descrierea exactă a acestei nave este surprinzătoare, având în vedere că primul submarin electric a apărut în 1884. Electricitatea a fost o temă recurentă pentru Verne, deoarece căpitanul Nemo a folosit arme cu electroșoc, care nu au fost inventate până în 1969. Descoperă geniul vizionar al lui Jules Verne în romanul „Douăzeci de mii de leghe sub mări', de pe colecții.libertatea!

Invenții din cărți de Jules Verne: fotografia subacvatică

Tot în romanul „Douăzeci de mii de leghe sub mări', căpitanul Nemo face o fotografie a fundului mării din Nautilus. Au lipsit mai mult de 20 de ani pentru ca acest lucru să fie posibil. Și s-a întâmplat în 1899 datorită lui Louis Boutan, un pionier al fotografiei subacvatice. Boutan și-a propus să fotografieze viața subacvatică cu ajutorul fratelui său: au construit o cameră mare cu un obiectiv luminos și, adăugând câteva îmbunătățiri tehnice la acest prim prototip, a obținut primele instantanee realizate la mai mult de 50 de metri adâncime.

Invenții din cărți de Jules Verne: elicopterul

Nava Albatross, cu catarguri și elice rotative, este prezentată în romanul „Robur Cuceritorul” din 1886, una dintre multele cărți de Jules Verne. Este ușor de recunoscut asemănarea cu elicopterele care există în prezent.

Invenții din cărți de Jules Verne: deplasarea în spațiu

Capsulele care permit astronauților să călătorească în spațiu, pe Lună, sunt prezente în lucrarea lui Jules Verne din 1865, „De la Pământ la Lună'. În această carte el descrie, de asemenea, călătoriile spațiale și navele cu lumină, exact ca cele de astăzi, care folosesc energia solară pentru a se deplasa.

Invenții din cărți de Jules Verne:  Internetul

În romanul 'Parisul în secolul XX' (1863), Jules Verne vorbește despre o rețea internațională de comunicații, el o descrie ca ceva similar cu un telegraf mondial, care ar conecta diferite regiuni pentru a împărtăși informații. Astfel, el a descris bazele a ceea ce va deveni ulterior Internetul. Cartea spune povestea unui tânăr care trăiește într-un oraș cu zgârie-nori de sticlă, trenuri de mare viteză și vagoane pe benzină. Hetzel, editorul lui Jules Verne, a considerat că romanul avea un ton prea pesimist, așa că a refuzat să îl publice. Manuscrisul a fost găsit de strănepotul autorului în 1989 și în cele din urmă publicat în 1994.

Invenții din cărți de Jules Verne: cucerirea polilor

În 'Căpitanul Hatteras' (1866), o expediție se îmbarcă pentru a cuceri Polul Nord. Au trecut încă 40 de ani până când Robert Peary a realizat această ispravă, în 1909. Ceva similar s-a întâmplat cu Polul Sud: în 'Sfinxul de gheață' (1897), protagoniștii ajung cu barca până în Antarctica. Dar abia în 1909 Ernest Shackleton a reușit să ajungă în cel mai sudic punct al planetei, unde nimeni nu mai fusese vreodată. Aceste cărți de Jules Verne se poate spune, că au fost deschizătoare de drumuri și au contribuit la evoluția științei.

Dacă ești pasionat de invenții, vezi cine a inventat becul și cine a inventat centura de siguranta!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle