Dinții lipsă și dinții puternic deteriorați, cei care nu mai pot fi salvați, pot fi înlocuiți cu implanturi dentare.
Dinții lipsă și dinții puternic deteriorați, cei care nu mai pot fi salvați, pot fi înlocuiți cu implanturi dentare. Dincolo de aspectul estetic, prezența tuturor dinților pe arcadă oferă beneficii substanțiale atât în ceea ce privește sănătatea orală, cât și sănătatea psihică și generală.
Dacă ești în căutarea unui implant dentar de calitate, să știi că în clinicile care se respectă există soluții de tratament adaptate diferitelor nevoi și preferințe. Analizăm în acest articol pașii pe care medicul stomatolog îi realizează pe parcursul procedurii.
Orice plan de tratament se realizează în urma consultației. La prima întâlnire cu echipa medicală, se va analiza cu atenție cavitatea orală și se va discuta, în mare, despre ceea ce implică un plan personalizat de tratament, care sunt costurile, cum se realizează intervenția și care este intervalul de timp necesar pentru o restaurare totală.
După consultație, pacientul va efectua o serie de investigații imagistice și, în unele cazuri, analize de sânge. Urmează apoi o discuție mult mai amplă despre planul de tratament. În această etapă, pacientul trebuie să fie sincer cu privire la istoricul medical, dar și realist în ceea ce privește așteptările. Se va alege implantul dentar, numărul și poziția la nivelul osului, se va alege coroana dentară care va fi încărcată pe implant și se va stabili un cost total pentru întreaga procedură.
Pregătirea maxilarului este o etapă diferită de la un pacient la altul. În cele mai multe cazuri, se realizează o igienizare a cavității bucale, dar există și situații mai complexe: curățarea pungilor parodontale, extracții, tratarea cariilor existente pe dinții vecini, augmentare osoasă etc.
În ciuda credinței populare, inserarea implantului dentar nu este o procedură dureroasă. Totul se realizează sub anestezie, pacientul fiind ferit de disconfort sau alte complicații. Pe parcursul acestei etape, medicul inserează implantul în os și atașează un bont de vindecare.
Urmează etapa în care țesuturile din jurul implantului au nevoie de timp pentru a se reface. Această perioadă, numită osteointegrare, durează între 4 și 6 luni, timp în care pacientul poartă coroane dentare provizorii. Această perioadă este deosebit de importantă pentru succesul implantului dentar, ceea ce înseamnă că pacientul trebuie să respecte recomandările primite în cabinet.
După ce implantul a fuzionat cu osul, urmează etapa în care acesta este încărcat cu coroană dentară estetică și funcțională. Aceasta seamănă foarte bine cu dinții naturali și are o rezistență îndelungată.
Deși nu este neapărat o etapă a procedurii, la final, medicul face o serie de recomandări. Printre acestea se numără:
Tot aici, trebuie să amintim și despre primele săptămâni după intervenție, atunci când pacientul trebuie să se odihnească mai mult, să aibă o dietă bogată în vitamine și substanțe hrănitoare, să evite alcoolul și tutunul, băile fierbinți și efortul fizic.
Așadar, intervenția de implant dentar se realizează etapizat, nu este dureroasă și îți oferă nenumărate avantaje pe termen lung. Mergi la medic și vezi dacă ești candidatul ideal pentru implantul dentar!