Hair talks. De vorbă cu Răzvan Dobrescu, Ambasador L’Oréal Professionnel

Află de la Răzvan Dobrescu, Ambasador L’Oréal Professionnel, care sunt tendințele de beauty pentru 2024, ce coafuri trebuie să încerci în acest sezon, dar și care sunt produsele ce te vor ajuta să tratezi deteriorarea părului.

Hair talks. De vorbă cu Răzvan Dobrescu, Ambasador L’Oréal Professionnel

Tendințe 2024

Ce se poartă în 2024 în materie de hairstyling? Ei bine, Răzvan Dobrescu, Ambasador LOréal Professionnel, ne ajută să deslușim misterul. Potrivit hairstilistului, anul viitor vom vedea foarte multe tunsori bob. „Însă nu e vorba de tunsoarea clasică, foarte bine finisată, ci de așa numitul crop bob', o variantă mult mai cool și mai relaxată, ce pune accentul în primul rând pe textura naturală a părului. „În plus', mai spune Răzvan, „tunsorile butterfly cut, wolf cut sau buzz cut' se vor regăsi în continuare în tendințele de beauty.

În ceea ce privește coafurile, Ambasadorul LOréal Professionnel spune că wet look-ul rămâne una dintre cele mai populare opțiuni. Iar asta se datorează faptului că este „potrivit pentru foarte multe stiluri vestimentare, de la sport la glam, și că funcționează pentru aproape toate tipologiile de fizionomie'. Poți opta pentru varianta clasică, foarte bine definită sau poți opta pentru un look mai dezordonat, aplicând produsul de styling doar în zona de top și lăsând vârfurile naturale ori poate coafate sub forma unor beach waves.

„Însă indiferent de ce alegi e important să te duci într-o zonă naturală și să eviți coafurile mult prea fixe sau finisate. De asemenea, e foarte imporant ca look-ul să te reprezinte', mai adaugă Răzvan.

Party On! Coafurile pe care trebuie să le încerci la petrecerile sezonului

„La o cină de Crăciun aș recomanda un ponytail. Folosește ca sursă de inspirație prezentarea Zimmermann (toamnă-iarnă 2023) și prinde-ți părul într-o coadă lejeră, în partea de jos, undeva în zona gâtului”. Apoi, cum elementele inspirate din lumea baletului au luat cu asalt în ultima perioadă podiumurile, rețelele sociale și chiar covorul roșu, o altă variantă cool o reprezintă cocurile. Poți opta pentru varianta clasică, perfect finisată sau din contră, poți scoate câteva șuvițe de păr din partea din față pentru a obține o coafură messy și relaxată.

„De Revelion', completează Răzvan, „aș merge din nou pe un wet look, dar aș folosi și niște accesorii'. De asemenea, poți opta și pentru niște finger waves, adică buclele retro, specifice anilor ‘20. Indiferent de varianta pe care o alegi „nu uita că trebuie să existe un echilibru între coafură machiaj și outfit.'

Cum previi deteriorarea părului

Fiindcă în perioada următoare cu siguranță vei folosi mult mai des instrumentele de styling, Răzvan te sfătuiește să urmezi „o rutină strictă de îngrijire a părului'. Astfel vei preveni deteriorarea părului și vei putea încerca diferite coafuri, fără să compromiți sanătatea podoabei tale capilare.

Primul lucru pe care Răzvan te sfătuiește să îl faci e să mergi la un specialist. Acesta îți va face un diagnostic al părului și îți va recomanda produsele potrivite pentru tipul tău de păr'. În plus, pentru a preveni deteriorarea părului cauzată de instrumentele de styling, Ambasadorul LOréal Professionnel spune că din rutina îngrijire „nu ar trebui să îți lipsească niciodată produsele de tip leave in. Ai nevoie de un produs cu protecție termică, dar și să folosești constant uleiuri și serumuri hidratante”.

Rutina de îngrijire pentru părul deteriorat

Fie că vrei să previi sau să tratezi părul deteriorat, tern și lipsit de strălucire ori elasticitate, Răzvan te sfătuiește să folosești LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular. Această gamă, bogată în legături peptidice și aminoacizi, reușește să repare părul la nivel molecular, lăsându-l puternic și sănătos. Ba mai mult decât atât, testele arată că Absolut Repair Molecular repară doi ani de păr deteriorat încă de la prima utilizare.

Protocolul Absolut Repair Molecular poate fi realizat atât la salon, cât și acasă. Rutina de la salon începe cu folosirea Pre-tratamentului LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, „un produs îmbogățit cu 3% legături peptidice și cinci aminoazici ce reușește să deschidă cuticula firului de păr și să o pregătească pentru pașii următori', spune Răzvan.

„Vei observa efectele acestui produs încă de la prima utilizare', te asigură hairstilistul, care adaugă că părul tău va fi mult mai strălucitor și mai puternic. Acest pas poate fi făcut doar în saloane, însă celelalte trei produse ale gamei pot fi folosite inclusiv acasă, pentru a te asigura că îi oferi părului tău îngrijirea de care are nevoie.

Astfel că, începe cu Șamponul LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, bogat în legături peptidice și cinci aminoacizi, ce repară structura moleculară a părului. Formula sa blândă, fără sulfați, reușește nu doar să curețe eficient părul, ci și să îl descurce și îl facă mai puternic, mai strălucitor și mai mătăsos.

Chiar dacă în mod normal, după curățarea părului, erai obișnuită să folosești o mască, cercetătorii LOréal Professionnel îți propun o altă abordare, și anume aplicarea unui serum. Un lucru, de altfel, deloc surprinzător dacă ne gândim că serumurile dedicate îngrijirii tenului sunt extrem de concentrate și pătrund în profunzime în piele, oferind de cele mai multe ori rezultate mai vizibile și mai rapide decât o cremă. Iar Serumul LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular face exact același lucru, însă pentru păr. Mai exact, pătrunde în profunzimea fibrei capilare pentru a reconstrui rezistența părului la nivel capilar, restabilește elasticitatea și mișcarea naturală a părului și îmbunătățește aspectul general al părului, lăsându-l strălucitor, neted și puternic. În plus, un alt beneficiu major al acestui produs e că, spre desebire de măștile clasice, nu necesită timp de acționare.

Ultimul pas al rutinei constă în folosirea Cremei leave in fără clătire LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular. Ca și celelalte produse din gamă, conține legături peptidice și cinci aminoacizi, însă formula sa este îmbogățită și cu protecție termică, ce îți protejează părul de căldura ridicată a instrumentelor de styling. În plus, are o textură ușoară, ce nu îți îngrașă părul, îți protejează fibra împotriva factorilor externi nocivi, îți oferă un păr mai strălucitor (cu până la 52%) și reușește inclusiv să combată aspectul frizzy al părului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty