Forma și proiecția implanturilor cu silicon: cum să alegi perfecțiunea pentru silueta ta

Augmentarea mamară este piatra de temelie a chirurgiei estetice, clasandu-se în fiecare an drept cea mai frecventă procedură estetică chirurgicală.

Forma și proiecția implanturilor cu silicon: cum să alegi perfecțiunea pentru silueta ta

Augmentarea mamară este piatra de temelie a chirurgiei estetice, clasandu-se în fiecare an drept cea mai frecventă procedură estetică chirurgicală. De pildă, conform raportului Societății Americane de Chirurgi Plastici, doar în 2023 în Statele Unite au fost efectuate peste 300.000 de astfel de proceduri, cu 2 procente mai mult față de anul anterior. Această statistică evidențiază popularitatea implanturilor mamare, în constantă creștere de la un an la altul.

Motivele comune pentru care pacientele optează pentru acest tip de procedură sunt și ele aceleași, în fiecare an: cele mai multe dintre paciente doresc să își restabilească volumul sânilor după naștere, alăptare, sau după pierdere în greutate, sau aleg augmentarea mamară ca soluție pentru reconstrucție după intervenții chirurgicale. Indiferent de motiv, însă, toate pacientele doresc să obțină un aspect natural, care să le complimenteze dimensiunile și forma corpului.

Dacă vrei să afli mai multe despre augmentarea mamară, despre tipurile de implanturi, despre forma și profilul lor și despre cum să faci cea mai potrivită alegere pentru tine, atunci acest articol te va ajuta să obții informațiile pe care le cauți astfel încât să poți lua o decizie informată.

Ce înseamnă forma și profilul sau proiecția implantului?

Când vorbim despre implanturi mamare, nu ne gândim doar la dimensiune. Luăm în considerare forma, proporțiile și cum vor arăta ele pe corpul tău. Să vorbim mai întâi despre forma implantului, pentru că alegerea formei corecte are mult de-a face cu aspectul pe care dorești să îl obții.

Forma naturală a sânilor tăi și gradul de elasticitate trebuie luate în considerare pentru a obține un aspect natural. Implanturile mamare trebuie să iți complimenteze corpul, să nu fie prea mari sau prea mici. Dacă forma lor nu este potrivită, atunci implanturile pot ieși prea mult din peretele mamar și pot arăta artificial.

Cele două forme principale de implanturi mamare sunt: implanturile rotunde, simetrice, circulare, cu o plenitudine egală și uniformă și implanturile anatomice în formă de lacrimă, cu o pantă ușoară, treptată, care devine mai plină în partea de jos a sânului și se îngustează în sus, imitând conturul natural al sânului. Vom discuta pe larg mai jos despre caracteristice, avantajele și dezavantajele fiecărei forme.

Spre deosebire de formă, proiecția sau profilul implantului mamar este un subiect mai complex și, din păcate, mai puțin discutat. Proiecția este măsurarea distanței de la baza implantului, unde acesta intră în contact cu peretele toracic până la punctul cel mai îndepărtat din partea frontală a implantului. La fel ca și forma, proiecția implantului este un factor cheie în determinarea aspectului general după intervenția de augmentare mamară. Proiecția implantului mamar poate fi joasă, medie și înaltă, iar despre toate aceste tipuri vom discuta în continuare.

Tipuri de forme de implanturi mamare

  1. Implanturile mamare rotunde

Implanturile mamare rotunde sunt circulare și tind să ofere sânului un aspect mai plin. Se potrivesc perfect și uniform în cavitatea sânului și îmbunătățesc aspectul decolteului. Aceste implanturi oferă o formă consistentă și uniformă și sunt versatile prin faptul că se potrivesc diferitelor tipuri de corp și obiective estetice. Implanturile rotunde au ca efect un decolteu mai plin, mai ales în partea superioară a sânului.

În funcție de preferințele individuale, unor paciente este posibil ca acest look să le pară mai puțin natural decât efectul obținut cu ajutorul implanturilor în formă de lacrimă, cu precădere în cazul pacientelor cu foarte puțin țesut mamar natural.

  1. Implanturile mamare anatomice 

Implanturile anatomice sau în formă de lacrimă au mai mult volum în partea de jos, asigurând astfel un aspect natural prin forma lor conică. Aceste implanturi sunt umplute cu un gel coeziv, care își menține mai bine forma. Această compoziție unică asigură că implantul nu se rotește cu ușurință sau nu se deplasează din poziție.

În comparație cu implanturile rotunde, cele anatomice sunt fabricate dintr-un gel siliconic mai ferm, care imita senzația țesutului mamar natural și au o suprafață cu textură grosieră, pentru a preveni rotația implantului.

Acest tip de implant mamar este recomandat atunci când pacienta dorește să obțină un aspect natural. Pentru același motiv, acest tip de implant este folosit și în reconstrucția după mastectomie. Implanturile anatomice sunt recomandate și pacientelor cu țesut mamar natural puțin, celor care doresc să corecteze ptoza ușoară (aspectul de sâni căzuți) sau aspectul asimetric al sânilor. Și, desigur, pentru pacientele care nu doresc ca partea superioară a sânilor să fie prea plină sau rotundă, implanturile anatomice sunt cea mai potrivită opțiune.

Important este ca pacientele să aibă o imagine clară a rezultatelor pe care le doresc în urma augmentării mamare. Există argumente pro și contra atât pentru implanturile rotunde, cât și pentru cele anatomice, în funcție de obiectivele fiecărei paciente.

Implanturile rotunde sunt mai ușor de fabricat și, prin urmare, putem vorbi despre o economie de costuri. Spre deosebire de implanturile anatomice, nu prezintă riscul de rotație și sunt netede și rotunde. Ele au o senzație mai moale în comparație cu cele în formă de lacrimă, însă sunt mai puțin potrivite pentru a corecta căderea sânilor sau distanțarea lor.

Pe de altă parte, implanturile anatomice sunt mai dificil de fabricat și implică costuri mai mari. Ele au o suprafață texturată, pentru a minimiza riscul de rotație a implantului, iar consistența lor este mai fermă pentru a imita îndeaproape senzația țesutului mamar natural.

Consultația inițială cu un chirurg estetician și plastician bun specializat în augmentare mamară este ocazia perfectă pentru a discuta beneficiile și riscurile atât ale implanturilor rotunde, cât și ale celor anatomice. Cu această ocazie chirurgul va lua în considerare preferințele tale și te va putea sfătui cu privire la cea mai potrivită alegere a implantului după efectuarea unui examen fizic în urma căruia va determina anatomia toracelui pentru a putea să-ți recomande cea mai bună opțiune.

Proiecția implantului

Proiecția implantului mamar este disponibilă în mai multe opțiuni: joasă, medie, și înaltă. Profilul ales depinde de rezultatul dorit și de caracteristicile corpului pacientei. Iată o scurtă prezentare a diferitelor tipuri de proiecție a implantului mamar:

  1. Proiecție joasă

Implanturile cu profil scăzut (cu proiecție joasă) oferă o proiecție mai subtilă a sânilor. Ele creează un aspect natural cu mai puțină plenitudine în partea superioară a sânului. Acest tip de implant este ideal pentru femeile cu pieptul mai larg sau pentru cele care caută o creștere mai modestă a sânilor.

  1. Proiecție medie

Implanturile cu profil moderat oferă o proiecție echilibrată și sunt adesea alese deoarece ating echilibrul perfect între un aspect natural și un plus de plenitudine. Acest profil este popular în rândul pacientelor care doresc o schimbare vizibilă, dar nu prea dramatică și este ideal pentru femeile cu o distanță mare între sâni și o cutie toracică moderată ca lățime.

  1. Proiecție înaltă

Implanturile cu profil înalt proiectează o distanță mai mare în comparație cu cele cu profil mediu și oferă mai multă plenitudine în porțiunea superioară a sânilor. Acest fapt are ca rezultat un aspect mai rotund și mai proeminent. Profilul cu proiecție înaltă este preferat de pacientele care doresc o creștere semnificativă a volumului sânilor și un decolteu îmbunătățit. Aceste implanturi sunt adesea alese de pacientele cu torace îngust care doresc totuși un implant de dimensiuni generoase.

Atunci când alegi profilul implantului mamar pe care îl dorești, este necesar să ai în vedere factorii de mai jos.

Primul aspect pe care te invit să-l consideri este forma corpului tău, proporțiile sale naturale. Un profil de implant mai mare poate părea disproporționat pe un torace mic, în timp ce un profil mai mic poate să nu ofere plenitudinea dorită pe un piept mai larg.

Dimensiunea și forma dorită a sânilor este un aspect deosebit de important pe care trebuie să îl comunici clar chirurgului estetician. Indiferent dacă dorești o îmbunătățire subtilă sau un bust mai pronunțat, chirurgul tău îți va prezenta cele mai bune tipuri de implant mamar din silicon.

Stilul de viață și activitățile în care te implici în mod regulat vor determina profilul implantului mamar. Dacă ești o persoană pasionată de sport și ai o viață activă, un implant cu profil inferior ar putea fi mai potrivit pentru a-ți asigura confortul și ușurința în mișcare.

Nu în ultimul rând, te sfătuiesc să ții cont la fiecare pas de recomandările și expertiza medicului chirurg. El iți va evalua anatomia, îți va asculta obiectivele și îți va recomanda cel mai potrivit profil pentru a obține rezultatul dorit.

Cum să alegi implantul potrivit pentru tine

Alegerea implantului mamar este o decizie importantă care trebuie să fie luată împreună cu un chirurg plastician autorizat, care să evalueze starea ta de sănătate, proporțiile corpului și rezultatele dorite și să îți ofere cea mai potrivită opțiune. În determinarea celui mai potrivit implant mamar, medicul va ține cont de lățimea toracelui, a sânilor și de cantitatea de țesut mamar natural și îți va recomanda un implant optim pentru un aspect general echilibrat.

În timpul consultației, discută deschis și în detaliu cu medicul tău și fii sigură că îi aduci la cunoștință toate aspectele ce țin de stilul tău de viață, de la gradul de activitate, până la stilul tău vestimentar, astfel încât implantul ales să nu interfereze cu aspectele normale ale vieții tale de zi cu zi.

În concluzie, atunci când iei în considerare implanturile mamare, e indicat să te gândești la mai multe aspecte, printre care dimensiunea, forma și profilul. Știu că toate acestea pot părea copleșitoare, însă ele oferă o șansă reala pentru rezultatele transformatoare care se aliniază cu viziunea ta. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să iei cu încredere această decizie. Educă-te, cu cât știi mai multe despre opțiunile disponibile, cu atât vei fi mai sigură de alegere. Ai încredere în expertiza specialiștilor și bazează-te pe cunoștințele chirurgului plastician ales. Vizualizează rezultatul, gândește-te cum vrei să arăți și să te simți după procedură. Și, nu în ultimul rând, fii sinceră cu tine însăți! Deși opiniile prietenilor sunt utile, amintește-ți că este vorba de corpul tău și de alegerea ta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial