Food pairing: arta îmbinării armonioase a cocktail-urilor cu preparatele culinare

The Saint 139, noul cocktail bar de pe Calea Victoriei aduce food pairing-ul la un nou nivel.

Food pairing: arta îmbinării armonioase a cocktail-urilor cu preparatele culinare

Cu o abordare inovativă, care presupune alegerea mâncării în funcție de băutură, nu invers așa cum am fost obișnuiți, The Saint 139 aduce un suflu nou și o mulțime de rețete unice de cocktail-uri, care merg de minune cu preparatele delicioase din bucătăria internațională. 

Se crede adesea că numai vinul se poate asorta cu mâncarea și că, de regulă, cocktail-urile sunt servite fie înainte, fie după masă. Mixologii nu sunt de aceeași părere. Un beneficiu al asocierii cocktail-urilor cu alimente este că acestea se pot potrivi cu o gamă mult mai largă de ingrediente, arome și texturi. 

Este lesne de înțeles că ceea ce mănânci și ce bei trebuie să aibă un gust bun împreună. Când asezonezi un fel de mâncare sau adaugi un anumit un sos, alegi să combini arome care alăturate au o savoare optimă, echilibrată. Alegerile sunt, desigur, subiective și nu putem spune că există o singură modalitate de a condimenta carnea de vită, așa cum nu există o singură băutură care se potrivește cu o porție de paste cu trufe. De aceea, la The Saint 139, ai peste 40 de cocktail-uri din care poți alege, rețete clasice sau reinventate, și poți apela oricând la barmanii noștri experimentați care te vor ghida spre alegerea potrivită. 

Cum alegi o băutură și un preparat culinar care să se potrivesc? 

Este de la sine înțeles faptul că mâncarea ar trebui să aibă un gust mai bun când adaugi băutura potrivită, iar principiul se aplică și invers: mâncarea poate potența savoarea băuturii. Aici intervine puterea miraculoasă a mixologiei și a pairing-ului- așa cum e denumit de către specialiști-: uneori aromele în formă solidă și aromele în formă lichidă se reunesc pentru a crea un al treilea set de arome, delicios, care contribuie la o experiență culinară desăvârșită. 

Nu putem afirma cu tărie că există niște reguli stricte, ci mai degrabă niște principii cheie de asociere a băuturii cu preparatele alimentare, iar cele mai importante sunt: contrastul și oglindirea.

O primă metodă de a găsi perechea câștigătoare este să alegi cocktail-uri cu anumite caracteristici care contrastează cu aromele din mâncare. Desigur, un contrast prea puternic ar putea face ca un element să-l diminueze pe celălalt, ceea ce nu e dezirabil. 

Dacă e greu să te decizi, poți apela cu încredere la barmanii The Saint 139, care îți vor face recomandări personalizate și îți vor prepara cocktail-ul ideal, conform preferințelor tale. 

A doua metodă de asociere este oglindirea: alegerea unei băuturi care oferă continuitate cu mâncarea, armonizându-se, astfel, caracteristicile similare și evidențiindu-se reciproc. 

Poți lua în considerare și profilul băuturii – dacă este o băutură mai grea, vei dori să o combini cu un preparat mai ușor, iar dacă este o băutură ușoară, o poți asocia cu o masă mai consistentă. Dacă există un ingredient comun în felul de mâncare și în băutură, sunt șanse ca acestea să se îmbine foarte bine.

Opțiunile tale de asociere pot fi o combinație de contrast și oglindire, pentru a scoate tot ce este mai bun din ambele și pentru a echilibra astfel gusturile. Dar ce oglindești și ce contrastezi? La ce ar trebui să fii atent când alegi mâncarea și băutura pe care să le servești împreună?

Iată trei principii de care să ții cont în alegerile culinare: 

  1. Echilibrează profilul aromelor

Când alegi combinații de cocktail-uri și de preparate culinare, caută să stabilești un echilibru al aromelor și ingredientelor. De exemplu, aciditatea din băutură poate ajuta la reducerea grăsimii anumitor alimente, în timp ce introducerea elementelor florale și ierboase într-o băutură poate întări subtilitatea notelor sărate atât în ​​aperitive, cât și în deserturi. Da, și deserturile conțin sare, cel mai bun exemplu fiind delicatesele pe bază de caramel sărat. 

  1. Alege în funcție de originea preparatelor

Dacă ești în pană de idei, o altă idee grozavă ar fi să asociezi preparate care au aceeași origine, deoarece mâncarea și alcoolul care provin din aceeași regiune se îmbină de obicei excepțional de bine. De exemplu, un cocktail pe bază de tequila s-ar potrivi minunat cu bucătăria mexicană, în special cu sosul mole, în timp ce un coniac elegant se armonizează cu majoritatea mâncărurilor franțuzești. Desigur, există întotdeauna anumite excepții, motiv pentru care merită să testezi câteva variante pentru a o găsi pe cea perfectă pentru tine.

  1. Ia în considerare conținutul de alcool

Ține cont de nivelul de alcool când alegi meniul și cocktail-ul. Dacă vei servi mai multe băuturi la o masă cu mai multe feluri, este indicat să menții conținutul de alcool scăzut, astfel încât să te poți bucura de întreaga experiență culinară.

Dacă vrei să ai parte de o experiență gastronomică pe cinste, The Saint 139 este locul potrivit! Aici vei găsi o mulțime de preparate din bucătăria internațională, asociate cu măiestrie cu delicioase cocktail-uri, care creează o sinergie de arome echilibrate și nemaigustate' (garantat!)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial