Fațetele Clarisse – creații haute couture pe care le vei purta și descoperi zilnic

Când ai dinții deteriorați și zâmbetul nu mai arată bine, ai nevoie de o reconstrucție estetică. Este un proces în care tehnicianul dentar are un rol foarte important, deoarece el realizează fațetele

Când ai dinții deteriorați și zâmbetul nu mai arată bine, ai nevoie de o reconstrucție estetică. Este un proces în care tehnicianul dentar are un rol foarte important, deoarece el realizează fațetele. Luciano Aloisi se numără printre puținii tehnicieni din lume cu experiență în ceramica dentară de ultimă generație. Colaborator la clinica bucureșteană Clarisse, specialistul italian realizează cu migală de artist fațete ultrarezistente și de un aspect natural impecabil. Iată ce criterii consideră că trebuie luate în calcul pentru o reconstrucție estetică reușită.

Care sunt cele mai bune fațete dentare în momentul actual

Specialistul italian este familiarizat cu tehnicile și tehnologiile de ultimă oră și și-a perfecționat propriul stil, care dă rezultate de excepție în privința rezistenței, funcționalității și mai ales a aspectului lucrărilor. Pe baza experienței acumulate, Luciano Aloisi a stabilit topul celor mai bune și mai aspectuoase fațete.

1. Fațetele feldspatice realizate 100% manual

Reputatul tehnician recomandă în primul rând fațetele dentare din ceramică feldspatică realizate 100% manual. Adică modelate, ajustate, șlefuite și pictate fiecare în parte. Folosind o pensulă fină, Luciano aplică diverse nuanțe pentru a imita dintele natural sănătos, care în mod normal nu este colorat uniform pe toată suprafața. Întregul proces este mai dificil din punct de vedere tehnic și foarte migălos, dar așa se obțin cele mai frumoase fațete, cu un aspect natural de invidiat.

2. Fațetele din disilicat de litiu modelat manual și stratificat

Luciano recomandă cu încredere și fațetele din disilicat de litiu modelate manual și stratificate. Fiind realizate manual, și ele arată foarte bine, cu un aspect natural.

3. Fațetele dentare frezate

Din această categorie, Luciano recomandă fațetele ceramice din disilicat de litiu modelate cu tehnologia 3D și frezate cu un aparat special. Pictându-le manual, Luciano reușește să le dea și lor o frumusețe cât mai naturală.

Alte fațete ceramice des întâlnite sunt Emax – destul de rezistente dar opace, deci nu seamănă cu suprafața dinților naturali sănătoși, care au luciul smalțului intact – și Empress, mai potrivite ca aspect însă extrem de fragile. Tot la capitolul fațete frezate sunt și cele din zirconiu, pe care Luciano nu le recomandă fiindcă se desprind (descementează) ușor și sunt de asemenea opace, nenaturale.

Aplicarea fațetelor: cu sau fără îndepărtarea unui strat din smalțul dentar?

Medicul specialist va analiza situația danturii tale și va evalua dacă este sau nu necesar să îndepărteze un strat de la suprafața dinților pentru a permite aplicarea fațetelor.

Șlefuirea smalțului pe o adâncime între 0,3 și 0,8 milimetri se impune în anumite situații, de exemplu dacă dinții naturali sunt voluminoși și aplicarea fațetelor pe suprafața existentă i-ar îngroșa inestetic. Procedeul poate fi dureros. Dacă ulterior fațeta se sparge, rămâi cu dintele expus, lipsit de smalțul protector, iar lucrarea trebuie refăcută urgent.

Când situația permite, fațetele se fixează direct pe suprafața dinților, fără șlefuire, deci nu pierzi țesut dentar sănătos. În acest caz fațeta își păstrează mai bine culoarea, iar dacă se sparge nu îți pune dintele în pericol.

Ce criterii să iei în considerare înainte de realizarea lucrării

Privește-o ca pe o investiție: o lucrare de calitate te costă mai mult, dar este rentabilă dacă rezistă bine și nu necesită reparații sau intervenții ulterioare. 

O lucrare de calitate trebuie să fie funcțională și confortabilă pe termen lung, adică să poți vorbi, mușca și mesteca fără probleme. Să arate atât de bine încât să poți să zâmbești și să râzi fără jenă. Și nu în ultimul rând, să aibă un aspect natural. 

Este de preferat să apelezi la specialiști cu experiență în reconstrucții estetice. Tehnicianul dentar care realizează fațetele și stomatologul care face intervenția trebuie să colaboreze perfect. Este necesar să te coordonezi cu ei pe tot parcursul lucrării astfel încât să nu apară probleme și să obțineți cele mai bune rezultate posibile.

Clarisse Dental, o clinică stomatologică de elită, cu servicii complete

Clinica bucureșteană Clarisse Dental dispune de un laborator de tehnică dentară echipat cu tehnologii de ultimă generație, unde alături de Luciano Aloisi lucrează și alți tehnicieni cu înaltă calificare.

Fondatorul și CEO-ul clinicii, Dr. MSc. Nicoleta Morariu, a urmat cursuri de specializare la centre universitare de prim rang din Paris, Londra, Berlin și Viena, are peste 29 de ani de experiență și peste 36.000 de operații la activ.

Echipa coordonată la Clarisse de Dr. Morariu este formată din specialiști internaționali din toate disciplinele stomatologice. Medici, tehnicieni și asistente, toți colaborează între ei conform principiilor Stomatologiei Interdisciplinare Slavicek și lucrările pe care le realizează au o calitate garantată.

Dacă dorești o programare, accesează clarisse.ro/contact sau sună la 0721 022 208.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial