Educație timpurie în domeniul artelor spectacolului la MINICLOUD, în cadrul Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD 2024

Educație timpurie în domeniul artelor spectacolului la MINICLOUD, în cadrul Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD 2024

Cea de-a 17-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD adună între 2 și 8 septembrie, pe Calea Griviței – zona istorică, peste 30 de evenimente culturale – spectacole de teatru, dans, performance-uri, expoziții, lansări de carte, seri de poezie. Diminețile sunt dedicate copiilor și adolescenților la MINICLOUD. Atelierele de teatru, dans, construcție păpuși și marionete vor avea loc zilnic în curtea UNARTE, iar specialiști în domeniu îi vor introduce pe cei mici în bazele acestor discipline, pornind de la ideea de dezvoltare personală prin artă.

Sub teii din curtea Universității Naționale de Arte București copiii vor avea parte de o săptămână cu dimineți artistice alături de specialiști pasionați de teatru și dans, care le vor stârni interesul pentru artă în general. Atelierele de teatru, dans, construcție păpuși și marionete se vor desfășura zilnic între orele 10:00 – 12:00 și 12:00 – 14:00, pe categorii de vârstă. Înscrieri se fac în limita locurilor disponibile la [email protected].

„Educația timpurie în domeniul artelor spectacolului formează spectatorii curioși de mai târziu sau viitorii artiști care ne vor umple sufletele de emoție' , spune Chris Simion-Mercurian inițiatoarea Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD.

Aida Dragomir Caefer este absolventă a Academiei de Teatru și Film I.Luca Caragiale, secția Actorie, Păpuși și Marionete și îi va iniția pe copii în arta actorului păpușar, introducandu-i în lumea fascinantă a păpușilor și a construcției lor. Aida a lucrat în industria filmului american, atât că păpușar, cât și ca specialist în efecte speciale. 28 de ani i-a petrecut în Los Angeles, la Hollywood, lucrând ca artist de efecte speciale pentru filme și TV, care i-au adus 2 premii Emmy: Mandalorian și The Book of Boba Fatt.

Dana Rusu va coordona atelierele de teatru din cadrul MINICLOUD. Dana a absolvit facultatea de Arte, secția Artă – Actorului la Universitatea Hyperion, din 2020 este instructor acreditat de yoga, iar în 2022 a absolvit masteratul de Pedagogie Teatrală la UNATC. De patru ani lucrează cu copii de toate vârstele, susținând ateliere și workshopuri de teatru sau de dezvoltare personală prin teatru și joc. Dana a jucat pe scenele mai multor teatre bucureștene (Teatrul Bulandra, Teatrul Național I.L. Caragiale, Teatrul Metropolis, Opera Națională etc) și în multe alte spații independente și neconvenționale. Este un spirit liber, care știe să îmbine armonios munca temeinică și voia bună într-o atmosferă de lucru foarte plăcută.

Adora Tănase este coordonatorul atelierului de dans contemporan din cadrul MINICLOUD. Este elevă la Liceul Dinu Lipatti', face dans contemporan de 10 ani la Centrul Național al Dansului București, are experiență în dans clasic și în ateliere de dans pentru copii.  Structura atelierului susținut de Adora se bazează pe exerciții de posturare (poziții ale corpului în dans și-n viața de zi cu zi), exerciții de fluidizare a mișcărilor, explorarea temei „Cine sunt eu cu ajutorul improvizației, cum lucrăm în echipă (duete, triouri, ansamblu), structura unei coregrafii colective. Ea așteaptă copiii la o săptămână inedită de dans.

Alexandra Mercurian invită copiii la atelierul de hip – hop din cadrul MINICLOUD.  Ea este elevă la Liceul Laude – Reut, este pasionată de dans, are o experiență cinematografică în mediul metraj Care dintre noi' unde a jucat alături de Marius Manole, Maia Morgenstern, Ilona Brezoianu și alțîi în regia semnată de Chris Simion – Mercurian și a participat în Undercloud în câteva din edițiile anterioare în calitate de voluntar. Alexandra face dans intensiv de 2 ani, ceea ce pentru unii poate părea târziu', spune ea, dar odată ce a descoperit dansul, nu l-a mai lăsat să dispară din viața ei și îl va împărtăși cu pasiune copiilor la atelierul coordonat de ea. 

UNDERCLOUD 17 este realizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 și al Ministerului Culturii, în parteneriat cu ARCUB. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul www.undercloudfest.ro. Biletele se pot rezervă pe bilete.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial