Detoxifierea pielii: 5 sfaturi pentru un ten sănătos și revigorat

Aspectul tern, textura neuniformă, punctele negre, porii înfundați, imperfecțiunile precum coșurile și roșeața - acestea sunt numai câteva dintre problemele cauzate de expunerea tenului la diverși factori agresivi.

Detoxifierea pielii: 5 sfaturi pentru un ten sănătos și revigorat

Aspectul tern, textura neuniformă, punctele negre, porii înfundați, imperfecțiunile precum coșurile și roșeața – acestea sunt numai câteva dintre problemele cauzate de expunerea tenului la diverși factori agresivi, precum anumite substanțe chimice, poluare ori praf. Pentru a redobândi o strălucire sănătoasă a tenului, este recomandată detoxifierea lui regulată. Descoperă în acest articol de ce este importantă detoxifierea tenului și care sunt metodele naturale pentru a face acest lucru.

Care sunt motivele pentru care este importantă detoxifierea tenului

Detoxifierea pielii este esențială pentru eliminarea impurităților, a toxinelor, dar și a excesului de sebum care se poate acumula în pori. Iar stilul de viața este un factor important de analizat atunci când te confrunți cu diverse probleme cutanate. Nu numai poluarea și alți factori de mediu agresivi, dar și un nivel mare de stres, sedentarismul ori o alimentație în care abundă grăsimile și zahărul pot contribui la acumularea de toxine în organism și implicit la nivelul feței. Prin detoxifiere, tenul capătă o nuanță mai uniformă, o strălucire mai sănătoasă și este capabil să absoarbă mai eficient ingredientele active din produsele de îngrijire. De asemenea, riscul de apariție a imperfecțiunilor, de exemplu, coșurile și punctele negre, este diminuat. 

Care sunt cele mai eficiente metode de detoxifiere a tenului

Detoxifierea pielii feței poate fi făcută prin metode care pot fi folosite zilnic, de exemplu, dubla curățare, sau regulat. Iată mai jos cum să detoxifici tenul pentru a fi mai sănătos.

Fă o dublă curățare a tenului zilnic

Această metodă implică o curățare a tenului în două etape și poate fi folosită seara, pentru a elimina eficient toxinele și impuritățile acumulate pe parcursul unei zile sau produse de machiaj, mai ales cele waterproof ori un fond de ten rezistent la transfer. Într-o primă etapă, poți folosi un ulei, fie demachiant sau vegetal, ca cel de jojoba, pentru a dizolva produsele de machiaj folosite și acumularea de sebum. Apoi curăță din nou fața de eventualele reziduuri cu un cleanser cu acțiune delicată, pe bază de apă.

Exfoliază tenul săptămânal

Produsele de peeling chimic blânde, care conțin acizi alfa-hidroxi (AHA) sau beta-hidroxi (BHA), sunt excelente pentru exfolierea în profunzime a pielii. Acestea au rolul de a elimina celulele moarte, de a permite o mai bună oxigenare a pielii și de a desfunda porii. Printre cele mai populare produse de peeling chimic, potrivite inclusiv pentru tenul sensibil, se numără cele cu acid glicolic (AHA), dar și cele cu acid salicilic (BHA), acesta din urmă fiind util persoanelor cu ten mixt și gras. În funcție de tipul de ten, peeling-ul poate fi făcut o dată sau de două ori pe săptămână.

Aplică măști detoxifiante

Similar peeling-ului, o dată sau de două ori pe săptămână, este indicat să aplici pe față și o mască cu proprietăți detoxifiante. Măștile pe bază de argilă și cărbune activ sunt foarte bune pentru a absorbi excesul de sebum și pentru a purifica tenul în profunzime. Iar măștile cu vitamina C oferă, în plus, beneficii antioxidante, fiind utile pentru combaterea daunelor provocate de stresul oxidativ. 

Fă o baie de aburi

Băile de aburi ajută la deschiderea porilor, pentru o eliminare mai eficientă a impurităților. De altfel, procesul de detoxifiere a tenului este mult mai eficient dacă, înainte de a aplica o mască purifiantă, faci o baie de aburi. Adaugă într-un bol mare sau lighean cu apă fierbinte plante medicinale sau uleiuri esențiale. Poți folosi ulei esențial de mușețel, lavandă sau trandafir pentru tenul uscat, ylang ylang sau mușcată, pentru cel normal, lămâie ori mentă pentru cel gras. Dacă ai tenul acneic, poți adăuga în apa pentru baia de aburi ulei esențial de arbore de ceai. Ține-ți fața deasupra aburilor, cu capul acoperit cu un prosop, timp de câteva minute, pentru a permite porilor să se deschidă. Curăță tenul cu apă călduță, apoi aplică masca de față preferată.

Ai grijă la alimentație și elimină sedentarismul

Pielea trebuie să fie îngrijită nu numai din exterior, ci și din interior. O alimentație sănătoasă și echilibrată, dar și activitățile fizice regulate sunt recomandate pentru detoxifierea tenului. Consumă din abundență alimente bogate în antioxidanți precum fructele și legumele proaspete. Nu uita să te hidratezi adecvat și practică regulat o activitate fizică pe care o preferi, pentru a stimula circulația sângelui și a elimina toxinele prin transpirație.

Detoxifierea este un proces important pentru a menține frumusețea tenului. Metodele naturale și simple prezentate mai sus, dar și obiceiuri sănătoase legate de stilul de viață te pot ajuta să ai un ten sănătos și strălucitor pe termen lung.

Sursa foto: Freepik

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial