Descoperă 8 beneficii ce asistă satisfacția și succesul angajaților

În ultimii ani, pachetele de beneficii pentru angajați s-au diversificat foarte mult. Acest lucru se datorează atât schimbărilor de mentalitate ale companiilor, cât și noilor cerințe ale angajaților.

Descoperă 8 beneficii ce asistă satisfacția și succesul angajaților

În ultimii ani, pachetele de beneficii pentru angajați s-au diversificat foarte mult. Acest lucru se datorează atât schimbărilor de mentalitate ale companiilor, cât și noilor cerințe ale angajaților. Beneficiile oferite salariaților trebuie să se adapteze pieței. Mai jos vei găsi o listă a beneficiilor oferite din partea angajatorilor.

Află aici 8 beneficii oferite de angajatori

1. Tichetele de masă

Printre cele mai frecvente tipuri de avantaje pe care angajatorii le pot acorda salariaților se numără tichetele de masă. Excluzând salariul, beneficiile adiționale pot reprezenta un factor foarte motivator și care să ajute la mulțumirea angajaților, așadar alege Pluxee pentru angajați, dar nu uita că numărul tichetelor nu poate depăși numărul total de zile lucrătoare din luna în care au fost acordate.

2.     Program de lucru flexibil sau posibilitatea de a lucra de acasă

Capacitatea de a lucra din confortul propriei locuințe devine din ce în ce mai notabilă, iar angajații caută tot mai mult programe adaptabile de lucru. Un program de lucru flexibil permite angajaților să lucreze din afara biroului în intervale orare alese de aceștia și aprobate de angajator.

3.     Acces la centrele de sport/clasele de fitness

Potrivit Legii 34/2023, angajatorii pot oferi în absența taxelor abonamente la sălile de fitness. În consecință, companiile nu vor plăti impozite pe venit, contribuții la sănătate și contribuții la pensii pentru aceste abonamente. Accesul la sălile de fitness poate fi benefic pentru angajatori, deoarece ajută la sănătatea și bunăstarea lucrătorilor.

4.     Bonusuri și prime bazate pe rezultate

Recompensele financiare demonstrează performanțe excepționale. Companiile oferă bonusuri și prime angajaților pentru a-i motiva și a le recompensa eforturile. Societățile particulare pot oferi un al treisprezecelea salariu, înregistrat în contractul individual sau colectiv de muncă. Aceste beneficii se încadrează în veniturile impozabile.

5.     Mașină de serviciu

Utilizarea unei mașini sau a unei case aflate în proprietatea companiei este considerată un avantaj de natură salarială și trebuie impozitat ca atare în conformitate cu reglementările legale din România.

6.     Decontarea transportului sau asigurarea mijloacelor de transport pentru angajații care locuiesc în afara localității

În conformitate cu legea, angajatorul poate deconta cheltuielile de transport ale unui angajat ce locuiește în altă zonă decât cea în care profesează, poate oferi o locuință sau decontarea chiriei. Costul chiriei acceptat de angajator reprezintă un beneficiu pentru salariat, aservit impozitului pe venit și contribuțiilor sociale anexate veniturilor salariale.

7.     Prima de vacanță

Contractele de muncă aplicabile pot stabili că, pe lângă indemnizația de concediu, se poate  acorda și o primă de vacanță în funcție de capacitățile financiare ale unității. Această primă, furnizată în timpul concediului, reprezintă o răsplată pentru fidelitatea și performanța angajaților. Conform normei generale aplicate primelor salariale, primele de vacanță vor fi impozabile în luna în care sunt plătite, deși fac referire la perioade anterioare.

8.     Abonamente și telefoane mobile, laptopuri eficiente

Abonamentele și telefoanele performante pot garanta îndeplinirea sarcinilor profesionale. Laptopurile reprezintă o modalitate semnificativă de a crește randamentul și productivitatea la locul de muncă. Achiziționarea unui laptop pentru fiecare membru din echipa ta este o decizie crucială, iar anumite modele furnizează un mix de rezistență, securitate și performanță, esențial în mediul business.

Așadar, înainte de a începe să lucreze, mulți candidați doresc să știe care sunt perspectivele de dezvoltare profesională pe termen scurt sau lung și cât de mult dorește compania să-și mențină angajații fericiți. În consecință, beneficiile acordate angajaților reprezintă standardul oricărei companii ce dorește să asigure stabilitatea și satisfacția angajaților săi.

Sursă foto:  Freepik.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial