Depozitarea corectă a parfumurilor: cum să le păstrezi aroma mai mult timp

Depozitarea corectă a parfumurilor: cum să le păstrezi aroma mai mult timp

Parfumurile au devenit mai mult decât un simplu produs cosmetic. Ele sunt o semnătură personală, o expresie a personalității, ce ne completează stilul. Modul în care le depozităm poate face o diferență majoră între o aromă care persistă mai mult timp și una care se risipește mai repede decât ne așteptăm. Descoperă în cele ce urmează o serie de sfaturi utile în ceea ce privește păstrarea corectă a parfumurilor, astfel încât să te bucuri în fiecare zi de aroma lor irezistibilă.

Ține parfumurile departe de lumina directă a soarelui

Esențele de lux sunt veritabile comori olfactive care merită toată atenția și îngrijirea noastră. Printre aceste creații excepționale se numără și parfumul La Nuit Tresor, cu notele sale misterioase de trandafir Damasc, extract de cacao, coacăze negre și esența de patchouli, arome care te învăluie într-o aură de eleganță și rafinament din prima clipă. Pentru a păstra intact farmecul său, este important să-i oferi protecția adecvată de elementele care îi pot altera calitatea în timp.

Unul dintre acești factor este soarele. Mai precis, expunerea directă la razele ultraviolete poate duce la modificarea completă a compoziției chimice a produsului, ceea ce face ca aroma să se schimbe pe măsură ce timpul trece. Prin urmare, este indicat să păstrezi recipientul preferat într-un loc întunecos, precum un sertar ori un dulap. De asemenea, dacă vrei să-l ai mereu la vedere, alege un loc umbrit și depozitează-l de fiecare dată în cutia originală pentru protecție suplimentară. 

Menține o temperatură constantă

Fluctuațiile de temperatură sunt un alt motiv pentru care aroma se poate schimba iremediabil. Așadar, cel mai bine este să menții întotdeauna un mediu echilibrat, din punct de vedere termic, iar esențele parfumate să le păstrezi departe de surse de căldură directă, calorifere ori aparate electronice. De asemenea, evită să le depozitezi în baie sau în bucătărie, unde temperatura și umiditatea pot afecta considerabil calitatea produsului. În schimb, o soluție eficientă este să le plasezi în interiorul dulapului de haine ori într-un sertar al măsuței de machiaj. 

Prin alegerea unui loc potrivit pentru parfumul tău, te asiguri de faptul că vei redescoperi aceeași experiență olfactivă captivantă, de fiecare dată când îl folosești. Fie că te pregătești pentru o zi importantă ori o seară specială și, alegi una dintre esențele preferate, precum parfum Idole, vei fii sigură că acesta va fi pregătit să-ți completeze prezența, prin notele sale distinctive. 

Păstrează parfumurile într-un loc ferit de umiditate

Umiditatea este un alt aspect pe care să îl ai în vedere atunci când alegi următorul loc unde vei amenaja spațiul destinat parfumurilor preferate. Păstrarea acestora într-un mediu care favorizează umezeala, precum baia, le poate afecta compoziția chimică, aromele își pierd proprietățile, iar tu nu vei mai simți aceleași note puternice cu care te-ai obișnuit până acum. Așadar, asigură-te că locul pentru depozitare este uscat și bine ventilat, respectiv poți pune un dezumidificator pentru a aspira aerul umed din încăpere. 

Menține parfumurile în poziție verticală

Chiar dacă, la prima vedere, pare un detaliu nesemnificativ, menținerea sticlelor de parfum în poziție verticală este un detaliu pe care îl poți lua în considerare. În acest fel, lichidul aromat nu va lua contact cu aerul din interiorul recipientului, își păstrează proprietățile intense și nu se va evapora. De asemenea, vei reduce riscul de scurgeri accidentale ale produsului.

Evită agitarea sticlelor înainte de folosire

Obișnuiești să agiți sticlele de parfum înainte să le folosești? Ei bine, este recomandat să renunți la acest obicei, pentru că poate face mai mult rău decât bine. Dacă ți se pare că nimic rău nu se poate întâmpla dacă faci acest lucru, trebuie să știi că, de fiecare dată când miști frecvent recipientul, aerul pătrunde în interior, lucru ce poate duce la oxidare. În urma acestui proces, aroma se poate schimba complet, până cât o să ți se pară un miros cu totul diferit. În schimb, manipulează cu grijă și delicatețe sticlele, oricând intenționezi să porți parfumul dorit din colecție.

Folosește cutiile originale ale parfumurilor

Cutiile originale ale parfumurilor sunt un real ajutor, atunci când vine vorba de crearea unor condiții optime pentru depozitare. Pe lângă faptul că au un design atractiv, acestea oferă o protecție suplimentară împotriva căldurii, a razelor ultraviolete și a modificărilor bruște de temperatură. Indiferent că alegi să depozitezi recipientele favorite în dormitor, în interiorul unui dulap ori pe măsuța de machiaj, păstrează-le în cutia originală 

Verifică periodic perioada de expirare 

Deși parfumurile nu au o dată de expirare specifică notată pe ambalaj, în cele mai multe cazuri, durata de viață a unui produs de acest gen este cuprinsă între trei și cinci ani, dacă este întreținut și depozitat corect. În momentul în care începi să observi că mirosul parfumului capătă o tentă ciudată, consistența sa modifică, iar culoarea lichidului este complet diferită față de cea inițială, este momentul să îl înlocuiești. Pentru a estima mai bine perioada de utilizare, scrie pe cutia originală data de la care ai început să-l folosești. 

Indiferent de brandul parfumului tău preferat, o depozitare adecvată este unul dintre principalele aspecte de care să ții cont pentru a te bucura mai mult timp de aromele sale intense. Sfaturile noastre te vor ajuta în această privință. 

Sursă foto: Freepik.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial