De ce merită să investești în prima pereche de barefoot

De ce merită să investești în prima pereche de barefoot

Pantofii barefoot sunt pantofi care îți permit să te miști și să mergi natural, ca și cum ai fi desculț. Pentru multe persoane, acești pantofi minimaliști au devenit o opțiune la pantofii convenționali pentru că vor să facă o alegere sănătoasă pentru corpul lor, să aibă o postură mai bună a corpului și să împiedice sau prevină durerile articulare.

Practic, atunci când purtăm pantofi barefoot ne modificăm mecanica mișcării revenind la mișcări naturale, pentru că pantofii barefoot îți oferă un contact cu solul mult mai semnificativ. Acest lucru ne va influența mișcările corpului atunci când mergem, mai ales datorită faptului că talpa este ușoară și flexibilă și pentru că degetele picioarelor au suficient spațiu și nu sunt strânse într-o poziție anormală, astfel se transmit informații complete către creier despre solul pe care pășim.

De ce să investești în prima ta pereche de pantofi barefoot

Când porți în mod constant pantofi obișnuiți, în special cei cu talpă intermediară și talpă exterioară mai groasă, poți pierde potențiala dezvoltare a musculaturii picioarelor și gleznelor. Folosind pantofi barefoot, îți vei expune piciorul la un mediu mai variat, astfel încât să poți antrena corect mușchii inferiori ai piciorului. 

  • Pantofi care urmează anatomia piciorului

Acești pantofi se remarcă de la prima  vedere printr-o formă distinctivă care urmează anatomia piciorului uman. Se poate observa cu ușurință forma mai largă și aerisită în zona degetelor. Astfel, pantofii barefoot au un interior mai larg ceea ce permite degetelor de la picioare să își mențină poziția naturală pe parcursul mersului.

  • Creați conform conceptului zero-drop

Acești pantofi care imită mersul desculț susțin mișcarea naturală a corpului.  Talpa pantofului este perfect plată, ceea ce înseamnă că nu există toc sau călcâi ridicat, concept cunoscut sub denumirea de 'zero-drop'. Datorită acestui lucru, articulațiile sunt supuse unei presiuni mai reduse, iar tendința de a ne înclina înainte în timpul mersului pe jos este diminuată.  

Pantofii barefoot ne vor ajuta să ne adaptăm poziția corpului mai rapid atunci când mergem sau alergăm, deoarece simțim pe deplin nivelările pământului de sub picioare. 

  • Talpă foarte flexibilă

Flexibilitatea tălpii este una dintre caracteristicile importante ale pantofilor barefoot. Aceasta permite piciorului să funcționeze în mod natural, astfel încât talpa să permită piciorului să se îndoaie și să se miște cu ușurință și naturalețe, ca și când am fi desculți.

  • Modele variate, adaptate stilului vestimentar

Dacă una dintre temerile tale legate de achiziționarea primei perechi de pantofi barefoot este modul în care îi vei integra în stilul vestimentar, află că există o gamă extrem de variată de modele, de la sport la casual chic și chiar formal, elegant.

Există pantofi barefoot disponibili pentru activități sportive, pentru plimbări în oraș, pentru job, cât și pentru plajă sau trekking. Gama actuală de produse este variată și include o multitudine de forme, materiale și branduri, de la pantofi sport la cei de ocazie. Datorită gamei largi de produse în continuă dezvoltare, poți alege pantofi pentru orice activitate fără să renunți la stilul vestimentar care îți place. 

Sfaturi pentru când alegi prima pereche de pantofi barefoot

Alegerea celor mai buni pantofi barefoot depinde în primul rând de forma picioarelor tale, de nevoile corpului tău, de preferințele personale, cât și de bugetul tău. Pentru a alege cât mai inspirat prima pereche de pantofi barefoot, iată de ce e bine să ții cont:

  • Acordă atenție picioarelor tale după diferite activități. Cel mai important lucru în procesul de tranziție de la pantofi clasici la pantofi barefoot este să-ți asculți nevoile corpului. Ce simți după o zi petrecută la job? Ai picioarele umflate, bătături, te doare spatele sau ai mușchii încordați? Toate aceste informații te vor ajuta să alegi exact perechea potrivită de pantofi barefoot de care ai nevoie.
  • Începe prin a merge desculț câteva minute pe zi. Pentru a înțelege cum se vor simți picioarele tale când vei purta încălțăminte minimalistă, începe să mergi desculț măcar 30 de minute. În tot acest timp analizează-ți mersul. Mulți dintre noi ne-am adaptat tiparele de mers în funcție de pantofii pe care îi purtăm, așa că vei simți cum mersul tău se simte altfel și te vei obișnui treptat cu noile mișcări.
  • Măsoară-ți corect picioarele. Pentru a face o alegere perfectă, care să se potrivească picioarelor tale, este bine să faci măsurătorile corecte. Nu te ghida după dimensiunea standard, ci ia în considerare dimensiunile reale, măsurând conform indicațiilor producătorului. Fiecare model de încălțăminte barefoot are un tabel cu dimensiunile interioare ale pantofului. Alege în funcție de aceste dimensiuni reale și nu uita să lași un spațiu suplimentar necesar pentru a nu te strânge încălțămintea.
  • Poartă pantofii barefoot treptat, pentru a face o tranziție lină. Începe prin a purta pantofii barefoot sau minimalisti câteva ore pe zi. Deși mersul firesc este cel desculț, după ani de zile în care ai purtat pantofi cu talpă groasă și rigidă, tranziția către pantofi barefoot s-ar putea să ți se pară o provocare. Dacă picioarele și corpul tău se simt confortabil, crește numărul de ore și diversifică tipul de mers, poți încerca chiar și alergările ușoare.

Există o gamă foarte variată de pantofi barefoot atât pentru adulți, cât și pentru copii, și continuă să se inoveze tot mai mult în acest domeniu, de aceea vei găsi pantofi barefoot pentru o mulțime de activități. Indiferent dacă ești în căutarea unor pantofi barefoot pentru alergare, drumeție sau plimbare, există mai mult ca sigur o opțiune care se va potrivi cel mai bine nevoilor tale. Pe FootShapestudio.ro vei găsit cu certitudine o pereche de pantofi barefoot care îți vor oferi libertate și flexibilitate maximă; protecție pentru murdărie, intemperii și pericole și un design frumos care să-ți pună în valoare ținuta. În plus, dacă nu nimerești mărimea potrivită de la prima comandă, primul schimb de mărime este 100% gratuit, astfel încât încălțămintea să ți se potrivească perfect.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial