De ce este Glutationul un aliat esențial pentru sănătatea ta?

De ce este Glutationul un aliat esențial pentru sănătatea ta?

Puțini știu de Glutation și de beneficiile importante pentru sănătate ale acestui antioxidant natural. 

Iar sub forma suplimentului Glutathione Lipozomal, a cărui formulă se bazează pe tehnologia lipozomală avansată, te poți bucura de o eficacitate mult îmbunătățită. Află mai multe despre Glutation, dar și de ce forma lipozomală este superioară celei clasice.

Ce este Glutation?

Glutationul (cunoscut și drept glutathione) este un antioxidant esențial, produs în mod natural de organismul nostru, care este format din trei aminoacizi principali: glicină, glutamină și cisteină. Acționează în principal pentru a proteja celulele de stresul oxidativ și de daunele provocate de radicalii liberi, menținând astfel sănătatea celulară. De asemenea, contribuie și la susținerea funcției de detoxifiere a organismului, susținând funcția hepatică și cea metabolică în vederea eliminării toxinelor, și reduce riscul de apariție a afecțiunilor neurodegenerative (boala Alzheimer, boala Parkinson).

Aportul de glutation se asigură în principal prin dietă, mai exact, consumul de alimente bogate în glutation, precum sparanghel, avocado, spanac, broccoli, conopidă, varză, pepene verde. Poți include și alimente bogate în precursori de glutation (carne slabă, pește, ouă, usturoi, ceapă, nuci, semințe), dar și alimente bogate în vitamina C care susțin sinteza glutationului (citrice, căpșuni, kiwi, ardei grași, nuci, semințe, ulei de măsline, ulei de migdale).

Glutationul este esențial pentru a menține o stare bună de sănătate, însă se recomandă un aport suplimentar persoanelor care au un nivel ridicat de stres oxidativ (cele care suferă de boli cronice sau neurodegenerative), celor care suferă de afecțiuni cronice (boli hepatice sau autoimune) și celor care sunt expuse la toxine (persoane fumătoare sau care consumă alcool). De asemenea, este indicat în cazul persoanelor vârstnice sau sportivilor (în special dacă practică activități fizice intense).

Avantajele formei lipozomale

Suplimentele lipozomale se bazează pe o tehnologie avansată, care asigură livrarea optimă a nutrienților prin utilizarea de lipozomi – structuri microscopice sferice, formate din fosfolipide. Acestea asigură transportul substanțelor active direct la țintă, având un nivel ridicat de biodisponibilitate și asigurând protecție împotriva degradării ingredientelor active în tractul digestiv. În plus, datorită compoziției amfifilice, pot transporta atât substanțe solubile în apă (hidrofile), cât și substanțe solubile în grăsimi (hidrofobe), prevenind din nou degradarea. Aceste avantaje au fost demonstrate de numeroase studii clinice realizate în ultimii 10 ani.

Astfel, forma lipozomală a glutationului este considerată superioară formei tradiționale, datorită absorbției maxime și a protecției împotriva degradării (cauzate adesea de acizii din stomac sau de enzimele digestive). În plus, datorită tehnologiei Liposcore™, forma lipozomală dispune de protecție avansată și ajunge intactă la celulele-țintă. Astfel, se asigură aportul unei doze eficiente de glutation.

Pe scurt, beneficiile formei lipozomale comparativ cu forma tradițională de glutation sunt următoarele:

– absorbție superioară grație tehnologiei lipozomale, care asigură o biodisponibilitate crescută și reducerea degradării;

– stabilitate crescută, asigurând protecție împotriva factorilor de degradare (lumina UV, oxidarea, acizii din stomac);

– eliberare controlată, treptată, maximizând eficiența și reducând frecvența administrării;

– toleranță gastrointestinală, fiind ideal pentru persoanele care au probleme digestive sau de malabsorbție;

– gust îmbunătățit datorită încapsulării lipozomale, care maschează gustul neplăcut al glutationului.

Beneficiile Glutathione Lipozomal

Glutathione Lipozomal este suplimentul alimentar care asigură aportul optim de glutation. Dezvoltat pe baza tehnologiei lipozomale avansate, acesta combină proprietățile antioxidante cu absorbția superioară și protecția împotriva degradării, asigurând o eficiență îmbunătățită și prelungită.

Acest supliment prezintă numeroase beneficii pentru sănătate. Dintre acestea, cele mai importante sunt următoarele:

– reduce stresul oxidativ și daunele celulare provocate de radicalii liberi, reducând astfel și riscul de apariție a bolilor neurodegenerative;

– susține imunitatea, reducând incidența apariției infecțiilor recurente și îmbunătățind răspunsul imunitar la infecții;

– asigură protecția neuronilor împotriva daunelor oxidative;

– susține funcția hepatică, promovând detoxifierea ficatului și reducând riscul de apariție a bolilor hepatice;

– asigură eliminarea metalelor grele (mercur, plumb, cadmiu) din organism;

– reduce inflamația cronică, fiind optim pentru persoanele cu boli inflamatorii cronice;

– contribuie la controlul diabetului, îmbunătățind sensibilitatea la insulină și reducând riscul de complicații asociate diabetului zaharat de tip 2;

– îmbunătățește sănătatea pielii, reducând hiperpigmentarea și apariția semnelor de îmbătrânire (cauzate de stresul oxidativ);

– susține regenerarea și reciclarea antioxidanților din organism;

– susține sistemul respirator prin acțiunea antioxidantă și detoxifiantă (a plămânilor) și reducerea inflamației asociate afecțiunilor respiratorii;

– susține sănătatea cardiovasculară și metabolismul energetic.

Administrare și contraindicații

Glutathione Lipozomal este un supliment cu numeroase indicații: boala Alzheimer, boala Parkinson, boli cardiovasculare, diabet zaharat de tip 2, sindrom de oboseală cronică, imunitate scăzută, boli hepatice (boala ficatului gras non-alcoolic, hepatită C, ciroză hepatică, insuficiență hepatică), artrită reumatoidă, rigiditate musculară, boli inflamatorii gastroinstestinale (boala Crohn, colită ulcerativă), psoriazis, intoxicație cu metale grele, HIV/SIDA.

Se recomandă administrarea la adulți a 1 capsulă vegetală pe zi. La nevoie și la recomandarea unui medic, se poate crește doza la 2 capsule pe zi. Iar pentru a beneficia din plin de avantaje, se recomandă administrarea unei cure de minimum 3 luni.

Nu se recomandă persoanelor alergice la oricare dintre ingrediente, iar femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să consulte medicul înainte de administrare. De asemenea, Glutathione Lipozomal nu trebuie administrat concomitent cu administrarea de antibiotice, chimioterapie sau substanțe care cresc stresul oxidativ. Nu în ultimul rând, în cazul persoanelor cu astm, trebuie reținut că glutationul inhalat poate declanșa atacuri de astm.

Glutathione Lipozomal, datorită formei lipozomale avansate, asigură aportul eficient de glutation de care are nevoie organismul tău mai ales pentru a lupta împotriva stresului oxidativ. Bucură-te de un organism sănătos cu ajutorul formei lipozomale a glutationului!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial