Dă personalitate casei tale: 4 sfaturi de efect

Construcţiile rezidenţiale repetă de cele mai multe ori anumite şabloane. În cazul apartamentelor de bloc, aceasta este o certitudine, şi la fel tinde să devină şi în noile cartiere de case identice.

Dă personalitate casei tale: 4 sfaturi de efect

Dacă în privinţa aspectului exterior nu te poţi impune decât atunci când construieşti după propriile proiecte, amenajările interioare sunt mult mai generoase din punct de vedere al personalizării. Iată cum ai putea să-ţi oglindeşti propria personalitate în decorul locuinţei tale.

Pune-ți amprenta pe dormitorul tău


Nicio altă încăpere a casei tale nu te reprezintă mai mult decât dormitorul. Indiferent cât timp petreci în spaţiile comune şi unde îţi întâmpini musafirii, dormitorul este locul în care îţi începi şi închei ziua. Aşadar, atunci când începi o amenajare, casa de oaspeţi trece în plan secund şi accentul se pune pe propriul confort. Un dormitor care seamănă cu orice cameră de hotel poate fi elegant, luxos, curat şi de calitate, dar cu totul lipsit de personalitate. Culorile pereţilor, tipul şi modelul mobilierului, textilele şi obiectele de decor trebuie să te reprezinte, astfel încât, atunci când le pui în faţa prietenilor tăi mai multe fotografii cu diverse camere, să o recunoască în câteva secunde pe a ta! Marele avantaj al amenajărilor şi decoraţiunilor interioare este că pot ţine pasul cu evoluţia personalităţii tale. Camera ta te poate reprezenta de la eroii preferaţi din copilărie până la dormitorul matrimonial împărţit cu partenerul de viaţă. Aşadar, la următoarea renovare, pune-ţi amprenta asupra dormitorului tău!

Împrospătează atmosfera

Casele curate miros a curat. Casele personalizate emană mirosul preferat de proprietar. Asemenea hainelor şi maşinii personale, biroul şi spaţiul în care trăieşti pot fi amprentate cu o aromă preferată. Dacă până de curând odorizantele de cameră emanau doar mirosuri şi unele puteau fi chiar nocive pentru sănătate, acum ai la dispoziţie odorizante profesionale pentru casă. Acestea împrospătează atmosfera însă nu doar atât. Ele îmbunătăţesc și calitatea aerului, neutralizează bacteriile şi au efecte terapeutice deosebite. În plus, difuzoarele au un design modern, potrivit cu orice stil de amenajare.

Amenajează o bucătărie expusă

Amenajarea bucătăriei cu rafturi deschise în locul dulapurilor suspendate cu uşi este o idee unică, reprezentativă pentru tipurile de personalitate relaxate. Totul este să îmbini utilul cu plăcutul: un instrumentar mereu la îndemână şi o imagine perfectă de ansamblu. Alege rafturi din lemn vopsite în aceeaşi culoare cu pereţii pentru o bucătărie clasică, neutră sau inovează pentru amenajări urbane cu scânduri sau rafturi metalice industriale. Pe rafturi poţi aşeza pahare, căni şi ceşti, în timp ce vesela şi tacâmurile pot rămâne ascunse în dulapurile de sub blat.

Nu neglija importanţa luminii

Lumina naturală este o decoraţiune preţioasă în sine. Cu cât ai parte mai mult de prezenţa soarelui în casa ta, cu atât te vei bucura de toate beneficiile pe care le oferă. Ferestrele generoase şi culorile deschise îţi aduc lumină şi căldură în casă. Pentru intimitate, ai la dispoziţie o varietate de rulouri, cortine, perdele şi draperii alese din modelele care te reprezintă. În lipsa luminii naturale sau în completarea ei trebuie să alegi corpurile de iluminat corespunzătoare. Acestea pot varia de la becuri simple până la veritabile candelabre, în funcţie de stilul în care doreşti să-ţi amenajezi casa. Utilitatea este esenţială, însă nici designul nu trebuie ignorat. Alege tonuri şi intensităţi calde de lumină artificială şi optează pentru lampadare în zonele în care te retragi pentru muzică, lectură sau discuţii la finalul zilei, spre exemplu.

Implicarea personală în proiectarea şi amenajarea locuinţei tale este o investiţie pe care o faci în confortul şi aspectul casei. Cu cât îţi defineşti mai bine propria personalitate, cu atât vei putea să o oglindeşti în spaţiul în care locuieşti, făcându-l să te reprezinte cu adevărat.

Sursa foto: pixabay.com

Vezi şi ce sunt panourile fotovoltaice!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro