Fiecare dintre noi caută cel puțin o dată în viața soluții pentru cearcăne, după o perioadă mai agitată, însă pentru unii dintre noi, cearcănele reprezintă o problemă cu care se confruntă tot timpul, și care inevitabil poate ajunge să ne afecteze stima de sine.
Pitorescul oraș Oradea, este o destinație turistică ce merită vizitată pentru centrul istoric format din clădiri Art Nouveau, vestita cetate în formă de stea, sau Biserica cu Lună. Dar, pe lângă experiența turistică și cosmopolită, o vizită în acest oraș te poate scăpa și de cearcăne, așa că i-am invitat la o discuție pe doamna doctor Georgiana Albina Vieriu (Căiță) și domnul doctor Ionel Botnaru, ca să aflăm care este secretul:
Dr. Georgiana-Albina Vieriu (Căiță): Cearcănele apar, în general, ca urmare a oboselii sau a stilului de viață, însă un rol important îl joacă factorii genetici sau anumite probleme de sănătate. Din experiența mea sunt afectați atât femeile cât și bărbații, dar cred că femeile sunt mai deranjate, mai ales când nu reușesc să le mai ascundă folosind produse cosmetice.
Dr. Ionel Botnaru: În plus pielea din jurul ochilor trebuie să beneficieze de o atenție specială, mai ales o dată ce înaintăm în vârstă, pentru că este mai sensibilă decât restul zonelor. În plus, o dată cu vârsta, zona peri-oculara pierde din volum și astfel ajungem să avem cearcăne.
Dr. Georgiana-Albina Vieriu (Căiță): Uneori, da, dacă avem un stil de viața sănătos cu o alimentație echilibrată și odihnă suficientă. În multe situații însă, vârsta și factorii genetici își spun cuvântul. În orice caz, trebuie menționat că pe lângă aspectele estetice, care desigur, sunt neplăcute, cearcăne pot semnala anumite probleme serioase, care ar trebui investigate. De aceea recomandăm un consult medical, pentru a descoperi întâi și întâi cauzele.
Dr. Georgiana-Albina Vieriu (Căiță): Sigur că da, după ce ne asigurăm că nu ascund o problemă medicală, există acum mai multe soluții minim invazive și cu un timp de recuperare redus, care rezolvă cearcănele. Noi formăm o echipă în care punem foarte mult accentul pe implementarea ultimelor noutăți și găsirea soluțiilor celor mai eficiente. În plus trebuie să ținem cont și de fiecare pacient în parte.
Dr. Ionel Botnaru: Categoric, cred că personalizarea tratamentului în funcție de pacient, este cel mai important. În funcție de situație, alegem fie un tratament cu acid hialuronic, fie unul cu enzime recombinante, fie chiar o combinație între cele două.
-Cum scăpăm de cearcăne?
Dr. Georgiana-Albina Vieriu (Căiță): De exemplu, pentru cineva care a pierdut volum în jurul ochilor, este foarte eficientă injectarea cu acid hialuronic. Noi preferăm un acid hialuronic cu grad de reticulare mare, Art Filler Fillmed, de la partenerul nostru Medifill, pentru că ne-au convins studiile clinice, și mai apoi experiențele personale și rezultatele pacienților noștri.
Dr. Ionel Botnaru: Pentru cineva care însă are edeme, pungi în jurul ochilor, sau fibroze, enzimele recombinante Pbserum Medical, de la același partener, sunt foarte eficiente. Combinația aceasta unică în România de enzime (colagenază, liază și lipază) ajută foarte mult la refacerea structurii țesuturilor. În plus, dacă este cazul, pacienții pot reveni pentru injectarea cu Acid Hialuronic, obținându-se astfel rezultate optime indiferent de vârstă.
Practic există soluții chiar și pentru cele mai încăpățânate cearcăne, iar cele 2 produse Art Filler si Pbserum Medical, ne ajută să obținem rezultate pe termen lung cu aspect natural. Vă așteptăm cu drag la Oradea!
Pe doamna doctor Georgiana-Albina Vieriu (Căiță) și pe domnul doctor Ionel Botnaru îi puteți găsi fie la Spitalul Clinic Județean de Urgentă Oradea, unde au și început colaborarea, de altfel, și unde tratează pacienții cu arsuri, sau traumatisme ale mâinilor, sau în practica privată unde abordează în mod special intervenții din zona estetică, de la intervenții minim invazive până la operații complexe: injectări, laser, rinoplastii, augmentare mamară și fesieră, liposucții, blefaroplastii, lifting, etc.