Cum să-ți amenajezi propriul colț de lectură

Cum să-ți amenajezi propriul colț de lectură

Serile răcoroase de toamnă vă îndeamnă să vă cuibăriți într-un fotoliu confortabil cu cartea preferată și o ceașcă fierbinte de ceai? Dacă ești un cititor pasionat și nu ai încă un colț de lectură, e timpul să te răsfeți. Vă vom sfătui cu privire la ceea ce nu trebuie să ratați și cum să alegeți mobilierul potrivit.

Punctul central al unui colț de lectură este, bineînțeles, biblioteca și din fericire există nenumărate posibilități. Înainte să alegeți modelul, stabiliți clar câte cărți ar trebui să conțină și în ce ritm crește colecția dumneavoastră de lectură. Rafturile trebuie să aibă o grosime de cel puțin 2 cm pentru a susține greutatea unui număr mare de cărți. În ceea ce privește adâncimea și înălțimea rafturilor, 30 cm este suficient. Cu excepția cazului în care sunteți un colecționar de enciclopedii.

Pe lângă clasica bibliotecă deschisă, puteți alege rafturi închise cu uși pentru a proteja cărțile de praf. Dar să tineți cont de faptul că o bibliotecă închisă poate face ca acest colț de lectură să-și piardă farmecul.

Sursa de imagine: Shutterstock.com

Ce material să alegi pentru bibliotecă:

  • Lemnul este un clasic atemporal și creează în cameră o atmosferă caldă. Este durabil și stabil, deci are o capacitate mare de încărcare. Cu toate acestea, în cazul bibliotecilor din lemn masiv, va trebui să le întrețineți în mod regulat prin lăcuire, ceruire sau ungere cu ulei. Depinde de tipul de lemn pe care îl alegeți.
Sursa de imagine: Biano.ro
Sursa de imagine: Biano.ro
  • Palul laminat (LTD) este mai rentabil decât lemnul, dar este mai puțin durabil și nu poate fi restaurat în caz de abraziune. În cazul în care plăcile sunt suficient de groase, chiar și palul laminat are o capacitate portantă ridicată. În plus, posibilitățile sale de proiectare sunt aproape nelimitate.
Sursa de imagine: Biano.ro
Sursa de imagine: Biano.ro
  • Metal – bibliotecile metalice au un aer industrial modern. Puteți găsi piese de design interesante, cu forme neregulate și adesea o combinație de metal și lemn sau sticlă. Avantajul metalului este durabilitatea și întreținere ușoară.
Sursa de imagine: Biano.ro
Sursa de imagine: Biano.ro

Scaunul ar trebui să fie suficient de confortabil pentru a vă putea relaxa și bucura de lectură. De exemplu, puteți opta pentru un fotoliu clasic cu urechi. Acesta a revenit din nou la modă, așa că îl puteți găsi într-o gamă variată de modele. Este ideal în combinație cu un taburet pentru o lectură și mai confortabilă cu picioarele întinse.

Sursa de imagine:  shutterstock.com

De asemenea, asigurați-vă că vă echipați scaunele cu perne pe care să vă sprijiniți și cu o pătură în cazul în care vă este frig.

Sursa de imagine: Biano.ro

Nu uitați de măsuța de cafea

O cană de ceai fierbinte, cafea sau chiar ciocolată este o alegere perfectă pentru lectura de toamnă. Așadar, echipați-vă colțul de lectură cu o măsuță de cafea mică, pe care să încapă o cană și o carte. Mesele rotunde cu structură metalică de depozitare au un design deosebit și sunt foarte practice, puteți folosi spațiul de depozitare pentru pătură sau reviste.

Sursa de imagine: Biano.ro

Pentru a vedea bine în orice condiții

Ideal este să aveți un colț de lectură lângă o fereastră cu multă lumină naturală. Chiar și așa, asigurați-vă că aveți și un iluminat suplimentar puternic. În caz contrar, vă veți strica vederea încercând să citiți litere încețoșate în serile lungi și întunecate.

Sursa de imagine: Shutterstock.com

Lumina trebuie să fie proiectată spre carte din spate sau din lateral. Lămpile sunt o varianta la îndemână cu ajutorul cărora puteți controla intensitatea luminii și crea o atmosferă exact așa cum vă place.

Sursa foto principala: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial