Cum să scapi de vârfurile despicate și să le previi

Cum să scapi de vârfurile despicate și să le previi

„Cum repar vârfurile despicate?' este o întrebare adresată oricărui hairstilist profesionist și, ca să fim sinceri, există o singură soluție reală: o tunsoare. Dar repararea vârfurilor despicate nu înseamnă doar să scapi de ele. Pentru a îngriji cu adevărat vârfurile, ai nevoie de o rutină care să prevină ruperea părului, mascând în același timp eventualele probleme între vizitele la salon.

Spală-te cu un șampon hrănitor

Un păr sănătos începe cu șamponul pe care îl alegi. Acesta trebuie să purifice scalpul, lungimile și vârfurile, fiind în același timp suficient de delicat pentru a nu îndepărta uleiurile naturale care alcătuiesc bariera protectoare a părului. De aceea, pentru a preveni vârfurile despicate și ruperea, alegerea unui sampon impotriva caderii parului este recomandată.

Un alt lucru de luat în considerare atunci când alegi șamponul potrivit este ce tip de păr ai. Dacă ai părul gras, atunci evită șampoanele care conțin uleiuri. În schimb, pentru părul uscat optează întocmai pentru un sampon pentru par uscat îmbunătățit cu acizi grași Omega 3.

Evită să-ți speli părul prea des

La fel de important ca produsele pe care le alegi pentru a-ți îngriji părul este cât de des te speli pe cap pe săptămână. În general, este recomandat să îți speli părul de 2 până la 3 ori pe săptămână. Dacă te speli mai des pe cap podoaba capilară nu va beneficia de pe urma uleiurilor naturale produse de scalp, care au un rol important în menținerea părului hrănit și hidratat.

Dacă ai părul normal sau chiar uscat, nu vei avea nicio problemă cu această recomandare. Cu toate acestea, dacă părul tău are tendința de a deveni uleios, poți opta pentru un șampon uscat între spălări.

Folosește o mască de păr săptămânal

O rutină cu adevărat completă de îngrijire a părului nu se termină cu șamponul. Dacă vrei să-ți repari în profunzime podoaba capilară fragilă, atunci folosirea unei măști hrănitoare pentru păr o dată pe săptămână este soluția ideală. Substanțele dintr-o mască sunt de obicei mai concentrate decât cele dintr-un balsam. De asemenea, masca stă pe păr mai mult timp, acționând mai în profunzime.

Usucă părul cu un prosop din microfibră

Frecarea este una dintre numeroasele cauze ale ruperii părului și, în consecință, a vârfurilor despicate supărătoare. Dar, deoarece pieptănarea, perierea, coafarea și uscarea sunt etape inevitabile, obiectivul este de a reduce stresul pe care îl exercită asupra șuvițelor de păr. O modalitate ușoară de a face acest lucru este să înlocuiești prosopul tradițional cu unul din microfibră, care este mai moale și mai delicat. 

După spălarea părului, folosește-l pentru a șterge – nu pentru a freca – apa din păr pe rădăcini, lungimi și vârfuri. Nu ai un prosop din microfibră la îndemână? Folosește un tricou moale din bumbac, care va absorbi umezeala, fiind în același timp delicat cu podoaba ta capilară. Apasă ușor pe rădăcini și lungimi pentru a absorbi excesul de apă.

Periază-ți ușor părul de la vârfuri spre rădăcină

Da, ai citit corect. Dacă tragi peria prin păr de la rădăcină până la vârfuri, nu numai că riști să îl rupi, dar poți și să despici firul, ceea ce duce la un aspect încâlcit. Modalitatea corectă de a-ți peria părul constă în a începe de la vârfuri, îndepărtând ușor nodurile. Treptat, poți începe să periezi din ce în ce mai sus, până când ai descâlcit fiecare șuviță. Încearcă această tehnică și atunci când vrei să distribui uniform balsamul sau masca de păr. Aplică mai întâi tratamentul pe părul umed, apoi folosește un pieptene cu dinți rari.

Protejează-ți părul de căldură

De la uscătoarele de păr la ondulatoare și plăci de întins, instrumentele de styling termice provoacă daune podoabei capilare neprotejate. Acestea îndepărtează uleiurile naturale de pe cuticulă, lăsând firele fragile și făcând ca apariția vârfurilor despicate să devină inevitabilă. Așadar, înainte de a începe să-ți coafezi părul cu dispozitivele tale preferate, ai nevoie de un produs de protecție termică foarte eficient.

Urmând acești pași simpli, dar eficienți, poți reduce semnificativ apariția vârfurilor despicate și poți îmbunătăți sănătatea generală a părului tău. Hrănirea părului din interior, protejarea acestuia de daunele externe și alegerea în cunoștință de cauză a produselor te vor ajuta să obții șuvițele strălucitoare pe care ți le dorești. Și, în timp ce o tunsoare este adesea cea mai rapidă soluție pentru vârfurile despicate, un regim personalizat de îngrijire a părului te poate ajuta să menții sănătatea acestuia pe termen lung, reducând frecvența tunsorilor.

Sursă foto: Freepik.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial