Cum să reușești să te ții de Rezoluțiile de Anul Nou

Cum să reușești să te ții de Rezoluțiile de Anul Nou

Anul acesta îmi fac acea albire de dinți pe care o ocolesc de trei ani, merg mai des la sală, citesc mai mult, duc la bun-sfârșit business planul pe care l-am început – dacă sună cunoscut, înseamnă că ești în cei 45% dintre oameni își setează rezoluții la începutul anului. Obiceiul de a stabili Rezoluții de Anul An este foarte vechi și se pare că își are rădăcinile în tradiția babiloniană. Puțin diferit de ceea ce cunoaștem noi astăzi, aparent, babilonienii au fost cei care și-au setat pentru prima oară intenții pentru Anul Nou: făceau promisiuni zeilor, iar dacă le respectau, își asigurau un an bun.

În forma lor modernă, rezoluțiile se referă la un mod de viață mai sănătos, la a avea mai multă grijă de sine, la găsirea unui job care să fie mult mai compatibil cu aspirațiile noastre șamd. Așadar, acestea pot fi personale, profesionale, undeva la mijloc, legate de relații, de obiecte, obiceiuri, absolut orice simțim că nu ne mai este de folos în varianta noastră îmbunătățită din noul an. 

Problema cu rezoluțiile e că doar 4% dintre noi reușesc să se le ducă la bun sfârșit. Jenny Taitz, psiholog la Institutul American De Terapie Cognitivă, ne explică și de ce se întâmplă acets lucru. Ea spune că alegem chestii specifice, ușor de măsurat pe care fie le îndeplinim, fie le ratăm cu totul, fără a ne mai da puncte pentru efort sau progres'. Experții ne încurajează să nu renunțăm la acest concept, ba mai mult, ne sfătuiesc că, dacă vrem să avem succes în îndeplinirea rezoluțiilor, să ne setam și niște borne care marchează progresul. 

Ce fel de rezoluții de an nou ne putem seta?

Câteva exemple de intenții pot fi:

  • Să petrec mai mult timp cu familia. Studiile arată că mai mult de 50% dintre noi ne dorim că anul care vine să schimbe acest lucru și, fie să ne ofere mai mult timp de calitate petrecut alături de cei dragi, fie noi înșine să facem ceva pentru a „fură” aceste ore care ne-au lipsit în anul care este pe cale să se încheie.
  • Să îmi îmbogățesc rețeaua personală și să cunosc mai mulți oameni noi
  • Să fac mai mult sport. Studiile de specialitate arată că sportul reduce riscul apariției mai multor forme de cancer, crește longevitatea, te ajută să pierzi kilogramele în plus și să îți menții greutatea ideală, îți oferă o stare fizică și psihică mai bună, reduce presiunea arterială și chiar are efecte benefice asupra artritei, împiedicând instalarea acestei afecțiuni. 
  • Să câștigi mai mult – poate ai în gând o promovare, un job nou, activități suplimentare sau investiții.
  • Să devii mai organizat/ă – din punct de vedere al timpului, al casei, al telefonului, mereu se poate mai bine, așa-i?
  • Să ai mai multă grijă de ține – asta poate însemna să renunți la fumat, să mergi la doctor că faci acel implant dentar pe care îl tot amâni, să începi un program de dezvoltare spirituală.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial