Admiri interioarele spectaculoase din revistele specializate în amenajări și îți dorești să ai și tu o locuință la fel de atractivă vizual? Nimic mai simplu de făcut!
Cu ajutorul unor trucuri de design și cu puțină imaginație, îți poți amenaja casa visurilor fără prea mult efort și cu costuri adaptate bugetului.
Designul interior este arta de a înțelege comportamentul oamenilor pentru a crea spații în care cei care locuiesc într-o casă să se bucure de fiecare moment. Cu atât de multe idei de unde te poți inspira și având o varietate de obiecte de mobilier și elemente decorative pe care le poți folosi, poate fi copleșitor să-ți amenajezi propria locuință.
De aceea, înainte de a începe decorarea casei, este necesar să stabilești ce îți dorești. Ce vrei să exprime fiecare cameră? Ce paletă de culori preferi? Ce stil crezi că se potrivește cel mai bine familiei tale? De pildă, modul de amenajare a locuinței unor persoane care găzduiesc, în mod regulat, petreceri sau întâlniri cu prietenii, va fi diferit de cel al unei familii care petrece mult timp în afara casei și merge des la restaurant.
Stabilește un plan de lucru, pentru ca mai apoi toate deciziile pe care le vei lua să fie mai articulate.
Odată ce ai hotărât ce fel vrei să arate locuința ta la final, este necesar să stabilești bugetul pentru procesul de renovare. În funcție de banii pe care îi aloci amenajării casei, poți alege materialele folosite pentru mobilier, țesăturile pentru covoare, precum și electrocasnicele pe care le vei achiziționa pentru bucătărie.
Stabilirea unui buget pentru amenajarea casei te va ajuta să iei decizii înțelepte și să îți planifici, încă de la început, schimbările pe care le dorești și pe care ți le permiți.
Detalile contează când vine vorba să creezi un design unic, care să ofere locuinței acea atmosferă primitoare de care să te bucuri când te întorci de la serviciu sau la care prietenii tăi să tânjească și să aștepte nerăbdători următoarea vizită.
Partea frumoasă în procesul de amenajare a locuinței este că poți schimba mult aspectul unei încăperi cu ajutorul unor detalii simple. Alege perdele si draperii care să fie pata de culoare din dormitor, amenajează un colț în camera de zi cu suvenirele din vacanțele preferate, decorează pereții bucătăriei cu desenele copiilor tai sau pune plante în baie. Fiecare lucru care poate părea nesemnificativ are un rol important în designul general al unei locuințe, așa că nu te teme să profiți de țesături colorate sau de diverse obiecte de decor pentru a aduce un strop de căldură și un aer inedit unei camere.
Amenajarea locuinței este un proces care consumă atât timp, cât și bani și, uneori, poate fi copleșitor să faci atâta alegeri importante. Însă, pentru a obține cele mai bune rezultate, este esențial să nu te grăbești și iei decizii cumpătate. Bucură-te de întregul proces și rezultatul final va fi, mai mult ca sigur, pe placul tău.
Sursă foto: Unsplash