Cum să îți alegi propriul parfum în funcție de pH sau de anotimp

Cum să îți alegi propriul parfum în funcție de pH sau de anotimp

Nu credem că nu ți s-a întâmplat să-ți placă un parfum, dar să constați că nu miroase bine pe tine.L-ai simțit poate la altcineva și ți s-a părut divin. L-ai cumpărat, însă în momentul în care te-ai dat cu el ai observat că nu mai are aceeași aromă. Problema nu este parfumul, însă nici tu. Aici vorbim despre pH-ul pielii. Acesta joacă un rol esențial în modul în care un parfum evoluează. Inclusiv persistența lui pe piele este dictată de pH. Fiecare persoană are un pH unic al pielii, care poate varia între 4,5 și 6,5. Acest factor poate influența intensitatea, precum și longevitatea unui parfum. O piele cu un pH mai acid poate face ca notele de vârf să se evapore rapid. Acesta va lăsa în urmă doar baza parfumului.

Dacă vorbim de o piele cu un pH mai alcalin, poate amplifică anumite note florale sau lemnoase. De aceea, este important să testezi parfumul direct pe piele înainte de a-l cumpăra. În cazul în care cunoști deja parfumul, îl poți comandă online. Magazinul Simplestore.ro oferă parfumuri de la branduri cunoscute, arăbești sau seturi cadou.

Cum influențează pH-ul pielii persistența parfumului

Cum spuneam, parfumul poate rezista mai mult sau mai puțin. Iar asta se întâmplă și din cauza calității parfumului. Dar mai are influență și în funcție de tipul pielii și pH. De exemplu, pentru persoanele cu pielea uscată, cu un pH mai ridicat, parfumul se evaporă mai repede. Asta se întâmplă deoarece pielea nu reține la fel de bine uleiurile esențiale din compoziția acestuia. În acest caz, un parfum cu note de bază mai grele este indicat. Alege de la Simplestore.ro parfumuri cu note lemnoase sau orientale pentru o persistență mai bună. Cei cu pielea grasă și un pH mai scăzut au alte nevoi. Parfumurile florale, cele citrice persistă mai mult pe pielea lor. Vezi gama de astfel de parfumuri de la Simplestire.ro. Alegerea parfumului potrivit pentru tipul de piele și pH poate face diferența. Ar trebui să îți cunoști pH-ul pentru a nu fi dezamăgit de achiziție.

Alegerea parfumului în anotimpul rece

Poate că nu știi acest lucru, însă temperaturile scăzute influențează modul în care percepem mirosurile. Parfumurile cu note calde, profunde sunt ideale pentru iarnă. Acestea aduc o senzație de confort, de căldură. Parfumurile cu note de vanilie, ambră, lemn de santal, paciuli de la Simplestore.ro sunt perfecte pentru această perioadă. Aceste esențe grele se deschid mai încet pe piele, oferind o experiență olfactivă de durată. Totodată, pe măsură ce pielea este mai uscată în timpul iernii, persistă mai puțin mirosurile ușoare. Deci, parfumurile cu o compoziție densă sunt mai potrivite. Alege un parfum cu o bază puternică de la Simplestore.ro, pentru a compensa schimbările cauzate de vremea rece.

Parfumurile ideale pentru anotimpul cald

Cum spuneam, vremea de afară schimbă modul în care acționează acestea. Când temperaturile sunt ridicate, mai ales vara, trebuie să schimbi parfumul. Alege de la Simplestore.ro parfumuri ușoare, fresh. Acestea sunt cea mai bună opțiune. Deși tind să se evapore mai repede din cauza căldurii, oferă o prospețime revigorantă. Notele citrice, florale, marine sunt excelente. Ele nu ne încarcă pielea, ci ne fac să simțim prospețime. Pielea produce mai mult sebum, iar acest lucru ajută la reținerea aromelor. Totuși, pentru a evita ca parfumul să devină prea intens din cauza transpirației, alege formule mai puțin concentrate. Apa de toaletă poate fi mai indicată în loc de apă de parfum. Astfel, vei avea parte de un miros subtil pe tot parcursul zilei. Tot la Simplestore.ro vei găsi apă de toaletă, de la branduri renumite.

Parfumurile în funcție de stilul tău de viață

Nu este suficient ca acestea să se potrivească pH-ului. Este important ca parfumul să ne și placă. Așa că stilul de viață trebuie să fie și el un criteriu în alegerea unui parfum. Dacă ai un stil de viață activ, înseamnă că ești mereu în mișcare. Vei avea nevoie de la Simplestore.ro de un parfum ușor, cu note revigorante de citrice. Este cel care te va face să te simți fresh întreagă zi. Pentru ocazii formale trebuie însă să schimbi aroma. Va trebui să porți un parfum cu note sofisticate, precum cele de lemn prețios' sau flori exotice. Ar trebui să te gândești înainte la activitățile tale sau la locurile în care vei purta parfumul. Fă acest lucru pentru a te asigura că aromă aleasă se potrivește perfect stilului tău. Testează-l înainte pentru a te asigura că acel parfum este al tău'.

Testarea parfumului pentru a-l adapta la anotimpuri

Așa cum am menționat mai sus, testarea parfumului pe piele este esențială. Trebuie să vezi cum evoluează notele de la aplicare până la disiparea completă. Din acest motiv, este bine să eviți să cumperi parfumuri doar pe baza testerelor de pe hârtie sau recomandări. Așa cum îți adaptezi și garderoba, alege și parfumul la fiecare schimbare de temperatura. Parfumurile potrivite pentru iarnă nu vor avea același efect vara. Cum spuneam, căldura poate intensifica notele grele, făcându-le poate prea copleșitoare. De asemenea, este bine să ai o colecție diversificată de parfumuri care să se potrivească atât pH-ului pielii tale. Astfel, vei putea găsi mereu aroma potrivită, indiferent de circumstanțe. La Simplestore.ro vei găsi toate parfumurile care te pot ajută. Identifică ce ți se potrivește și apoi comandă. Pe lângă gama variată de parfumuri, aici vei avea și prețuri foarte bune.

Alegerea parfumului ideal implică mai multe considerente, așa cum am explicat mai sus. Testează, explorează diverse arome, descoperă ce ți se potrivește cel mai bine. Chimia pielii tale, dar și anotimpul în care te afli, contează foarte mult. Pentru a te bucura de o experiență olfactivă plăcută, alege astfel parfumurile, în special pe cele de la Simplestore.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial