Cum poți ocupa spațiul într-o baie mare astfel încât să obții un design echilibrat

Amenajarea unei băi cu un spațiu mare poate fi o adevărată oportunitate să-ți transformi camera într-un loc minunat atât estetic, dar și funcțional.

Cum poți ocupa spațiul într-o baie mare astfel încât să obții un design echilibrat

Amenajarea unei băi cu un spațiu mare poate fi o adevărată oportunitate să-ți transformi camera într-un loc minunat atât estetic, dar și funcțional. Te poți bucura de intimitate și confort și îți poți decora după bunul plac locul cu elementele de decor dorite. Cu toate astea, înainte de a te apuca de proces, este bine să faci o pregătire detaliată cu tot ce presupune stilul și obiectele sanitare din această cameră. Chiar dacă ai o baie cu dimensiuni mari, este indicat să păstrezi un design echilibrat și să nu încarci locul cu tot felul de obiecte și culori care nu se potrivesc. Ți-am pregătit mai jos o listă cu câteva sfaturi esențiale care să te ajute să amenajezi cât mai bine spațiul dintr-o baie mare. Iată câteva aspecte-cheie care te vor ajuta să faci alegerile potrivite pentru această încăpere!

Creează o zonă de relaxare 

O baie cu dimensiuni generoase îți oferă spațiul necesar să te bucuri de obiectele sanitare dorite, iar aceste sfaturi de la CasaVie te vor ajuta să iei deciziile cele mai bune în ceea ce privește amenajarea. Avantajul spațiului mare este că îți poți monta atât un set de duș în baie, dar și o cadă care să-ți ofere o atmosferă de spa. Spre exemplu, o cadă freestanding reprezintă o alegere extraordinară, iar așezată într-un punct central sau lângă o fereastră, va maximiza impactul vizual. Poți opta, de altfel, și pentru o cabină de duș generoasă, cu pereți de sticlă care să adauge un aer modern. În acest fel le vei putea avea pe amândouă și te vei bucura de confort și relaxare. Rezultatul va fi atât unul de ordin estetic, dar și funcțional. Pe piață există o serie de modele, de diverse culori și forme, cu funcții smart, din care ai ce să alegi ca să-ți amenajezi baia într-un stil care să-ți reflecte personalitatea.

Alege un mobilier mare și bine compartimentat

Avantajul unei băi mari este că poți beneficia aici de un mobilier pe măsură, care să-ți ofere spațiul de depozitare de care ai nevoie. Îl poți face la comandă, bine compartimentat, sau îl poți alege dintr-un magazin de specialitate, ținând cont de criteriile dorite de tine, așa cum sunt culoarea și materialul. Include spații de depozitare adecvate pentru a menține ordinea. Poți opta pentru dulapuri suspendate, rafturi deschise sau chiar o piesă de mobilier statement, cum ar fi un dulap vintage. Dacă îți mai rămâne loc, atunci îți poți crea și un colț de relaxare, unde să așezi o măsuță de machiaj și un fotoliu.

Mizează pe culori, materiale și finisaje potrivite

Atenția la alegerea culorilor atât pentru pereți, podea și tavan, cât și pentru accesorii este un lucru important. Spre deosebire de băile mici unde sunt recomandate culorile deschise și neutre, aici poți utiliza în voie culori întunecate ca să creezi eleganță și profunzime. Accentele negre adaugă definiție și formă băilor mari, scriu cei de la homebeautiful.com. În acest sens, include un cadru de duș negru, suporturi pentru prosoape de aceeași culoare. În completare poți alege un raft personalizat din lemn, care adaugă astfel căldură spațiului. Folosește materiale precum lemnul, piatra naturală sau marmura pentru un aspect elegant și atemporal. Pe partea cromatică, ai la dispoziție diferite texturi și culori pentru a crea un aspect echilibrat și interesant. De exemplu, poți combina gresie lucioasă cu lemn mat.

Sursa foto: envato.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial