Combate stresul în mod eficient: 7 metode simple

Stresul excesiv sau prelungit poate duce la boli de inimă și la probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia.

Combate stresul în mod eficient: 7 metode simple

Stresul excesiv sau prelungit poate duce la boli de inimă și la probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia. În momentele în care te cuprinde stresul, este important să-l combați prin diverse mijloace și să nu-i dai voie să-ți provoace gânduri repetate, îngrijorare constantă, iritabilitate și stimă de sine scăzută.

În ziua de astăzi, suntem înconjurați de numeroși factori stresanți, dar, chiar dacă nu-i putem evita, putem face altceva: să controlăm modul în care răspundem la ei. În acest articol, vei descoperi câteva modalități prin care să reduci stresul pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții și a-ți redobândi echilibrul.

  1. Sport individual sau în echipă

Mișcarea susținută este una dintre cele mai bune modalități de a reduce stresul. În momentul când faci sport, corpul eliberează endorfine, care sunt hormoni ce luptă împotriva stresului. Poți încerca exercițiile aerobice, cum ar fi: alergarea, dansul, spinning-ul sau patinajul cu rotile, care  cresc ritmul cardiac și te fac să te simți bine. De asemenea, sunt recomandate și alte tipuri de exerciții fizice: pilates, yoga, arte marțiale, sporturi de echipă, ciclism.

  1. Conectarea cu persoanele dragi

Activitățile în familie sau un simplu telefon în care să vorbești cu prietenul sau prietena cea mai bună te pot ajuta să te relaxezi și să scapi de stres. Povestind cuiva despre dificultățile de la serviciu sau despre cele personale te ajută să te descarci, iar uneori, poți găsi o rezolvare, primind un sfat de la o persoană obiectivă.

  1. Suplimente cu plante care calmează și limpezesc mintea

Un supliment pe bază de Bacopa Monnieri și Ashwagandha este o soluție naturală pentru combaterea stresului și oboselii fizice sau mentale. Ashwagandha este un adaptogen recunoscut pentru capacitatea sa de a reduce nivelul de cortizol și de a îmbunătăți rezistența organismului în situațiile tensionate. Bacopa Monnieri este considerat un „elixir al minții și al vitalității', aducând echilibru și claritate mentală. Împreună, cele două ingrediente te ajută să gestionezi stresul și să te simți bine, indiferent de provocările cotidiene.

  1. Respirație profundă și mindfulness

Tehnicile de respirație profundă sunt populare, în prezent, pentru reducerea stresului și anxietății. Tehnica se bazează pe repetarea unor seturi de: inspirație profundă prin nas, ținerea aerului în plămâni pentru câteva secunde și apoi expirarea acestuia încet, pe gură, până la eliminarea completă. Mindfullness este, de asemenea, o metodă practicată în lumea întreagă pentru atenuarea stresului. Aceasta este o meditație cu rădăcini budiste, care constă în conștientizarea prezentului, înțelegerea și acceptarea propriilor gânduri, trăiri și senzații. 

  1. Petrecerea timpului în natură

Plimbările în natură sau pur și simplu să stai pe o bancă și să admiri peisajul te ajută să alungi stresul. Chiar dacă locuiești la oraș și nu ai acces la atâtea panorame naturale ca în zona rurală, poți căuta parcuri, grădini botanice și spații verzi în care să te refugiezi cât de des poți, pentru a te conecta cu natura și a te bucura de frumusețea și firescul ei.

  1.  Dietă sănătoasă

O alimentație echilibrată și nutritivă poate contribui la îmbunătățirea stării generale și la reducerea reacțiilor negative la stres. Consumă fructe și legume proaspete, bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, și alimente care susțin sănătatea creierului: pește gras, nuci, avocado, semințe de chia. De asemenea, redu consumul de zahăr și de alimente procesate și menține un consum moderat de cofeină și alcool. 

  1. Implicarea în hobby-uri care aduc plăcere și relaxare

Petrece cât de mult timp poți dedicându-te activităților care îți aduc plăcere și relaxare. Cititul, gătitul, pictura, scrisul, grădinăritul, bricolajul pot fi modalități excelente de a te detensiona.

Pe lângă toate aceste metode, este importantă atitudinea ta în fața stresului. Poți privi fiecare obstacol sau eșec din viață ca pe o oportunitate de învățare și dezvoltare. În acest fel îți vei dezvolta reziliența emoțională, care te ajută să faci față cu calm și încredere provocărilor vieții și să-ți menții echilibrul mintal și emoțional.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial