Cea mai bună rutină de îngrijire a pielii împotriva acneei

Cea mai bună rutină de îngrijire a pielii împotriva acneei

Rutina corectă de îngrijire a pielii poate combate acneea la vârsta adultă și semnele de îmbătrânire în același timp. Tratarea acneei la adulți presupune utilizarea unor produse și ingrediente potrivite pentru a o combate, hidratând și protejând în același timp bariera cutanată. Strategia ta de îngrijire a pielii împotriva erupțiilor nu mai este aceeași cu cea a unui adolescent. După vârsta de 25 de ani, tratarea acneei nu se rezumă la îndepărtarea sebumului de pe piele.

Rutina corectă de îngrijire a pielii poate combate acneea la vârsta adultă și semnele de îmbătrânire în același timp. Tratarea acneei la adulți presupune utilizarea unor produse și ingrediente potrivite pentru a o combate, hidratând și protejând în același timp bariera cutanată. Strategia ta de îngrijire a pielii împotriva erupțiilor nu mai este aceeași cu cea a unui adolescent. După vârsta de 25 de ani, tratarea acneei nu se rezumă la îndepărtarea sebumului de pe piele. 

Vei dori să folosești formule blânde, cu ingrediente hidratante, deoarece, dacă pielea ta este uscată, atunci există riscul apariției inflamațiilor, care, la rândul lor, agravează semnele acneei. Iată pașii potriviți pentru a preveni erupțiile, menținând în același timp sănătatea și strălucirea naturală a tenului tău.

Cum poți menține acneea sub control

Una dintre cele mai bune modalități de a păstra tenul acneic curat este o rutina de ingrijire a tenului care încorporează formule delicate, dar eficiente, cu ingrediente specifice. Rutina ideală de îngrijire ar trebui să fie construită în funcție de tipul tău de piele, tipul de acnee și alte afecțiuni cutanate pe care îți dorești să le estompezi sau tratezi. Pentru coșuri și puncte negre, dermatologii recomandă ingrediente precum peroxidul de benzoil, care poate ajuta la diminuarea numărului de bacterii cauzatoare de acnee.

O altă opțiune este acidul salicilic, care ajută la prevenirea înfundării porilor și exfolierea celulelor moarte ale pielii. Deoarece utilizarea mai multor produse pentru tratarea acneei poate crește probabilitatea de iritații, se recomandă să începi treptat și să fii atentă la modul în care reacționează tenul tău.

Este indicat să-ți hidratezi tenul?

Dacă ai pielea predispusă la acnee, aceasta se poate simți uleioasă. Cu toate astea, doar pentru că tenul acneic produce mai mult sebum, asta nu înseamnă că are nevoie de mai puțină hidratare decât alte tipuri de piele. Crema pentru acnee cu complex de hidratare aplicată zilnic, după spălarea tenului, poate ajuta la hrănirea pielii și poate preveni uscarea sau iritarea acesteia atunci când folosești și alte produse pentru tratarea simptomelor provocate de acnee.

Se recomandă alegerea unei creme non-comedogenice, special formulată pentru pielea sensibilă cu tendință acneică, pentru a o menține hidratată corespunzător, fără a bloca porii. Ingredientele ideale sunt cele cu efect calmant, precum extractul de gălbenele, centella asiatica și acidul salicilic.

Etapele rutinei de îngrijire pentru tenul acneic

O rutină simplă de îngrijire a pielii predispuse la acnee te poate ajuta prin îndepărtarea vizibilă a imperfecțiunilor existente și prin prevenirea formării altora noi. În plus, cu produsele potrivite, poți reduce sau preveni unele probleme legate de acnee – cum ar fi uscăciunea și cicatricile post-acnee – contribuind, în același timp, la protejarea tenului de soare. Iată pașii de urmat pentru rutina de dimineață:

  • Curăță – Curățarea ar trebui să fie primul pas în orice rutină de îngrijire a pielii, indiferent de tipul de piele sau de afecțiunile acesteia. Un produs special de curățare va fi formulat astfel încât să dizolve complet impuritățile și excesul de sebum, eliminând în același timp semnele acneei și permițând tenului să se vindece;
  • Hidratează – Crema hidratantă ideală pentru pielea ta va ajuta la calmarea acesteia, având în același timp ingrediente active care ajută la reglarea producției de sebum și îți permit să-ți recapeți tenul luminos și sănătos. Cele mai bune ingrediente în acest sens sunt niacinamida, o formă a vitaminei B, aloe vera și ceramidele;
  • Protejează – Un alt pas, la fel de important ca hidratarea, este protejarea pielii de radiațiile UV. Pentru asta, alege o cremă cu factor de protecție solară de minim 30.

Un tratament complet va include, de asemenea, o rutină de îngrijire de noapte, cu câțiva pași suplimentari. În primul rând, este important să cureți pielea de toate impuritățile care se pot acumula pe parcursul zilei. Utilizează apoi un serum calmant cu retinol, care va ajuta la netezirea și îmbunătățirea texturii tenului prin reducerea semnelor postacneice și minimizarea aspectului porilor. În cele din urmă, nu uita să hidratezi pielea. O cremă de noapte hidratantă va pătrunde mai adânc în epidermă, tratând pielea mai în profunzime în timp ce dormi.

Practicarea zilnică a rutinei de îngrijire a pielii împotriva acneei este modalitatea perfectă de a obține tenul mult visat. Cu ajutorul produselor potrivite, poți reduce apariția erupțiilor și poți trata semnele existente. Dar nu uita, tratamentele pentru acnee necesită timp să dea rezultate vizibile, așa că fii răbdătoare cu tenul tău.

Sursă foto: Freepik.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial