Femeile știu să-și ascundă vârsta și să rămână atemporale în fața privitorilor. Prin îngrijirea pe care o acordă aspectului acolo unde intervin semnele îmbătrânirii, ele ajung să întruchipeze o personalitate proaspătă dar matură, jovială dar elegantă.
Așa cum există rutina anti-aging pentru ten, așa și părul are parte de mai multe soluții pentru a scăpa de etichetele care apar odată cu firele albe de păr. Astăzi îți prezentăm cea mai bună metodă de a scăpa de firele albe: vopsirea părului.
Dacă această culoare incoloră te-a ajutat să-ți descoperi noi dimensiuni ale personalității tale, poți opta să rămâi la ea și să alegi o vopsea de păr gri. Însă pentru a avea un efect cât mai bine definit, e bine să alegi un produs cu o acoperire mare. În mod normal, vopseaua permanentă e recomandată pentru acoperirea firelor albe în detrimentul celei semipermanente.
În cazul în care vrei o soluție mai puțin agresivă cu părul tău, orientează-te spre formule care conțin puțin amoniac sau chiar deloc. Există pe piață produse care au reușit cu succes să înlocuiască amoniacul cu alte ingrediente, rezultând o vopsea de păr permanentă fără amoniac.
În cazul în care întreaga podoabă capilară este presărată de fire albe, atunci și vopseaua s-ar putea să iasă nuanțată. Pentru a contracara acest efect nedorit, poți să te bazezi pe constrastul pe care îl creezi cu ajutorul unor șuvițe colorate.
Astfel, în loc să vopsești tot părul, te poți opri la câteva șuvițe de o culoare mai deschisă sau mai închisă decât nuanța ta naturală. Ferește-te de nuanțe puternice de șaten. Acestea vor crea un contrast strident cu firele albe de păr. Mai bine alege o culoare cu o nuanță sau două mai închisă decât culoarea ta naturală înainte de albire.
Dacă optezi pentru șuvițe deschise, atunci blondul perlat sau blondul mediu sunt alegeri sigure. Creează câteva șuvițe cu aceste culori în jurul capului care se vor îmbina armonios cu firele albe.
În general, e bine să eviți un stil monocolor bazat pe negru, blond auriu sau roșcat. De obicei, aceste nuanțe nu fac decât să accentueze trăsăturile mature, ducând la un efect vizual de îmbătrânire a chipului.
Odată ce te-ai hotărât la culoare, a venit momentul să te vopsești. Începe prin a citi instrucțiunile care vin odată cu vopseaua de păr. Prepară mixul colorant conform manualului într-un bol de plastic cu ajutorul unei pensule.
Folosește-te de coada pensulei și împarte-ți părul în 4 secțiuni: 2 la spate și 2 în față. Desfă câte o secțiune pe rând începând cu cele de la spate și, cu ajutorul pensulei, aplică vopseaua. Insistă bine cu pensula pe șuvițe astfel încât produsul să pătrundă bine în păr, până la rădăcini.
În cazul în care îți vopsești doar rădăcinile, aplică vopseaua doar pe porțiunea albă a firelor, fără
să te atingi de culoarea ta naturală. În caz contrar, s-ar putea ca rezultatul final să conțină o bandă de culoare mai închisă de-a lungul capului.
Însă dacă alegi să îți schimbi culoarea peste tot, atunci focusul tău va fi pe toată lungimea părului. Fiecare fir va trebui să primească aceeași cantitate de culoare, indiferent dacă și-a păstrat culoarea naturală sau este unul alb.
Pentru un aspect mai natural, în care firele albe se pierd în culoarea ta naturală și vopsea, poți alege șuvițele sau balayage-ul. Alege câteva șuvițe din fiecare din cele 4 secțiuni ale părului, aplică vopsea și împachetează-le în folie de aluminiu pentru a nu afecta șuvițele naturale.
E un mit faptul că scoaterea firelor albe cu penseta va provoca alte 10 fire să înălbească la rândul lor. Însă această practică poate dăuna scalpul și părul, supunându-le la un proces stresant. Iar un păr nefericit va arăta în consecință la exterior.
Totuși, există alte trucuri, blânde cu părul tău, care te pot ajuta să te înțelegi mai bine cu părul alb: