Ce trebuie să știi dacă vrei să apelezi la o procedură de chirurgie estetică

Chirurgia estetică este o ramură medicală care se ocupă cu îmbunătățirea unor caracteristici fizice și corectarea unor defecte estetice.

Ce trebuie să știi dacă vrei să apelezi la o procedură de chirurgie estetică

Procedurile chirurgicale estetice nu sunt tratamente, pentru că nu sunt utilizate în terapia unor patologii. Aceste proceduri se efectuează doar la cererea pacienților care își doresc o schimbare din punct de vedere fizic. Există numeroase tipuri de proceduri estetice, atât chirurgicale, cât și non-chirurgicale. De obicei, procedurile chirurgicale presupun rezultate permanente sau pe termen lung, în timp ce procedurile non-chirurgicale au rezultate temporare. Dacă intenționezi să apelezi la o procedură de chirurgie estetică, iată ce trebuie să știi înainte de a lua o decizie.  

Rezultate 

Înainte de a solicita o operație estetică, trebuie să îți setezi obiective realiste și să te asiguri că procedura aleasă îți poate atinge așteptările. Spre exemplu, o liposucție ajută la remodelare corporală, însă nu tratează supraponderea sau obezitatea. 

Nu te aștepta ca medicul să te facă să arăți la fel ca o celebritate, deoarece vei trăi o dezamăgire. Procedurile chirurgicale estetice sunt adaptate și în funcție de particularitățile fizice ale pacienților. Conform acestora, medicul îți va propune modificări care să ți se potrivească, astfel încât rezultatul să arate cât mai natural. Unele clinici utilizează softuri 3D care simulează rezultatele înainte de a efectua procedura. 

De asemenea, trebuie să știi că în cazul unor proceduri, cum ar fi rinoplastia sau implanturile mamare, rezultatele nu sunt vizibile imediat, ci după vindecare. 

În timp ce rezultatele unor intervenții chirurgicale sunt permanente fără a necesita eforturi ulterioare, ale altora (cum ar fi liposucția) necesită menținere pe termen lung printr-un stil de viață sănătos.

Riscuri 

Atunci când apelezi la o procedură chirurgicală estetică, trebuie să ai în vedere toate riscurile asociate procedurii. Acestea diferă de la o intervenție la alta. Spre exemplu, pot apărea complicații chirurgicale cum ar fi hemoragii, infecții sau efecte adverse la anestezic. Unele riscuri pot fi și pe termen lung. De exemplu, implanturile mamare asociază riscul de afectare a capacității de alăptare

Alt risc pe care trebuie să îl iei în considerare este riscul de a fi nemulțumită de rezultat. Totuși, printr-o comunicare eficientă cu medicul acest risc este redus. Bineînțeles, contează foarte mult să alegi o clinică de calitate și un medic care a primit recenzii pozitive. Dacă medicul pune la dispoziție dovezi cu rezultatele altor pacienți pe site-ul web, ca în cazul drolimpiuharceaga.ro, vei ști la ce să te aștepți. 

Un risc care se asociază oricărei proceduri estetice este dependența. Multe femei trec printr-o operație estetică tind să își mai dorească și alte intervenții la un moment dat. Chiar dacă acestea oferă satisfacție și îmbunătățesc imaginea de sine, cu timpul alte mici defecte încep să provoace nemulțumiri. De aceea, nu trebuie să speri la perfecțiune.  

Costuri

Costurile sunt un aspect important când vine vorba de operații estetice. Aceste intervenții nu sunt decontate, iar prețurile sunt destul de ridicate. Astfel, procedurile chirurgicale estetice nu sunt accesibile oricui din punct de vedere financiar. Prin urmare, trebuie să îți analizezi bugetul înainte de a opta pentru o procedură de chirurgie estetică. 

Dacă ai un buget mic, stai departe de clinicile care au oferte ademenitoare. Cele mai mici prețuri nu înseamnă cea mai bună calitate. Dacă bugetul nu îți permite o intervenție chirurgicală estetică, singura variantă rămâne să alegi o opțiune non-chirurgicală, acestea având prețuri mai mici.   

Recuperare

Perioada de recuperare variază de la o procedură la alta. Ține cont că unele proceduri chirurgicale estetice presupun o recuperare prelungită, de la săptămâni până la luni. De asemenea, unele proceduri au o recuperare dificilă care limitează unele obiceiuri de zi cu zi. Spre exemplu, după procedura de augmentare mamară cu implanturi va fi necesar să porți o bustieră medicală și nu vei putea dormi pe burtă pentru o anumită perioadă. 

Medicul îți poate recomanda renunțarea la fumat înainte de procedură și în timpul perioadei de recuperare, pentru a minimiza riscul de complicații și a grăbi vindecarea. 

În concluzie, informează-te corect înainte de a solicita orice procedură estetică chirurgicală și apelează doar la clinici care oferă servicii de calitate.

Sursa foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial