32, 33, 34 de săptămâni…
Timpul trece atât de repede și uneori atât de încet. Pe de o parte vrei să savurezi din plin momentele acestea unice, în care tu și bebelușul vostru sunteți una, în care îi simți fiecare mișcare, în care tu ești lumea lui. E perioada în care ești tot mai preocupată de căminul în care va veni bebelușul vostru, dar și timpul în care resimți din ce în ce mai mult kilogramele în plus și începi să nu îți mai poți lega șireturile.
Pe de cealaltă parte, te pregătești intens, atât cu trupul cât și cu mintea, pentru nouă aventură a vieții tale. Trimestrul al 3-lea de sarcină e momentul cel mai potrivit să te informezi, să te pregătești pentru naștere. În acest articol vei descoperi ce ar trebui să pui în bagajul de maternitate și cum ar trebui să arate acesta ca să poți naviga momentele intense de după naștere cu ușurință.
Bagajul pentru maternitate trebuie pregătit încă din luna a șaptea și trebuie să conțină lucrurile de care au nevoie mama și copilul, dar și câteva acte. Nu exagera cu impachetatul – asigura-te ca ai inclus doar lucrurile strict necesare. Că totul sa mearga struna, scrie o lista pe categorii, după cum urmează:
- De ce acte ai nevoie;
- De ce produse ai nevoie pentru tine;
- De ce produse ai nevoie pentru bebe.
Nu există neapărat un moment ideal în care trebuie să începi pregătirea bagajului pentru maternitate, însă cert este că nu trebuie să lași acest aspect pe ultima sută de metri. Sigur că asta nu înseamnă că trebuie să faci bagajul din prima lună de sarcină.
Documentele pe care trebuie sa le ai la tine si să nu lipsească din bagajul de maternitate sunt:
- Buletinul (copie şi original)
- Analizele din timpul sarcinii, inclusiv ecografiile
- Adeverinţa de salariat, în care se precizează că firma la care lucrezi a virat contribuţia la asigurările de sănătate
- Cardul electronic de sănătate
- Planul de naştere, în caz că ai unul
Lucrurile de care ai nevoie pentru tine sunt hainele si produse de igiena, după cum urmează:
- Pijama pentru gravide – cel puţin una de schimb, alege cămaşă de noapte, deoarece pantalonii s-ar putea să fie incomozi după naştere, mai ales în cazul unei cezariene
- Halat – preferabil de culoare închisă, care sa reziste eventualelor pete
- Şosete groase – din cauza poziţiei de pe masa de naştere, vei avea picioarele reci
- Papuci comozi, de cauciuc – comozi pentru orele de travaliu, dacă vei avea nevoie sa te miști pe coridoare,, și din cauciuc pentru a putea intra în baie cu ei.
- Sutien pentru alăptare
- Mai multe perechi de lenjerie intimă – ai grijă să fie comozi şi mari, practici.
Pentru bebelus vei avea nevoie de:
- Păturică
- Body-uri
- Mănuși, ca să nu se zgârie pe faţă şi scutece mărimea new born.
- Scutece (mărimea 0 sau 1). Poţi lua în calcul circa 8-10 scutece bebelusi pe zi.
- Șervețele umede
- Cremă pentru eritem fesier
Nu-ţi încărca bagajul cu creme de corp, uleiuri de masaj sau geluri de duş pentru bebeluş, căci nu vei apuca să le foloseşti. Nu uita, de asemenea, că la plecarea din maternitate trebuie să ai instalat deja scaunul auto pentru bebeluș și, desigur, pregătită camera copilului cu pătuț și toate cele necesare. Chiar dacă cel mai probabil ai început pregătirile pentru venirea bebelușului încă din primele luni de sarcină, mereu va mai fi câte ceva de făcut până îl vei aduce acasă.