Ți s-a întâmplat să mergi la ORL pentru că nu mai auzeai bine și medicul să îți solicite să stai într-o cabină cu urechile acoperite de căști?
Ți s-a întâmplat să mergi la ORL pentru că nu mai auzeai bine și medicul să îți solicite să stai într-o cabină cu urechile acoperite de căști? Atunci știi că de obicei medicul cere să ridici mâna, să apeși un buton sau să repeți cuvintele când le auzi în căști. Pe baza răspunsurilor tale, medicii pot evalua dacă te confrunți cu simptome de hipoacuzie conductivă, hipoacuzie neurosenzorială sau hipoacuzie mixtă.
Dacă ești diagnosticat cu pierdere a auzului, un aparat auditiv îți poate îmbunătăți dramatic capacitatea de a auzi vorbirea și alte sunete. Un aparat auditiv poate reduce, de asemenea, stresul, anxietatea sau depresia cauzate de incapacitatea de a auzi și poate facilita interacțiunile profesionale și sociale.
Medicii și audiologii îți oferă informații despre toate opțiunile disponibile. Cu toate acestea, nu toată lumea alege să folosească un dispozitiv pentru a îmbunătăți auzul. Dacă urmezi un tratament, experții te ajută să alegi tipul potrivit de aparat auditiv sau de dispozitiv de asistare pentru ascultare și îți arată cum îți poate maximiza auzul. Alegând un aparat auditiv de la Comenzi.ro va fi mult mai simplu să îl obții direct acasă, fără să fie necesar să te deplasezi după el. De asemenea, este extrem de important să ții cont de toate caracteristicile pe care acest dispozitiv trebuie să le aibă.
Testarea emisiilor otoacustice
Dacă antecedentele medicale și examenul fizic indică faptul că cauza pierderii auzului este probabil senzorineurală, audiologii pot efectua teste de emisie otoacustică pentru a determina dacă urechea internă sau cohleea este deteriorată.
Audiologii efectuează acest test plasând o sondă mică în canalul urechii care introduce o combinație de sunete. Dacă cohleea funcționează corect, celulele de păr mici care căptușesc cohleea trimit înapoi un ecou atunci când sunt stimulate de sunet. Sonda mică utilizată în timpul acestui test poate detecta acest ecou și poate determina dacă este slab sau absent, indicând pierderea auzului. Pe comenzi.ro pot fi găsite aparatele auditive necesare pentru pierderea auzului.
Scanări RMN
Dacă pierderea auzului afectează o ureche și nu cealaltă, numită hipoacuzie unilaterală, și dacă rezultatele testelor de auz indică faptul că pierderea auzului neurosenzorial poate cauza simptomele pe care le ai, medicii îți pot recomanda o scanare RMN pentru a vizualiza urechea internă și structurile înconjurătoare.
Scanările RMN utilizează unde radio și câmpuri magnetice pentru a crea imagini detaliate ale interiorului corpului, inclusiv ale componentelor interioare ale urechii. O scanare RMN poate dezvălui o creștere pe calea nervoasă care conectează urechea de creier, cum ar fi un neurom acustic. Aceste excrescențe pot împiedica urechea să funcționeze bine și pot provoca pierderea auzului.
Scanări CT
Dacă rezultatele testelor de auz indică faptul că pierderea auzului conductiv ar putea cauza simptomele, medicii îți pot recomanda o scanare CT pentru a vizualiza urechea medie în detalii clare.
Scanările CT folosesc radiații electromagnetice pentru a prelua o serie de raze X ale structurilor interioare ale urechii și pentru a crea o imagine tridimensională computerizată. Scanările CT pot dezvălui leziuni ale componentelor osoase ale urechii sau o creștere anormală a osului în urechea medie, o afecțiune numită otoscleroză.