Ce scutec să alegi pentru pielea sensibilă a bebelușului tău

Doar în primele 3 luni de viață, un bebeluș poate consuma minim 700 de scutece. Fiind schimbat chiar și de 10 ori pe zi, pielea bebelușului intră în permanență în contact cu scutecele respective. 


Alegerea scutecelor potrivite pentru bebelușul tău poate fi destul de dificilă, având în vedere multitudinea de oferte disponibile. S-ar putea să fii tentată să alegi cel mai ieftin model, având în vedere că destinația lor finală este coșul de gunoi. Ori, se poate să te gândești că cel mai scump model este potrivit, deoarece prețul ar trebui să reflecte calitatea. Sau poate vrei să faci o alegere inteligentă achiziționând scutece Pampers ieftine, care sunt delicate cu pielea bebelușului tău. De fapt, stabilirea modelului ideal de scutece pentru bebe poate fi un proces de lungă durată, care se bazează pe multe teste și încercări, mai ales datorită faptului că nevoile celui mic se vor schimba în timp. 


Un nou-născut, de exemplu, are nevoie de scutece moi, cu putere de absorbție ridicată. Pe de altă parte, copiii mici se mișcă foarte mult, din acest motiv este nevoie să optezi pentru scutece care au o fixare foarte sigură. Desfășurarea diverselor activități au nevoie de modele diferite de scutece, un exemplu ar fi scutecele pentru înot pe care te poți baza atunci când mergeți la bazin.

Scutecele ar trebui să fie delicate și să protejeze pielea celui mic. De asemenea, trebuie să fie foarte absorbante, deoarece atunci când este expusă prelungit la umiditate, pielea poate suferi diverse erupții sau reacții alergice. Există mulți alergeni care provoacă erupții cutanate bebelușului, iar substanțele din care sunt fabricate scutecele sau hainele care vin în contact direct cu pielea pot fi la rândul lor vinovate. Alergiile de la scutecele de unică folosință pentru copii se pot întâmpla, din acest motiv orice erupție, iritare sau infecție a pielii trebuie discutată cu medicul pediatru pentru a stabili cu exactitate cauza. 


Alegerea scutecului potrivit trebuie să ia în considerare câțiva factori, printre care: 

  • Marca – este cel mai important dintre criterii, deoarece poate fi o garanție a calității. Companiile cu vechime și de renume, au mai multă expertiză și efectuează cercetări pentru a fabrica cel mai bun produs. 
  • Materialul din care este fabricat – sunt ideale scutecele din materiale non alergice, organice si ecologice, fără parabeni sau alte produse chimice toxice. 
  • Gradul de absorbție. Deși este indicat ca gradul de absorbție să fie cât mai mare, cel mai bine este să alegi un nivel mediu și să-l schimbi cât mai des. 
  • Respirabilitate. Deoarece pielea bebelușului este delicată și sensibilă, materialele din care este fabricat scutecul trebuie să lase piele să respire. 
  • Greutatea bebelușului. Cu cât bebelușul se dezvoltă, cu atât va avea nevoie de scutece mai mari și cu putere de absorbție adecvată. Dacă te-ai obișnuit să îi cumperi aceeași măsură la scutec timp de câteva luni, probabil ai observat că deja scutecul nu îl mai cuprinde la fel de bine în jurul taliei sau chiar îl strânge la încheietura piciorului. 
  • Confortul pe care îl oferă. În special pe timpul nopții, când bebe doarme, scutecele trebuie să îi asigure tot confortul necesar pentru mai multe ore. Poate fi neplăcut să fii nevoită să îl trezești pe cel mic pentru a-i schimba scutecul în miezul nopții, deoarece știm cu toții cât de greu va fi să îl adormi la loc. 
  • Sensibilitatea pielii. Dacă bebelușul tău are pielea sensibilă, este recomandat să alegi un model de scutece special destinat acestui tip de probleme. Orice substanță din compoziția scutecelor poate provoca alergii și orice nivel de umezeală poate duce la erupții pe piele. Alege  modele de scutece care au fost testate medical, pentru a proteja pielea delicată a copilului și a-i oferi tot confortul de care are nevoie.

Sursa foto: piqsels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle