Ce este atacul de panică și cum poate fi tratat prin neurofeedback?

Ce este atacul de panică și cum poate fi tratat prin neurofeedback?

Te-ai confruntat vreodată cu senzația că parcă lumea se sfârșește? Inima îți bate cu putere, respirația devine superficială și te simți copleșit de frică. Totul fără niciun motiv aparent sau un pericol iminent. Astfel de simptome apar brusc, sunt extrem de intense și sunt asociate atacurilor de panică. Ce este mai exact atacul de panică? Cum poate fi tratat prin neurofeedback? Află în rândurile următoare.

Ce este un atac de panică?

Un atac de panică este o tulburare anxioasă ce se caracterizează prin apariția bruscă a diferitelor simptome fizice și emoționale. Trebuie să știi ce este atac de panica și cum se desfășoară atunci când te confrunți cu simptome specifice. De ce? Pentru că doar în acest fel îl vei putea gestiona și lua măsurile corespunzătoare. De cele mai multe ori, atacul de panică este intens și poate fi însoțit de simptome precum amețeală, palpitații, stări de leșin, senzația de sufocare, transpirații. Cele mai temătoare simptome sunt frica intensă de pierde a controlului sau de moarte. Simptomele apar fără un motiv aparent și pot dura câteva minute bune.

Cum se resimt atacurile de panică?

Pentru o persoană care se confruntă cu un atac de panică, pare că lumea se sfârșește. În sine, nu este o tulburare care să pună în pericol sănătatea. Însă afectează profund calitatea vieții. Un atac de panică provoacă bătăi puternice ale inimii, dureri în piept sau în zona abdomenului (stomac de cele mai multe ori). Cei care le experimentează au impresia că nu mai au stabilitate în picioare, nu pot respira, își simt corpul și mintea deconectate. 

Cum poate fi tratat atacul de panică prin neurofeedback?

Terapia prin neurofeedback este o terapie alternativă benefică pentru tratarea atacurilor de panică. Acest tip de terapie utilizează electroencefalografia (EEG) pentru a monitoriza activitatea cerebrală. Prin intermediul terapiei, pacientul învață cum să-și regleze activitatea creierului și să-și controleze emoțiile și reacțiile fiziologice asociate cu atacurile de panică. Poate fi eficientă în tratarea atacului de panică prin reducerea activității excesive a anumitor zone ale creierului implicate în răspunsul anxios și prin îmbunătățirea modului în care o persoană răspunde la stres și la stimuli anxioși. 

Pentru numeroase persoane, atacurile de panică sunt o afecțiune reală și debilitantă. Există numeroase opțiuni de tratament, iar neurofeedback-ul este una dintre acestea. Așadar, dacă te confrunți frecvent cu episoade de panică și vrei să îți îmbunătățești viața, ai putea lua în considerare o astfel de terapie. Este non-invazivă și te poate ajuta să depășești atacurile de panică și să-ți îmbunătățești viața.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial